Lekką książkę Tolkiena pompują do rozmiarów gigantycznej epopei. Czego się nie zrobi dla pieniędzy...
Do tego raczej nie dojdzie. Syn Tolkiena zrobi wszystko aby do tego nie doszło :-!
Jestem pewien ze akurat tego mu nie zabraknie. Jego konto wynosi pewnie z kilkadziesiąt milionów ;-)
Jackson zapewnił o tym w wielu wywiadach. Na youtube znajdziesz to. Poza tym Jackson stracil swiezosz, wiec na pewno beda chcieli zatrudnic kogos innego.
Widzisz juz odpowiadalem na to pytanie. Nie mial wyjscia przy Hobbicie. Powinienes wiedziec ze przeprodukcja szla pelna para. Del Toro zrezygnowal (niepowetowana strata!) i Jackson mial mało czasu na znalezienie zamiennika, szukali jednakze terminy gonily. Zostal przyparty do muru. Nie mial innego wyjscia inaczej miliony dolarow poszlyby w piach. Wiesz o tym dobrze. Nawet po rezygnacji Del Toro Jackson nie chcial slyszec o tym ze ma rezyserowac Hobbita. Wiesz o tym doskonale jesli tylko czytales wywiady z Jacksonem. Nie bedzie juz Środziemia wg Jacksona i chwala Bogu. Facet sie skonczyl na Lotrze. Nie chcial Hobbita bo wiedzial ze potrzeba swiezosci.
Nikogo nie musiał znajdowac. Mógł odmówić. A i polecam ciekawą sentencję (jesli mozna tak to nazwac) z oficjalnego przewodnika. Tam jest dokładnie wytłumaczone, czego chciał Jackson. Mało wiesz o Hobbicie.
Hahaah ty i te Twoje kroniki. Nie rozumiesz Kamil co do Ciebie pisze? Miliony dolarow poszly w bloto i szykowali sie na kolejne straty jesli nie doszloby do produkcji Hobbita. Mogl zrezygnowac ale w takim razie musieliby znalezc innego rezysera. Kolego ja wiedze o tym czerpie z wywiadow z Jacksonem a to najlepsze zrodlo wiedzy o filmowym Hobbicie:)
p.s. Sentencja to zdanie ktore wchodzi do kanonu
Oglądałem dodatki do EE Niezwykłej Podróży i wiem lepiej, jak było. A co do sentencji to skąd wziąłes tę definicję? Z wikipedii którą kazdy moze tworzyć?
Hahahaha wiesz lepiej??? Hhahahahahaah. To sie przypatrz jeszcze raz lepiej tym dodatkom. A najlepiej poczytaj wywiady z Jacksonem a nie pierdziel głupot. Typie jak nie wiesz co to jest sentencja to ja Ciebie nie będę uczył. "wielki pisarz" z Ciebie a nawet nie wiesz co to jest sentencja i jeszcze zalosnie sie wyklocasz. Zgloszony za mega trolling i prowokowanie oraz ogolny wysoki poziom glupoty.
Jestem na forum Hobbita 3 lata, wiem o produkcji bardzo dużo, więc nawet z tobą nie rozmwiam, bo nie mamy o czym.
E tam, ostatnio napisał że tylko Calays umie normalnie pisać no i oczywiscie tylko ona jedynie umie uargumentować to co pisze. Nie ma sie co dziwić, skoro ona w 99% pisze pozytywnie o Hobbicie :D
Hmm napiszę Ci parę:) Może coś ze staroci?:) Np świetny wg mnie (bo gra tam Judi Dench:P) Notes on Scandal, jeszcze starszy swietny Contact z Jodie Foster? :)
Nie dojdzie nigdy do realizacji Silmarilliona przez Jacksona z dwóch powodów i wiesz jakie one sa wiec przestan pisac takie brednie fanboju bo slabo sie robi.