PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Hej. Jak wiele zwiastunów i spotów Hobbita macie zamiar oglądać w tym roku? Ja np. po zeszłorocznym tłumaczeniu (a więc i oglądaniu po kilka razy) wszystkiego co było tylko możliwe (teasery, zwiastuny, spoty, spoty zagraniczne itp.) postanowiłem, że do drugiej części Hobbita podejdę nieco inaczej i obejrzę tylko pierwszy zwiastun (i to też nie wielokrotnie).

Rok temu zbyt wiele wizualnych spoilerów zobaczyłem przed premierą, co zdecydowanie zmniejszyło przyjemność oglądania filmu w kinie po raz pierwszy. Wystarczy mi, że znam fabułę książki i wiem czego się spodziewać, wizualnie tym razem chcę być zaskoczony.

A jak to wygląda u was (w szczególności po tym jak obejrzeliście pierwszą część Hobbita)?

ocenił(a) film na 9
Matt_888

Powiem Ci, że doskonale Cię rozumiem.
Jedak mam nieco inne podejście.
Dla mnie zobaczenie zwiastunów czy videoblogów umila po prostu czekanie na upragniony film :-) Przyjemności miałem całą masę gdy szedłem na 1 część Hobbita, pomimo tego, że każdy videoblog widziałem, że zwiastuny i TV spoty były mi także znane.
Po prostu bardziej się "oswoiłem" z koncepcją artystyczną filmu zanim poszedłem do kina i może dzięki temu to co mogło zaskoczyć i być może razić nie stanowiło dla mnie żadnego problemu bo wydawało się już całkowicie znajome :-)

To kwestia podejścia, nic poza tym.
Cieszę się, że jednak tym razem Peter Jackson dzieli się materiałami bo czekać na kolejną część cały rok - to rzecz dość bolesna :P
Natomiast nie mógłbym zobaczyć wersji z sieci nim po raz pierwszy zobaczę film w kinie. A wiadomo... wiele ludzi tak robi, bo już nie mogą wytrzymać do premiery :-)
Tutaj dopiero można by było czuć się zawiedziony, odebrać sobie magię kina etc.

khazad7_2

Videoblogi wszystkie oglądam, bo w nich nie pokazują bezpośrednio scen z filmu :)

ocenił(a) film na 9
Matt_888

No nie do końca tak jest, bo jednak pokazują :-) Choć raczej przez "ułamki sekund" a nie długą sekwencję.

khazad7_2

Dlatego videoblogów sobie nie odmawiam :) Muszę przyznać, że liczę w tym roku na spore zaskoczenie w kinie, znając tylko jeden zwiastun (szczególnie, że mnie ten zwiastun nie powalił na kolana) :D Mam nadzieję, że wytrwam w postanowieniu i że będzie warto xD

ocenił(a) film na 9
Matt_888

Mnie w zasadzie też nie powalił, ale cieszą mnie wątki Dol Guldur w zwiastunie. A co do elementu zaskoczenia... jestem pewien, że on nastąpi :-)
No a teraz jestem ciekaw kiedy kolejny zwiastun pokażą. Ale nie sądzę by pojawił się wcześniej jak druga połowa października.
No i rzecz jasna jakieś informacje oficjalne co do długości trwania drugiej części Hobbita.

khazad7_2

Ja myslę, że zwiastun wyjdzie w drugiej połowie września. Październik to trochę za późno:)

Matt_888

Ja obejrzałeś i wysłuchałem wszystko, co możliwe, a na seansie dzięki temu doznałem wspaniałych wrażeń.

kamilxxx09

obejrzałem*

ocenił(a) film na 8
Matt_888

W przypadku pierwszej części obejrzałem oba zwiastuny i nic poza tym. Żadnych treaserów, spotów, videoblogów i całkiem przyjemnie oglądało mi się film w kinie.

ocenił(a) film na 10
Matt_888

Ja wszystko obejrzałem co było z 1 związane. Dlatego kinie gdy widziałem jakiś znany mi urywek, to czułem jakbym już tam był jakbym to widział i miałem dzięki temu, takie miłe uczucie jakbym oglądał stare zdjęcia czy filmy z dzieciństwa na przykład. Było to bardzo przyjemne.

ocenił(a) film na 10
adrian229

Ja tradycyjnie oglądam wszystko! Bardzo lubię spoty i wypatrywać w nich choćby sekundowe ujęcie który nigdy nie widziałem ;-)
Hobbita oglądałem niestety na kompie bo nie wytrzymałem ale też nie mogłem według planu jechać do kina (tragedia rodzinna).
Mimo to teraz mam nadzieję że uda mi się zobaczyć film w kinie ;-D

adrian229

Miałem dokładnie to samo:)

ocenił(a) film na 10
Matt_888

wyczuwam kolejny zwiastun milordzie :)) na przełomie sierpnia i września powinni dorzucić bardziej przekonującą (fabularie jak i wizualnie) zapowiedź
źródło:
najnowsze wydanie Entertainment Weekly ;)

DaroO2222

Masz link?

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

widziałem na żywo: w empiku przeglądając magazyn :)

DaroO2222

A jaki magazyn?

DaroO2222

Dobra już wiem jaki magazyn:)

ocenił(a) film na 8
Matt_888

Ja zrobiłem źle oglądając wszystkie blogi przed pierwszą częścią. Niedawno wypuścili kolejny blog i ponownie nie potrafiłem sobie odmówić. Mam nadzieję, że następnym razem powiem BASTA!
Do czego zmierzam. Głupio tak wiedzieć jak wyglądają poczszególne miejscówki i ile naprawde w nich komputerowych rzeczy przed obejrzeniem filmu.