PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328308
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

wczoraj miałam okazje ogladac Pustkowie Smauga i musze przyznac że jestem zawiedziona. o
ile pierwsza część była fantastyczna o tyle druga jest po prostu dobra. Nie ma tej magii która
posiada jedynka. Pełno tu efektów specjalnych momentami z resztą kiepskich.
Co do aktorów nie można sie czepiać. Lee jako Thranduil- wyniosły, pewny siebie i nie znoszący
krytyki- genialny. Jednak Legolas okropnie sztuczny. wiem że od LOTR mineło sporo czasu ale
sama charakteryzacja jest grubo przesadzona. Orlando wygląda jakby mial tone bialego fluidu na
twarzy. I choc gra syna Thranduila- wygląda na starszego. wiem że w rzeczywistości Orlando jest
starszy od Lee ale mimo wszystko wydaje mi sie że z jego charakteryzacją w hobbicie coś poszło
nie tak.
Czekam na trzecią cześć i mam nadzieje że bedzie lepsza od drugiej. Jestem ciekawa końca tej
historii i mam nadzieje że ten koniec bedzie zriobiony w wielkim stylu- do którego jackson nas
przyzwyczail.

majeranek2013

Na pewno Jackson zrobi bitwę z ogromnym rozmachem. Liczę na tak wspaniałą jak w Powrocie Króla.
Sądząc po awatarze postać Tauriel przypadła ci do gustu. :)

bartoszcyc8

ano tak :) polubiłam ją. jestem ciekawa jej dalszych losów.
poza tym jest taka waleczna :) ot taki miły kobiecy akcent w Hobbicie ;)

majeranek2013

no wiesz jak 3 filmy robi się tak szybko to nic dziwnego że jest coś nie tak ale najważniejsze że kasa leci z kieszeni fanów :)

wort801

no własnie niestety odniosłam wrazenie że juz 2 cześć jest realizowana tak aby jak najwięcej kasy zgarnąć... kosztem jakości

majeranek2013

no niestety oby 3 cześć była i oby bardziej dopracowana

wort801

zobaczymy. czekam z niecierpliwością chociaz wg książki znaczna cześć moich ulubionych bohaterów ma zginąć. ciekawe czy bedą sie tego trzymać

majeranek2013

powinni się tego trzymać trochę dziwne to było jak by tego by się nie trzymali

wort801

mam nadzieje że fantazja ich nie poniesie :p
a tak troche z innej beczki. Czy jest jeszcze jakas rozszerzona wersja drugiej części? Pytam ponieważ
nie tak dawno trafiłam w sieci na gif thranduila w zbroi a nie przypominam sobie takiej sceny z filmu.

ocenił(a) film na 9
majeranek2013

Bo scena ta będzie zapewne w 3 części Hobbita... te ujęcia, o ile się nie mylę, są już z Dale.

khazad7_2

robi wrażenie... Cóż... Pozostaje czekac