wczoraj miałam okazje ogladac Pustkowie Smauga i musze przyznac że jestem zawiedziona. o
ile pierwsza część była fantastyczna o tyle druga jest po prostu dobra. Nie ma tej magii która
posiada jedynka. Pełno tu efektów specjalnych momentami z resztą kiepskich.
Co do aktorów nie można sie czepiać. Lee jako Thranduil- wyniosły, pewny siebie i nie znoszący
krytyki- genialny. Jednak Legolas okropnie sztuczny. wiem że od LOTR mineło sporo czasu ale
sama charakteryzacja jest grubo przesadzona. Orlando wygląda jakby mial tone bialego fluidu na
twarzy. I choc gra syna Thranduila- wygląda na starszego. wiem że w rzeczywistości Orlando jest
starszy od Lee ale mimo wszystko wydaje mi sie że z jego charakteryzacją w hobbicie coś poszło
nie tak.
Czekam na trzecią cześć i mam nadzieje że bedzie lepsza od drugiej. Jestem ciekawa końca tej
historii i mam nadzieje że ten koniec bedzie zriobiony w wielkim stylu- do którego jackson nas
przyzwyczail.
Na pewno Jackson zrobi bitwę z ogromnym rozmachem. Liczę na tak wspaniałą jak w Powrocie Króla.
Sądząc po awatarze postać Tauriel przypadła ci do gustu. :)
ano tak :) polubiłam ją. jestem ciekawa jej dalszych losów.
poza tym jest taka waleczna :) ot taki miły kobiecy akcent w Hobbicie ;)
no wiesz jak 3 filmy robi się tak szybko to nic dziwnego że jest coś nie tak ale najważniejsze że kasa leci z kieszeni fanów :)
no własnie niestety odniosłam wrazenie że juz 2 cześć jest realizowana tak aby jak najwięcej kasy zgarnąć... kosztem jakości
zobaczymy. czekam z niecierpliwością chociaz wg książki znaczna cześć moich ulubionych bohaterów ma zginąć. ciekawe czy bedą sie tego trzymać
mam nadzieje że fantazja ich nie poniesie :p
a tak troche z innej beczki. Czy jest jeszcze jakas rozszerzona wersja drugiej części? Pytam ponieważ
nie tak dawno trafiłam w sieci na gif thranduila w zbroi a nie przypominam sobie takiej sceny z filmu.
Bo scena ta będzie zapewne w 3 części Hobbita... te ujęcia, o ile się nie mylę, są już z Dale.