PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 327677
6,4 65 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

http://www.gannett-cdn.com/-mm-/9948e9f439b289f9ad5aba82e32193dca9c0bf6f/c=321-2 1-1473-891&r=x513&c=680x510/local/-/media/USATODAY/USATODAY/2014/03/17//13950679 30002-bb1505-ddl-v1116-grd021150.jpg

może to głupie - to nie istotne jednak - bo znalazłam swoją na zawszę Melianę -
niech się cieszą wszyscy ci którzy jej nie lubią ,że nie jestem reżyserką i nie kręcę sekwencji Silmarillionu - inni niech się smucą bo byśmy obie dały czadu - to Angelina!
Jednak;
tak długo szukałam i wreszcie wczoraj przed seansem GODZILLI zwiastun CZAROWNICY rozwiał moje wątpliwości - i cóż - podobnie jak Jackson musiałabym zostawić za sobą wszystkie żale i lęki fanów bo to by nic nie dało a kręcić wdług zasady - KRĘCĘ PRZEDE WSZYSTKIM DLA SIEBIE - jako fan i jako twórca - tu żadnego innego dekalogu poza umiejętnościami nie ma a wada jest jednak jedynie taka,że aby czasem widzowie nie szli mi do kina oglądać Angelinę zamiast ożywioną Melianę -
jest w niej coś co sprawia,że potrafiłaby oddać niezwykłość i dostojeństwo oraz duchowość a nawet grozę wielkiej majarki oraz ból towarzyszący stracie córki i męża - kręciłabym tak jak bym sama to czuła - przezywała - widziała - a ktoś musiałby mi w tym pomóc - więc wybór padł na nią i świetnie się z tym czuję - moja majarka byłaby zjawiskiem równie niebezpiecznym co pięknym - i od tego jest Angelina......

ocenił(a) film na 7
Baronek7

Więc ja się cieszę, że nie jesteś reżyserką. Nie lubię tej baby ;/. Ja bym właśnie nie poszła do kina przez nią. W tym momencie zrozumiałam radość tych którzy się cieszą, że prawa do Silmarillionu nie są sprzedane bo go im nikt nie zniszczy.

Baronek7

Baronek7 tobie się nigdy nie kończą pomysły na kolejne tematy :)

ocenił(a) film na 8
wort801

a podobają ci się moje pomysły???:D

nie kończą się bo moja miejscówka w VALINORZE to LORIEN:)

sam rozumiesz:)

Baronek7

Powiem szczerze podobają mi się twoje pomysły :)

ocenił(a) film na 8
wort801

dużo ich mam - jak na kobietę - ZA DUŻO - dla niektórych pomysły się kończą na tym jak się dziś ubrać kiedy nie ma się w co ubrać przy pełnej ubrań szafie - kosmetyki i faceci - moje już nie dowidzą tych pierwszych i tu mogę być nawet ślepa.....:)

Baronek7

trzymaj tak dalej :)

ocenił(a) film na 8
wort801

tak będzie;)

Baronek7

Wygląda jak wampir. Z tą Melianą tonie bardzo, za to do roli Thuringwethil byłaby jak znalazł.

ocenił(a) film na 7
Xoxoxox

O, rola wielkiej nietoperzycy jej pasuje :D

Belief

Do tego Jude Law jako Sauron i wprowadzamy wątek romantyczny między tą parką.

ocenił(a) film na 8
Xoxoxox

oj, oj ... Benedict Cumberbatch jest Sauronem :D mnie to pasuje ;)

ocenił(a) film na 7
Xoxoxox

Aż mi się niedobrze zrobiło.

Belief

Na myśl o romansie czy Lawie? ;o
Jude akurat w internetowych dyskusjach dosyć często jest wskazywany jako aktor nadający się do roli Saurona w wersji seksowno-badboyowatej. Co zresztą znajduje odzwierciedlenie w krążących po necie artworkach:
http://th03.deviantart.net/fs70/PRE/f/2013/207/3/7/untitled_by_kimberly80-d6f9rb o.jpg

ocenił(a) film na 7
Xoxoxox

Na myśl o romansie ;]

Jude jest spoko. Nie wiem tylko czy pasowałby do roli Saurona w Silmarillionie. Sauron przed zatopieniem Numenoru był piękny i miał twarz, której można zaufać tzn. wzbudzał zaufanie. Osobiście widzę kogoś młodego o urodzie wręcz bym powiedziała dziewczęcej. A Law nie oszukujmy się jest już stary.

ocenił(a) film na 8
Belief

SAURON Jude Lawe???

w wersji mojej byłby to....... IAN SOMERHALDER - może - musiałabym jeszcze tę koncepcję doszlifować - nie interesuje mnie pod żadnym względem poza urodą do wykorzystania w filmie - można zrobić z niego demona - niestety - jego rola w tych PAMIĘTNIKACH - nawet nie oglądałam tego - zaschematyzowała go trochę......

choć pasowałby z tą urodą na elfa z rodu Feanora - może nawet Feanora.......

ocenił(a) film na 7
Baronek7

Ian hmm no mógłby zagrać Feanora. Albo ten:
François Arnaud
http://www.tvequals.com/wp-content/uploads/2012/04/The-Borgias-Stray-Dogs-Season -2-Episode-4-14.jpg

Saurona z Silmarillionu widzę jednak inaczej.

Baronek7

Serio?

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

nie serio - poważnie - reżyser inaczej patrzy - jakby zbierał całą sumę lęków i niechęci to by ŻADEN film tak naprawdę nie powstał....
aktorka ma charyzmę - ma to coś - niech niepokoi - niech fascynuje - NIE MUSI SIĘ PODOBAĆ - od podobania to może być kto inny - dodatkowo to w jakich szatach ją widzę - w jakim diademie na głowie - z jakim blaskiem w oczach - w jakiej aurze - pomaga mi wizaż - technologia komputerowa i oko - to jest najważniejsze co ma reżyser OKO - nie oko na ładne nogi czy biust - bo by reżyserem nie był a fotografem Playboya - w jakim otoczeniu - sama jestem przerażona swoją wizją - może jedynie sam Valar Lorien by ją musiał pobłogosławić........

ocenił(a) film na 8
Baronek7

może zagrać i kochankę i wdowę - i królową i prostytutkę - kogoś złego i mrocznego i kogoś bardzo dobrego - jest niedefiniowalna - a trudno zdefiniować nawet 50 procent osobowości majara - a mówimy o Melianie - pięknej i potężnej - Jolie nie raz dała pokaz że potrafi oddać różne emocje - druga sprawa to taka,że korzysta z rad i poprawek reżysera i jak pisałam techniki - narzędziem pracy aktora jest ciało a narzędziem pracy reżysera kamera i ciało owego aktora - widzom zostaje ocena - dobra zabawa - refleksje - zawód......często jednak zależny od indywidualnego odbioru widza - i to też widz musi brac pod uwagę ale często też - nie neguję - dystans pozwala mu na dobre spostrzeżenia jakich nie ma reżyser od lat pracujący w swoim fachu (Belief :)

ocenił(a) film na 8
Baronek7

Żałuję, że nie jesteś reżyserem. Może Angelina nie do końca pasuje mi do roli Meliany, ale z pewnością masz bardzo ciekawe pomysły i duszę reżysera :-)

ocenił(a) film na 8
Luthien2707

bardzo DŁUGO jej szukałam - naprawdę - i to nie jest efekt przelotnej fascynacji - zaś od Angeliny odchodzę i przychodzę od 10 lat - jest dość skomplikowana ale - o to chodzi - widzę ja w co do detala szatach i ozdobnym diademie na czole z dwoma skrzydłami koło uszu - to musiałby narysować jakiś rysownik - w jej przypadku postawiłabym na róż - na biel - na zieleń i srebro - na fuksję - jeśli chodzi o szaty - TAK NAPRAWDĘ trudno do końca zadowolić widza - ale reżyser musi się ostatecznie na cos zdecydować - ciekawa jest książka album TOMB RIDER - i tam twórcy opisują DLACZEGO ANGELINA a dodatkowo opisują to jak ja - szalenie podoba mi się reżyseria i mam wiele planów i pomysłów - interesuje mnie psychologia tej dziedziny i jej funkcja kreatorska - aktor na planie jest w rękach reżysera - z Angeliny można zrobić prawdziwą majarkę - a majar to nieco inna koncepcja niż elf - no niestety mówimy o istocie duchowej w ciele elfa - o emanacji jej siły i dostojeństwa - myli się ten kto uważa że Meliana była jedynie ładna - nie - wypowiedziała wiele ambitnych kwestii i walnie pomogła osiągnąć swoją mocą mężowi taką potęgę - nie można jej pokazywać jako dodatku do Thingola - jak pisałam - potężna i niebezpiecznie piękna - nie totalnie ale niebezpiecznie i zjawiskowo bo sama jako zjawisko ukazała się oczom elfa - charyzmatyczna i dostojna - pełna klasy i wspaniałości - twarz Jolie i jej fizjonomia potrafiłaby mi oddać WSZYSTKO to czego się spodziewam po Melianie - a ona sama mogłaby korzystać z moich rad bo jak pisałam w twórczości Tolkiena przedmiotem moich ścisłych zainteresowań są majarowie - miłość tych dwoje jest czymś cudownym - pięknym - wejrzenie w to miałam gdy ujrzałam Thranduila - widać pewne cechy są wspólne tym w których cielesnej powłoce kryje się duch majarów -

dziękuję za miłe słowa - tak z psychologicznego punktu widzenia jestem reżyserem :)

ocenił(a) film na 8
Baronek7

Zdecydowanie :-) Zresztą dyskutowałyśmy o pracy reżysera na jednym z twoich tematów :-D

ocenił(a) film na 8
Luthien2707

MELIANA nie była TYLKO piękna - choć taką ją ujrzał Thingol -

miała moc i mądrość swego plemienia - patrzyła w oblicze Iluvatara - miała dar jasnowidzenia - wybiórczo umiała wejrzeć w przyszłość i umiejętnie analizowała to co jest - ten dar odziedziczył po niej Elrond - to ona walnie przyczyniła sie do chwały królestwa Thingola - udzieliła mu wiele ze swych walorów umysłowych i otoczyła królestwo swą mocą - pouczała samych krasnoludów - z pod jej rąk wyszły piekne rzeczy i przedmioty zdobiące pałac królewski - nie można pokazać Meliany tylko pięknej - to podstawowy błąd - to nie Luthien - to nie Arwen - mimo wszystko - to jedna z Majarów - potężna i niebezpieczna - charyzmatyczna i nieprzenikniona - uważam - całkiem słusznie,że JOLIE ma to coś zważywszy na jej fizjonomię i dotychczasowe role - o tyle o ile Tyler jako Arwena była subtelna o tyle Meliana musiałaby być wzniosła i dostojna jeszcze bardziej niż sama Galadriela.....