Praktycznie za dwa dni, bez dwóch godzin (mi niestety nie udało się tego obliczyć, ale ktoś zrobił to lepiej) :D O 19 powinien być już w sieci w wtorek. Nic tylko zacierać ręce i czekać, co też pokaże nam Peter ;)
ludzie nauczcie się czytać
TEASER a nie TRAILER
czyli kilka sekund z logiem i muzyka albo rykiem smauga czy cos podobnego
na TRAILER trzeba bedzie jeszcze sporo poczekac raczej (w lipcu \ sierpniu mial byc chyba)
teaser trwa kilkanascie\kilkadziesiat sekund gdzie wiekszosc to napisy
Teaser o niczym nie mówi, nie zdradza treści fabuły tylko "nakręca"
taki maly przykald teasera http://www.youtube.com/watch?v=CpkBIj5MtW8
Ale ja wiem co to :P Tylko pisze że nadchodzący trailer ma trwać 2 minuty i jedną sekundę, a teaser tyle trwać nie może : )
Zawsze może się okazać, że 11 czerwca będzie treaser, a dzień później trailer :D
Też wątpię w treaser. Peter obiecywał ten trailer już od paru miesięcy. Gdyby wypuścił teraz treaser, to musielibyśmy czekać na prawdziwy trailer jeszcze z dwa miesiące. Ja tam czekam na wtorek i godzinę 19 :D
Napewno będzie trailer, oficjalnie ma trwać 2 minuty i 1 sekundę. Teasera chyba by tak nie zapowiadali... :P
Już sama długość poświadcza, że trailer. Nie będą przez dwie minuty wymieniać twórców, tytułu i daty premiery :) Gdzieś czytałem, że ma trwać 2,5 minuty. Ale pewnie krótsza wersja jest prawdziwa.
Mogą dać specjalny utwór Howarda (Zimmer robi taką muzykę do trailerów filmów z jego soundtrackiem). Ale zakładam, że dodadzą po prostu jakiś utworek zespołu robiącego typowo muzykę do trailerów. Tak było z drugim trailerem pierwszej części Hobbita.
Nom, napewno nie dadzą kompozycji Howarda. No, ale jest sporo dobrych utworów skomponowanych specjalnie do trailerów.
Jako Trailer Teaser ("Tease" - drażnić, podrażniać -) właśnie zaskoczyć/podrażnić widza ma. Pewnie na końcu trailera będzie krótki najazd na Nekromantę tak jak było ze Smaugiem.
Pozytywne zaskoczenie czy negatywne?
to źle zrozumiałem... sorry
skąd masz info o długości trailera ?
i dziwię się bo wyraźnie napisali TEASER
http://www.theonering.net/torwp/2013/06/06/72754-bbfc-approves-the-hobbit-the-de solation-of-smaug-trailer/
Jest już za późno na jakieś teasery. A trailery pewnie będą dwa. Drugi bliżej premiery. Zresztą przy okazji pierwszej części dali od razy pierwszy trailer, to teraz też tak będzie.
a gdzie tu kłótnia pajacu jeden ? kulturalna rozmowa tu była zanim pojawił się debil nr 1 tego forym (tak ty)
weź wyjdź dzieciaku, bo sam próbujesz wszcząć kłótnie swoim kretynizmem
wiesz dobrze jakie zdanie mają tu o tobie ludzie nolifie, więc zamknij łeb z łaski swojej, bo serio mam w wielkim poważaniu twoje zdanie
daruj sobie swoje hasła "żegnam trollu" itp. bo wszyscy je tu znają na pamięć
Ale będzie jadka. Mam nadzieje, że pokażą Smauga, a przynajmniej jego głos.
Super by też było jakby pojawił się Radagast.
ze strony hobbita na fejsie "The new teaser trailer for The Hobbit: The Desolation of Smaug will be unveiled this Tuesday, June 11th, at 10am PT / 1pm ET!"
podejrzewam że najprędzej będzie na stronie hobbita i zaraz potem na fejsie
Nie mogę się doczekać! Pierwszą część obejrzałem jednym tchem i już czekam na drugą. Haha, na marginesie mówiąc - pewnie już jutro spece z internetu będą rozkładać ten trailer na części pierwsze i szukać tam nie wiadomo czego, odniesień do książki, i będzie zachwyt - OMG, w 15,5 sekundzie trailera jest Legolas!!!1, czy coś w ten deseń. To się nazywa dopiero umiejętne nakręcanie hype'u :D
Polecam mój kanał na yt, od fana Hobbita: http://www.youtube.com/user/TrolekPL02
Cóż...niektórzy lubią się tematem nakręcać/podniecać a niestety często jest tak, że Ci najwięksi "znawcy" nie znają Twórczości Tolkiena a jedynie opierają swoją "wiedzę" i "doświadczenia" na filmach...
Co do trailera... jaki by on nie był to i tak mnie uszczęśliwi :-)
Peter Jackson jakiś czas temu wypowiedział się na temat Czarnoksiężnika/Saurona. Ma on ponoć bardziej rozbudowany charakter/rolę w drugiej części filmu. Cóż... ciekawostka to niebywała, zobaczymy :-)))
aż mi się przypomniało to:
http://img.photobucket.com/albums/v11/aussiegoonie/sauronsm.jpg
brrr.... ;p wygląda jak elf z tanich rpg ;p
Z jednej jednak strony szkoda, że Peter Jackson nie zdecydował się pokazać cielesnej/duchowej postaci Saurona w Powrocie Króla.
To co widzisz to był materiał roboczy. Sauron miał walczyć z Aragornem pod Czarną Bramą. Jednak zrezygnowano z tego pomysłu. Trochę szkoda... Z drugiej jednak strony, byłaby to drobna nieścisłość w stosunku do Oka Saurona które widać było jeszcze w momencie zniszczenia pierścienia.... w tej sytuacji musieliby raczej również z tej sceny zrezygnować.
Ale po dziś nie podaruje i rezygnacji z wątku PORZĄDKÓW W SHIRE i upadku Sarumana właśnie w Shire a nie upadku z wieży Orthranku ze sztyletem w plecach... :/
Ostatnio znów czytałem Powrót Króla i nie potrafię znaleźć momentu walki Aragorna z Sauronem. Jest takowa?
Nie było. Przecież nie sugeruję tego w treści wpisu. Mówię jedynie, odpowiadając na post poprzednika, że Peter Jackson chciał taką scenę umiejscowić w filmie zamiast walki z Trollem.
...
I została ona nakręcona z Sauronem, jednak zdecydowano podmienić go na trolla oczywiście podobnie jak w Hobbicie Azoga. Cieszył bym się gdyby powstały dwie wersje, choćby jako dodatki poprawione wizualne ze technicznej itd. :)
i chwała mu za drugą decyzję
jak Sauron miał istnieć bez Pierścienia ?
to jak nakręcić Biblię i zlitować się nad Jezusem -.-
mam nadzieję, że PJ'owi nie odbije i nie postanowi darować życia pewnym osobom w Hobbicie, żeby dzieci\fani nie przeżywali -.-
Jak mógł? Mógł.... jakbyś czytała książki to byś wiedziała, że Sauron od początku pierścienia nie posiadał i jakoś istniał na długo przed jego stworzeniem.
1 czytAŁ
2 czytałem niejednokrotnie
3 nie wykazuj ignorancji i arogancji jednoczesnie... chyba ty nie czytales dokladnie, bo gdybys czytal to bys wiedzial, że CIELESNY Sauron bez Pierścienia nie mógł istnieć (po odcięciu Jedynego przez Isildura), gdyby pojawił się przed Czarną Bramą i walczył z Aragornem przeczyłoby to całej konwencji utworu i założeniom twórcy... zatem nie, nie mógł istnieć bez Pierścienia
4 czytaj ze zrozumieniem i użyj logiki... chodziło mi o to, że PO zniszczeniu Saurona, jego duch przetrwał, ale on nie mógł istnieć w formie cielsenej... trudno się domyślić prawda ? -.- szczególnie, że mowa o Powrocie króla, a nie historii Śródziemia od początku
wskazuje na to dobitnie zdanie "Peter Jackson nie zdecydował się pokazać CIELESNEJ/duchowej postaci Saurona w Powrocie Króla"
ponadto widzialem tez ten material, o ktorym mowa kretynie i wystepuje tam Sauron w postaci cielesnej, w pełnej zbroi, zreszta to nie ja atakowalem pierwszy, ciskacie sie o byle gówno...uroki Filmwebu -.-
Napisał cielesnej/duchowej postaci. I urokiem filmwebu jest występowanie takich kretynów jak ty którzy nie podadzą nawet argumentu.
Na tym zdjeciu
http://smg.photobucket.com/user/aussiegoonie/media/sauronsm.jpg.html
JEST W FORMIE DUCHA!
No tak... rocznikowo zapewne jesteś w stadium zaawansowania intelektualnego, rozkwitu mądrości etc. Niestety internet ma to do siebie, że głupia blondynka czy nieogarnięty dzieciak chciałby rozmawiać na równi choćby z samym Papieżem, bo przecież to mu się należy i to warunkuje jego anonimowość, prawda?
A do rzeczy przechodząc... zakwestionowałem Twoje twierdzenie, że Sauron nie mógł istnieć bez pierścienia. Cóż.... w Twojej wypowiedzi nie pojawiło się jednoznaczne określenie, że masz na myśli tylko i wyłącznie okres po odcięciu pierścienia z dłoni Saurona. Tak więc naucz się może dokładności w wypowiedziach, gdyż hasło "Sauron nie mógł istnieć bez pierścienia" jest bardzo ogólne i stąd moje krótkie zdanie o tym, że ISTNIAŁ bez pierścienia. Z pewnością była to wypowiedź mniej ogólna od Twojej.
Poza tym widzę, że zawsze jak komuś przytoczy się jakiś argument, ma się odmienne zdanie etc. Człowieka musi spotkać ciągłe sączenie jadu w wypowiedziach drugiej strony.
Nie przypisuj mi żadnej z cech (arogancja, ignorancja, brak logiki etc.), bo kim jesteś dziecko żeby mierzyć własną miarą?
zauwaz, że ty pierwszy atakujesz o byle gówno, rzeczywisćie wypowiedziałem się "ogólnie", choć mowa była o Powrocie Króla, więc trudno, żebym mówił o innym okresie... napisałeś wyraźnie "CIELESNEJ" stąd moja uwaga, myślę, że spokojna, nikogo nie uraziłem, "jadu "w niej nie było... ty z kolei musiałeś "udowodnic swoja wyższosc intelektualna" posadzajac mnie od razu o brak czytyania ksiazki i wypowiedzi an forum bez wiedzy- otoz jak mowilem wczesniej mylisz sie, bo Srodziemie znam jak wiekszosc tutaj takze na wylot... mala rada nie atakuj od razu
w dalszych komentarzach widzę dalej usilnie pragniesz pokazac "swa wyższosc" (nie bardzo wiem co daje ci prawo do takiego myslenia- wybujale ego ? jak mowilem- uroki Filmwebu- nie da sie tu nic powiedziec bez ataku z kilku stron od ludzi z problemami psychicznymi jak widac)
"Nie przypisuj mi żadnej z cech (arogancja, ignorancja, brak logiki etc.), bo kim jesteś dziecko żeby mierzyć własną miarą' - przeczytaj to zdanie jeszcze kilka razy, ze zrozumieniem i cala czesniejsza wypowiedz- jest pelna hipokryzji... non-stop sie wywyzszasz, nazywasz mnie dzieckiem (nie nie jestem dzieckiem- ot ciekawosta taka), nieogarnietym dzieciakiem itp. a nasteopnie mowisz, że nie jesteś arogantem... rozmawiamy o PK, ja w mojej wypowiedzi nie napisalem, że "w PK Sauron nie mógł istnieć bez Pierścienia" a ty mi tu wyskakujesz, że nieczytalem ksiazki i moje zdanie nic nie znaczy- kolejny przejaw arogancji + brak logiki... naprawde nie wszedlem tu, żeby się kłócić, ale jesteś widać nie da się, bo albo trafi sie na zgraję gimbusów, które zjadły wszystkie rozumy, książek nie czytają i oglądały jedynie Disney Chanel więc już są "znafcami" internetu albo na "dorosłych o wybujałym ego" twego pokroju... prosze docinaj mi dalej, przeciez ze mnie glupi, nierozgarniety dzieciak, a ty jestes najmądrezjszy -,- nie obraź się jednak, że już nie odpisze, w myśl zasady: "Nie kłóc się z głupkiem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem."
Dlatego ja z kłótni od razu zrezygnowałem w myśl przytoczonej przez Ciebie zasady.
Pozdrawiam.