PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328291
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Moze maja plan DZIEL NA 3?-i wypuszcza Hobbita w 3 czesciach!-mi odpowiadalo by 9 godzin niz 3h.-a wy?-KSIAZKA JEST WYPELNIONA AKCJA PO FULL wiec lepiej 3 episody!-) PZDRO

Medrzec_kina

przeciez Hobbit 2 nie bedzie ekranizacja ksiazki hobbit... czy tak sie kurwa trudno tego nauczyc ?

ocenił(a) film na 10
BradMan

ty ziomek mi chodzi oto,ze mogliby zrobic hobbita w 3 czesciach,i wiem nawet o tym,ze film bedzie tylko jeden.Co do ksiazki wg mnie dałoby rade zrobic hobbita w III epizodach lub nawet II ,ale musiałby trwac co najmniej ze 4 godzinki.....ale i tak zadowolimy sie jednym filmem 3h.
P.Z.D.R.O.for.all.FANs!!!!

BradMan

Hobbit 2 (tytuł roboczy) nie będzie ekranizacją książki "Hobbit. Tam i z powrotem"? a niby czego <lol>

Medrzec_kina

Za 30 lat nakręcą jeszcze 3 prequele ;p

arundell

w 2 h się nie wyrobią z całą książką.. będą musieli ładnie ją okroic... 2 czesci mi pasują

maison

HOBBIT to bedzie TRYLOGIA!!!!!

Devilll_3

BranMan ależ oczywiście, że będzie ;)
Trylogia to zdecydowanie za dużo jak na tak krótką książkę.

ocenił(a) film na 5
Medrzec_kina

2 czesci starczą... Książka nie jest tak obszerna jak 3ksiąg Władcy pierścieni!

MegaTM

właściwie Władca Pierścieni to sześcioksiąg ...

pawel_sniper

Właściwie Władca Pierścieni to jedna książka.

ocenił(a) film na 7
sarev0k

właściwie Władca Pierścieni to 3278 Książek

Medrzec_kina

Trylogia jak najbardziej może być.Ja widzę trzy filmy następująco:
I-zaczyna się od pokazania historii krasnoludów z Ereboru, historia z książki do Mrocznej Puszczy, dalej działanie Białej Rady
II-zmagania kompanii przerywane działaniem Białej Rady, Bitwa Pięciu Armii, powrót do Shire, wydarzenia w Shire
III-reszta wydarzeń
Raz wpadłem na pomysł, by pokazać upiory kurhnnów, lecz to chyba głupi pomysł.

ocenił(a) film na 9
Medrzec_kina

2 częście to może być za mało, żeby zmieścić wszystkie wątki. Sama bitwa końcowa to min. 40 min. filmu. Ja bym zrobił tutaj również trylogię.