Jabberwocky by tu zupełnie nie pasował.
1. Za mały
2. Nie w klimacie Śródziemia
3. Bardziej niż smoka przypomina skrzyżowanie patyczaka z agamą kołnierzastą.
Do Alicji pasował, ale do Hobbita zupełnie by się nie nadawał.
Smok wygląda tak sobie... A trailer nie za dobrze. Wszystko takie jakby z plasteliny. Prawda jest tak a że dałem 1 hobbitowi 10/10 bo zmrużyłem oko na pewne wady.
Powiem jeszcze raz. Trailer wygląda kijowo, za dużo widać 3d. Poprawią to pewnie. Ale mam nadzieję, że nie nadzieją tego Hobbita za dużą dawką sucharów.
Nie podniecałbym się za bardzo smokiem, jeśli chodzi o realistyczny wygląd. To gad, a gady nawet te prawdziwe widziane na własne nieuzbrojone oczy mogą wyglądać jak sztuczne, plastikowe czy gumowe.
W tym temacie niewiele można zdziałać Jeśli będzie Tolkienowski, to będzie zbyt tradycyjny i nie ciekawy zarazem. Jeśli zacznie się go udziwniać, to łatwo przegiąć.
Jestem pewien, że smok rozczaruje większość.
Weta nie może sobie pozwolić na chałturę. Smok musi zrobić wrażenie. Śmaug to najsłynniejszy przedstawiciel tego gatunku w historii światowej literatury.
Z pewnością wszyscy zrobią minę karpia widząc kiedy przyjdzie im po raz pierwszy zobaczyć Smauga na dużym ekranie.
No i jeszcze jego głos... to jednak jedna wielka niewiadoma ale biorąc pod uwagę aktora który mu go użycza, możemy wszyscy spać spokojnie :-)
Ciekawe czy postać Nekromanty będzie równie interesująca... bądź co bądź, gra go ten sam aktor :-) Tak więc mamy 2 role dla 1 świetnego aktora.
Oj już nie mogę się grudnia doczekać! :D
Mysle że wygląd Smauga z trailera poprawią... bo naprawde wyglądał on jak wyjety z nisko budżetowego filmu.
Poprawić raczej nie poprawią, ale smok zapewne lepiej się będzie prezentował w całości, i większym świetle.
4 miesiące :-) Już tak tego okresu oczekiwania nie wydłużaj :P
Ale fakt.... śmieszne są narzekania kiedy nie widziało się efektu końcowego.