PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328308
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Jak sam Peter Jackson powiedział, był to pierwszy videoblog w tym roku. Pokazano tylko jeden krótki fragment z 2 części. Była to scena z gandalfem i radagstem w High Fells. Reszta ujęć pokazywała kręcenie poszczególnych scen z drugiej części: Mroczna Puszcza (starcie z pająkami, jakaś walka elfów z orkami, sporo legolasa i tauriel, scena w pałacu Thandruilla z pojmanym Thorinem, Bilbo spuszczający beczki do rzeki), Esgorath (moment przybycia krasnoludów do miasta, pokazano parę razy władce miasta, no i Barda) oraz Bilbo w skarbcu. Jeśli czegoś zapomniałam to dopisujcie. A i potwierdzono, że pierwszy trailer będzie dopiero latem

katie_17

A tak po za tym to nic specjalnego.

użytkownik usunięty
katie_17

Szkoda że nie pokazali Beorna i jego domu.

Fakt. Generalnie to nic specjalnego nie było. Jednak jestem zadowolona bo sporo scen z elfami pokazali. To, że nieobrobione to szczegół. Thandruill to normalnie jeszcze większa wredota niż w 1 części. No i Legolas jak zwykle będzie świetny :D mam nadzieje że będzie tez w bitwie Pięciu Armii.

użytkownik usunięty
katie_17

Thranduil jest bardzo ciekawie ukazany. Elf wyniosły i do tego jeszcze taka "wredota". Ciekawe, ciekawe.... Zapowiada się generalnie dużo mroczniejszy film niż 1 część. Dla mnie bomba.

ocenił(a) film na 6

Czemu mroczniejszy? Mam nadzieję że taki będzie, ale myślę że klimatem będzie podobny do jedynki.

użytkownik usunięty
Joecrou

Mroczna Puszcza super wygląda na tych konceptach pokazanych. Jeżeli będą sie trzymać książki to sceny będą naprawdę ciekawe, tajemnicze. No i nekromanta zagra znaczniejszą rolę w 2 części. Dlatego uważam ze może być klimat bardziej mroczniejszy.

ocenił(a) film na 6

Miejmy nadzieję ; )

Joecrou

Bo to Hobbit a nie WP

Joecrou

Sama scena w High Fells może o tym świadczyć. Jest tam taka mroczna pustka i tajemnica.

Ja coś czuje że Thandruill w 2 części będzie taką postacią którą kocha się nienawidzić. Zwłaszcza, że gra go Lee Pace. W ogóle to mi się bardzo żal zrobiło Thorina jak tak przed nim stał. Niczym taki zbity pies. Juz nie mogę sie doczekać żeby te sceny zobaczyć w filmie.

katie_17

A ja się nie mogę doczekać Tauriel:P Ona będzie super

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Też tak uważam. Świetnie wygląda i bardzo dobrze walczy :P

użytkownik usunięty
katie_17

Kto wie, może właśnie Lee Pace skradnie film dla siebie. Bo widać że gra genialnie w tych scenach ujawnionych. No ale trzeba poczekać na całość filmu.

Wiesz, tak jak po 1 najbardziej nie mogłam się doczekać scen ze Smaugiem tak teraz zmieniam zdanie. Sceny u elfów są u mnie na pierwszym miejscu.

ocenił(a) film na 10
katie_17

Legolas też znaczną rolę będzie miał w tej podróży jak widać...plotki po raz kolejny szczezły (niby z milionową ofertą dla Blooma za 2 min w filmie<Wthafak?>)

DaroO2222

Ja jeszcze po cichu liczę, że może Legolas pojawi sie w Bitwie Pieciu Armii. W sumie skoro widać, że będzie miał rozbudowany wątek w 2 części, wypadałoby żeby pojawił sie też w 3.

ocenił(a) film na 10
katie_17

jego zdjęcie w towarzystwie Barda daje Nam taką nadzieję :)

ocenił(a) film na 10

pokazano szybkie ujęcie jak wbili do Beorna,a i to ujęcie z siekierą wbijaną w pień...to pewnie też u niego ;)

DaroO2222

Gdzie i kiedy?

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

jeszcze będzie można sobie odtworzyć ten sneakpeek za jakieś 3 dni na tej str, to sobie zobacz, nie pamiętam w którym momencie...ale jestem pewien,że co do tego mnie oczy nie mylą ;)

DaroO2222

Ja nie widziałem

kamilxxx09

To zobaczysz za 3 dni.

hr_dooku

Spoko

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

mam nadzieję,że bedzie całość (60min) , a nie weersja vlog'owa (do 3omin :P)

DaroO2222

Żeby tylko nie powycinali niektórych scen z planu, zwłaszcza tych z elfami. W sumie byłam w szoku że tak dużo ich dali.

DaroO2222

To bym się wkurzył.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

"A modified version of the
WORLDWIDE EVENT
will be available shortly."--- te słowa mnie martwią...
mam nadzieję,że tylko polepszą jakość video :)