PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328284
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Zastrzeżenie

ocenił(a) film na 8

Według mnie jedyne poważne zastrzeżenie można mieć do postury, oraz tego jak wyglądają orkowie. Nie jest to na pewno obraz pokracznych orków z jakim spotykamy we Władcy Pierścieni. Według mnie są przerośnięte i za bardzo przypominają Uruk-hai. A co Wy o tym myślicie?

19shady96

Ja myślę, ze orkowie tacy powinni być. To gobliny są bardziej pokraczne i niewyprostowane. Orkowie to ta wyższa ranga. Wydaje mi się, ze w Lotrze też nie były pokraczne. Jedynie to trochę się nachylały do przodu. Ale te z Hobbita też. Przykładem sa chociazby orkowie wchodzacy do Dol Guldur na poczatku filmu.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Kamilu ale nie przyznasz chyba że sam widok goblinów w pierwszej części hobbita Cię zaskoczył bo ich wygląd był diametralnie inny od tych przedstawionych we Władcy Pierścieni. A co do orków to można było tak przedstawić Azoga i Bolga a nie każdego innego...sam wiesz jak orkowie padali jak muchy we Władcy pierścieni i sam wiesz jak wyglądali...

19shady96

Gobliny bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. Nie spodziewałem się, że można zrobic jeszcze tyle oryginalnych gatunków czy podgatunków.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Czy w ogóle były jakiekolwiek wątpliwości że zaskoczyłoby Cię cokolwiek z Hobbita NEGATYWNIE? Gościu tobie dać nawet tak żałosne sceny jak krasnoludy - idioci nie potrafiący podnieść zasuwy ze z sam KROL SPOD GORY musial ich wyratowac a i tak stwierdzisz ARCYDZIELOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

straightlines

Brawo - odpisujesz na 4 dniowy post, o którym nikt juz nie pamięta.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
straightlines

jak narazie to ty drzesz morde na całym forum na każdego komu sie film podobał, wyżej beczycie o usuwaniu wątków a sami hipokryci nie potraficie przejsć do porządku dziennego nad tym że komuś film moze sie podobać, czy uzytkownik kamilxxx09 nie prawa bronić swojej opini o filmie? tylko ty masz prawo do wyzywania na całym forum innych uzytkowników? sam sie ogarnij chjłopie, napij sie jakieś nerwosolu, albo idź na spacer

ocenił(a) film na 7
aniaopole7

Rozumiem, że multikonto:) Na poczatku przyjrzyj sie dokladnie. Rozmawianm z wieloma osobami ktore wystawily 8/9/10 Hobbitowi i doskonale sie z nimi dogaduje i ciesze sie ze im sie film bardziej podobal. Nie wyzywam wszystkich. Wystarczy spojrzec na forum. Pozdrawiam Cie frustratko.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Potwierdzam, że ze mną rozmawia. Wcale nie jestem jego multikontem.

ocenił(a) film na 7
pemmil

Dobry tekst:) Potwierdzam :D

straightlines

zieeew, co tak słabo tylko multikonto? nie troll, nie fanatyk a może sam Peter Jackson? nie przeglądałam milion stron bo w przeciwienstwie do ciebie nie siedze tu dniam i nocami, ale w jakikowiek wątek nie weszłam przynajmniej na 2-3 pierwszych stronach, oczywiście ty i twoje hmm argumenty do ww osobnika

ocenił(a) film na 7
aniaopole7

wracaj tam skad przyszlas, zegnam:)

19shady96

Efekty specjalne nigdy nie dorównają realizmowi charakteryzacji i kostiumom.

19shady96

Też uważam że orkowie wyglądali fatalnie .

19shady96

orkowie jak orkowie, ale krasnoludy przerobione na krasnoludki?

ocenił(a) film na 7
El_Draque

valid point my friend

El_Draque

Takie to sa w ksiażce.

kamilxxx09

Jesli bylbym zlosliwy to napisalbym "w ktorej" , ale powiem raz i rzeczowo: ksiazkowe krasnoludy są twarde i silne, nieco tylko nizsze od czlowieka, ale krępe i dobrze umięśnione humanoidy. Te z filmu sa raczej ich karykatura, takimi rubasznymi wesolkami, cos jak bardziej owlosione hobbity, za to mocno glupkowate i pocieszne.

El_Draque

Całkowicie na odwrót.. To w książce maja kolorowe ubranka i prezentują się jak krasnoludki ogrodwe.

kamilxxx09

Moze jeszcze to w ksiazce sypia glupimi tekstami i zachowuja sie jak pajacyki, a to Peter Jackson uczynil z nich kwintesencje krasnoludztwa? Jakis cytat?

El_Draque

Czytałes ksiażke w ogóle?

kamilxxx09

To może Kamil to na w koncu udowodnisz że czytałeś i zapodasz jakiś fragment? Bo na razie tylko atakujesz... i jak cos ci się ie podoba to pada pytanie " Czytałeś książkę w ogóle?" a sam nic nie pokazujesz

sentia

Jaki znowu fragment? Mam przepisac tutaj fragment książki?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Tak podaj fragment ksiazki chory fanatyku.
p.s. Nie odpowiedziales na pytanie wiec powtorze: Jakby Twoja mama powiedziala ze jej sie Hobbit nie podoba to tez bys jej nakrzyczal ze jest trollem i klamca????

kamilxxx09

Tak podaj mi fragment książki, albo numer strony na której opisane sa krasnoludy....

sentia

"Dori, Nori, Ori, Oin i Gloin brzmiały ich imiona; wkrótce tez pięć kapturów: dwa purpurowe, jeden szary, jeden brązowy i jeden biały - zawisło na kołkach (...)"

kamilxxx09

No a powiedz mi gdzie jest jakiś fragment o ich ciapowatości?

sentia

Np. w mieście goblinów... a raczej w tunelach.
"był gruby i ze strachu oraz pośpiechu tak sie zgrzał, ze kroplisty pot spływał mu po nosie"

kamilxxx09

To nie ciapowatość....

sentia

Co to jakis test? Pani z matematyki się nad tobą znęca, pyta cię na kazdej lekcji i próbujesz ją nasladowac?

kamilxxx09

Kochany mój... Ja już oceny z matematyki mam wystawione skarbie.

ocenił(a) film na 7
sentia

Cięta riposta my dear :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

No i gdzie ta ciapowatość? To opis tylko tego ze byl przy tuszy. Umiesz czytac ze zrozumieniem w ogole?

ocenił(a) film na 9
El_Draque

Dobrym przykładem z książki jest fragment z trollami. Gdy krasnoludy dają się po kolei złapać do worków.

ocenił(a) film na 7
Kolpor

Chodzi o to zeby to on napisal logicznie, bo co do innych to wiemy ze umieja myslec:) Pozdro:)

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 7
Kolpor

Mam nadzieje, że nie uraziłem.

ocenił(a) film na 9
straightlines

Oczywiście, że nie :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Czytałeś w ogóle książkę?? Rzygać się chce od tego Twoje fanatyzmu!!! Gość dobrze Ci napisał a ty piszesz brednie!!! Zamknij się albo powiedz gdzie mieszkasz to chętnie Ci wyjąśnie w cztery oczy jakie popełniasz błedy!!! Pajacu weź w końcu znormalniej!!!

straightlines

To rzygaj, wulgarnie mówiąc. Ja sobie moge być fanatykiem a ty mi tego nie zabronisz. Już ci coś Pan GodFella niedawno powiedział. Wiem, ze zazdrościsz tego, ze fani Hobbita maja na co oczekiwac i ich zycie w ten sposób nabiera większego sensu, ale pogódź się z tym. Zajmij się sobą.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Hahahaah. Godfella to słaby moderator o czym mu wspomniałem skoro pozwala na fanatyzm. Poczytaj trochę marny człowieczku o fanatyźmie. popatrz jakie zgubne skutki przynosi fanatyzm. Wpisz sobie chociaż w google słowo fanatyzm a przekonasz się jak żałosne jest bycie fanatykiem. NIE BEDZIESZ FANATYKIEM to nie jest miejsce dla chorych fanatykow. Nie zazdroszcze Ci chory czlowieku niczego. Żal mi Cię jedynie. Twoje zycie jest tak puste ze najwieksza rzecza w zyciu jest dla Ciebie film ktory co najwyzej jest dobry.
Nie bedziesz mi tu fanatykowal chory czlowieku.

straightlines

Banik nadchodzi :)

kamilxxx09

Kim ty jesteś aby decydować o tym kto dostanie bana a kto nie... Marny pionku....

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Da Ciebie chory fanatyku.
Pytam po raz kolejny: Na mamę też byś się wydarł że jest trollem i kłamcą jeśli by jej się Hobbit nie podobał?
Skoro nie odpowiadasz to zapewne byś tak zrobił. Jestes chory do szpiku kości.

kamilxxx09

Skoro oczekiwanie na Hobbita jest twoją siłą napędową to coś czuje że niedługo zginiesz śmiercią naturalną.... I smutne jest twoje życie skoro zamiast wyjść do ludzi i bawić się z nimi ty spędzasz godziny na gapieniu się na plakaty i zagłębianiu się w tym chorym fanatyzmie.

sentia

Zazdrościsz? I niech cię głowa nie boli. Ja zyję ksiażkami i filmami, a te nigdy się nie skończa. Przynajmniej mam jakiś cel zyciowy i sposób na rozwój. Nie to co niektórzy.

kamilxxx09

Kim ty jesteś żeby oceniać to czy ktoś ma jakieś cele w życiu. W dupie byłeś i g#$#$$o widziałeś taka prawda. Widać że poza książkami i filmami nie masz nic... bo świat nie znosi takich wyalienowanych jednostek jak ty które mają w nosie opinie innych.

sentia

Kim ty jesteś zeby mnie oceniać? To moja sprawa jakie mam cele. Ja przynajmniej wiem, ze coś z tego będę miał.

kamilxxx09

Ja ci powiem co będziesz miał a właściwie co już masz...
SKRZYWIONĄ PSYCHIKĘ

sentia

Nie znasz mnie, więc nic o mnie nie wiesz.Czuję się osobą szczęśliwą, masz otwarte oczy na swiat, marzenia do spełnienia i już kilka spełnionych. Nie oczekują niczego wiecej. Jestem szczęśliwy. Jesli masz z tym jakiś problem to zatrzymaj to dla siebie, ok?