PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 327 tys. ocen
7,6 10 1 327111
6,3 52 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Czyli interesuje mnie co i kto wybrałby sobie / zabrałby z całej tej misternej i drobiazgowej ekranizacji z planu?

ja wybieram -

- kapelusz Gandalfa
- laska Gandalfa - szara
- laska Gandalfa - biała
- Nenya
- Pierścień Barahira
- pierścienie Thranduila
- leśna korona Thranduila
- ''pała'' Saurona z prologu filmowej trylogii
- ''jabłko'' Króla Nazguli z Powrotu
- hełm Króla Nazguli
- skrzynka ''niemal ofiarowana'' Thranduilowi z tym co środku
- miecz Thranduila
-miecz Arweny z Bruinen
- łuk Legolasa
- diadem Arweny z POWROTU
- dzban Galadrielii
- topór Gimlego
- RÓG BOROMIRA:)

Baronek7

Dużego tego :) Mnie wystarcz kostur Gandalfa :)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

to była moja pierwsza myśl co zabrać - ów kostur który jakoś wolę zwać laską:)

ocenił(a) film na 7
Baronek7

Cóż jakbym mogła sobie wziąć coś z planu to zabrałabym Hugo Weavinga :D przebrała go za Elronda i do śmierci kazała odtwarzać rolę :D. Ale obawiam się, że policja widziałaby to trochę inaczej więc wzięłabym tylko naszyjnik Arweny. Ale nie powiem żeby to była jakoś bardzo przeze mnie pożądana rzecz. Raczej nie należę do takich fanów co to nawet potrafią kawałek trawnika zabrać po którym przechadzała się gwiazda :) Chyba tylko raz w życiu pragnęłam coś mocno zabrać z planu i nie był to plan Śródziemia :)

ocenił(a) film na 7
Belief

,,Chyba tylko raz w życiu pragnęłam coś mocno zabrać z planu i nie był to plan Śródziemia :)"

A można wiedzieć, co to było?:)

Ja najchętniej wzięłabym wszystko łącznie z Shire i Nową Zelandią i umieściła w swoim ogródku, więc trudno wybrać mi jedną rzecz.:)

ocenił(a) film na 7
Pani_Zima_1989

Można tylko się nie śmiej :) Chciałabym soniczny śrubokręt 10 Doctora z planu Doctora Who :). Niestety wiem, że były tylko dwie wersje i jedną zwinął grający go aktor, cóż życie...

Ale widzę Ty się nie rozdrabniasz :D A wiesz o tym że Shire naprawdę istnieje tzn. zbudowali je jeszcze za czasów Władcy i nigdy nie rozebrali. Potem zrobili z tego atrakcje turystyczną a teraz podczas kręcenia Hobbita znów tam ekipa wróciła :)

ocenił(a) film na 7
Belief

A jak to wygląda, ten soniczny śrubokręt?

No ba, pewnie, że się nie rozdrabniam:) Wszystko albo nic - to moja dewiza.

ocenił(a) film na 7
Pani_Zima_1989

http://www.therpf.com/attachments/f9/millennium-fx-dr-who-sonic-screwdriver-soni c1-jpg-28059d1277517916

No tak po co się rozdrabniać :)

ocenił(a) film na 8
Belief

co to jest ;p ?haha to z serialu dobrze kojarzę ?

ocenił(a) film na 7
calays

Soniczny śrubokręt :D Tak z serialu :)

ocenił(a) film na 9
Belief

Lubię sposób w jaki Dziesiąty wypowiada "screwdriver", jak w tej scenie: http://youtu.be/LTuuATDO5os ^^

ocenił(a) film na 7
Julia_20

JA TEŻ!! I ten dialog dalszy:
Dalek: A sonic probe?
Doctor: That's "screwdriver".
Dalek: It is harmless.
Doctor: Oh, yes. Harmless is just the word. That's why I like it! Doesn't kill, wound, maim, but I'll tell you what it DOES do. It is very good at opening doors.

ocenił(a) film na 9
Belief

Dokładnie :) 10 miał świetne teksty, tęsknię za nim. :(

ocenił(a) film na 7
Julia_20

Nawet nie wiesz jak ja :(

ocenił(a) film na 8
Belief

aaaaaaaa ;) i wszystko jasne !

ocenił(a) film na 9
Belief

Ja też taki chcęęęę! :D Podoba mi się bardziej niż śrubokręt Jedenastego ;]

ocenił(a) film na 7
Julia_20

Mi też. Śrubokręt 11 jest dla mnie za wielki. Jakby sobie coś rekompensował :D. Ale marne szanse na zdobycie go. Jeden zwinął David :) a drugi jest pewnie dobrze chroniony przez BBC, choć jak chronią go tak jak taśmy z odcinkami klasycznymi to mamy szansę go zdobyć :D. To gdzie najpierw uderzamy do Davida czy na BBC? :D

ocenił(a) film na 9
Belief

Davida!!! Najazd na dom, "Oddawaj śrubokręt!" xD

Kiedyś widziałam na jakiejś stronie że można go kupić, no ale pewnie nie był dokładną kopią tego z serialu. Byle wydawał ten dźwięk, hehe!

ocenił(a) film na 7
Julia_20

A bo zabawkę to można sobie kupić :) Nawet będzie świecił :D

http://www.amazon.co.uk/The-Wand-Company-Screwdriver-Universal/dp/B00EU7XW7C/ref =sr_1_2?ie=UTF8&qid=1399728966&sr=8-2&keywords=sonic+screwdriver+remote

ocenił(a) film na 9
Belief

No, widziałam coś podobnego. A 70 funtów to już dosyć jak na zabawkę :p

ocenił(a) film na 7
Baronek7

Ja bym chciał Arcyklejnot.

Baronek7

ja bym chciała łuk Legolasa i bandę orkow, żeby łuk kurzu nie łapał :p

ocenił(a) film na 7
majeranek2013

Rany przeczytałam, że chciałabyś Legolasa :D Ale to wcale nie jest taki głupi pomysł. Pomyśl jakby się sprawdzał w porządkach domowych. Wszędzie kurz by dostał :D

Belief

Może byc łuk z Legolasem :p ale po tych ostatnich linkach, ktore wysłałas zastanawiam sie czy nie byłoby
kłótni o lusterka :p
a tak poważnie to myślisz że ja bym go do porządkow domowych zatrudniła?? ;)

ocenił(a) film na 7
majeranek2013

Myślę, że mogłabyś go inaczej wykorzystać, ale nie chcę deprawować dzieci na forum :D

Belief

wiesz ja miałam na mysli, że mam bardziej romantyczną naturę i wolałabym siedzieć i słuchac jego
opowieści ;p albo żeby mnie np nauczył strzelać z łuku :)

może dodam tylko że wolałabym Legolasa z WP :)

* a tak na marginesie Twoj pomysł też bie jest zły :p

ocenił(a) film na 7
majeranek2013

Teraz sobie zdałam sprawę...wiesz że dostałabyś Blooma a nie Legolasa bo poruszamy się po planie filmu a nie po Śródziemiu? :D Choć Bloom też pewnie ma wiele fajnych ciekawych opowieści :D.

Belief

nie pogardziłabym.... ;p
jego też mogłabym słuchać. I oka bym z niego nie spusciła:p

ocenił(a) film na 7
majeranek2013

A co boisz się, że mógłby skitrać parę rzeczy? :D

Belief

licho go tam wie ...
Chociaż facet ma chyba wszystko... Co on mógłby u mnie skitrac:p

a Ty co bys robiła z Hugo? :p

ocenił(a) film na 7
majeranek2013

No na pewno nie to co Ty z Olrando :P
Napisałam: "przebrałabym go za Elronda i do śmierci kazała odtwarzać rolę :D". Choć jakby był w dobrym zdrowiu to zawsze w domu by się coś do roboty znalazło :)

Belief

o wybacz, umknęło mi. cóż... Nie miałby chyba łatwego życia.... W pięknych szatach robic domowe porządki.... :p

ocenił(a) film na 7
majeranek2013

Życie bywa trudne :)

Belief

nie czasem :P
ja bym tak nie zameczała Orlanda. Musiałby chodzic tylko ze mna na romantyczne spacery :P codziennie!

majeranek2013

*no czasem

Belief

Czyż byś czytała mi w myślach XD

ocenił(a) film na 7
zbroja

Grzeszne myśli macie :D

Belief

:p

Baronek7

Igłę jeża Sebastiana! Ewentualnie kostur Radagasta i złoto Smauga

Baronek7

Pierścień Barahira, miecz Thorina.

Baronek7

Palantir, buty Gandalfa i kufel z domu młodego Bilba.

ocenił(a) film na 7
Baronek7

Pierścień Barahira, Jedyny Pierścień, Palantir, Łuk Legolasa, Topór Gimliego, Złoto Ereboru, Kostur Gandalfa Szarego i Białego, Brodę Gandalfa Szarego oraz Białego, Stroje Gandalfa, Anduril, Żądło, Glamdring

Baronek7

O, i łuk Legolasa lub Tauriel!

ocenił(a) film na 7
Baronek7

Dylemat pomiedzy toporem Gimliego, bulawa Saurona i kosturem Gandalfa. Wygladaja nieziemsko.

ocenił(a) film na 8
Baronek7

Ja bym zabrała to, co ty i dołączyłabym jeszcze: naszyjnik Arweny, Anduril, fiolkę ze światłam Galadrieli, linę elfów, spinkę Liścia z Lorien, pierścień Aragorna, Pierścień Władzy, Arcyklejnot, łuskę Smauga, klucz do Ereboru, sztylety Tauriel, Palantir.
Prawdę mówiąc zabrałabym WSZYSTKO!!!

ocenił(a) film na 9
Baronek7

Skromnie dodam...nie chwaląc się rzecz jasna, że kilka z tych artefaktów mam i kilka również nie wymienionych w spisie :P

Baronek7

Kostur Gandalfa i szata jego jak by była :)
lub ale tego na twojej liście nie ma zbroja elf-icka uszy Elfa i łuk Legolasa :)

Baronek7

Łuk Legolasa. :)
Przez niego zaczęłam strzelać kilka lat temu.

ocenił(a) film na 9
zbroja

Strzelanie świetna rzecz, ja też (jakieś 4-5 lat temu) kupiłam sobie łuk i ćwiczyłam :)

ocenił(a) film na 7
zbroja

Strzelasz z łuku? Ale fajnie :) Ja tylko raz próbowałam i strzały pogubiłam :) Szczerze to się zastanawiam jak z tego można w cokolwiek trafić :).

Belief

Oj można, tylko trzeba niestety dużo ćwiczyć ;P