Witajcie. Chciałbym urządzić głosowanie. Chodzi o pustkowie smauga i dwie wieże, ale bardziej
zaawansowane. Głosujemy w następujących podpunktach:
-Lepszy film
-Lepsza muzyka
-Lepsza piosenka końcowa
- Lepsi orkowie
-Lepszy gandalf
- lepszy legolas
- Aragorn czy bard
-Bilbo czy frodo
-Gimli czy thorin
-Eowina czy tauriel
-Gollum czy smaug
-Krajobrazy
Dziękuję z góry za wasze głosy :)
Jak to nie pamiętasz co robił? Skakał krasnoludom po głowach. No wiesz co. Jak można zapomnieć taką scenę :]. Moim zdaniem Legolas bardzo zaznaczył swoją obecność. Niestety.
I zerkał zazdrośnie na Tauriel za muru. Jak można nie pamiętać TAKIEJ sceny? Ileż emocji w tych laserowych oczętach, ta naburmuszona minka... No, cudo po prostu:)
Film - Dwie Wieże
Muzyka - Dwie Wieże
Piosenka końcowa - I See Fire
Orkowie - Dwie Wieże
Gandalf - Dwie Wieże
Legolas - Dwie Wieże
Aragorn
Bilbo
Thorin
Tauriel
Smaug
Krajobrazy - Dwie Wieże
Film-Dwie Wieże
Muzyka-Pustkowie Smauga
Piosenka końcowa - I See Fire
Orkowie -Dwie Wieże
Gandalf - Pustkowie Smauga
Legolas - Dwie Wieże
Aragorn
Bilbo
Thorin
Tauriel
Smaug
Krajobrazy - Dwie Wieże
-Lepszy film DW
-Lepsza muzyka DW
-Lepsza piosenka końcowa DW
- Lepsi orkowie PS
-Lepszy gandalf DW
- lepszy legolas DW
- Aragorn czy bard Aragorn
-Bilbo czy frodo Blibo
-Gimli czy thorin Thorin
-Eowina czy tauriel Eowina
-Gollum czy smaug Gollum
-Krajobrazy DW
Oceniamy krajobrazy a nie efekty specjalne. A te w DW są fantastyczne i przede wszystkim w Porównaniu z Pustkowiem: SĄ :)
Kamil to nie wyblakły krajobraz tak wygląda świat! To co masz w Hobbicie to zbitek scenografii grafiki komputerowej i kontrastu...
A po co mi oglądanie videobloga... 100 000 osób na fw. które obejrzały film na pewno nie oglądało żadnych videoblogów i jakoś żyją i ocenili film. Więc daruj sobie. Oceniam to co widzę a nie to co jest/ było/będzie w fazie produkcji.
Trylogia LOTR w 100% wyglądą jak arcydzieło fantasy co tez udowadniają liczne nagrody, uwielbienie fanów, wysokie średnie. Na sukcesie Lotra jedzie Hobbit więc skonćz mi tu kłamstwa szerzyć że krajobrazy w Lotrze są wyblakłe. Musisz mieć cos z oczami.
Taaa tylko że jakby Hobbit powstał pierwszy to to samo można by powiedziec o Lotrze. A i przypominam, ze gdyby nie sukces Hobbita ksiazkowego, nie było by ani Lotra jako książek ani jako filmów. Więc zastanów się, co mówisz.
To Ty zastanów się o czym mówisz , bo mówimy tutaj o filmach , a nie o książkach na podstawie których powstały.
Jakoś nie za bardzo utkwiły mi w pamięci... Czyli nie zachwyciły. A może po prostu zlały się z komputerową papką?
Za to do końca życia nie zapomnę. Ujęcia z DW jak Aragorn na Bregu jedzie do Helmowego Jaru i jest takie piękne ujęcie naokoło niego. Albo równiny Rohanu...
Jak takie widoki nie zachwycają to ja przepraszam...
http://images5.fanpop.com/image/photos/27800000/The-Hobbit-An-Unexpected-Journey -Trailer-the-hobbit-an-unexpected-journey-27864492-1920-800.jpg
W Hobbicie też. Podobno w Np jest więcej plenerów niż we wszystkich Lotrach razem. Tak kiedyś było napisane na jakiejś stronie.
Nikt tu nie mówi o efektach. Tu się mówi o naturalnych krajobrazach ( bez majstrowania w nich )