PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

1) Poczynając od Drużyny Pierścienia Peter Jackson z odcinka na odcinek zmierza coraz bardziej w stronę kwasowej plastikowości. W trójce będziemy mieć już chyba Pandorę a nie Śródziemie
2) Przesyt efektów specjalnych. We Władcy komputerowe było jedynie to, co nie mogło być zrobione inaczej. W Hobbicie naturalne wydaje się być jedynie to, czego nie zdążyli zrobić komputerowo. Może ktoś mi wytłumaczyć, po co komputerowo robić góry?
3) Król, elfów w pretensjonalności tekstów przebije wszystko, czym uraczyli nas Agent Elrond i Daisy.
4) Po animowanych goblinach, dostaniemy porcję animowanych elfów. W scenie, w której krasnoludy spływają beczkami to, co tam skacze po gałęziach? Bieda małpy z „Indiana Jonia i odgrzewanego kotleta” ?
5) Postać Barda będzie skopana po całości. Niedość, że wygląda on jak D’Artagnan (co nijak pasuje do klimatów paraśredniowiecznych) to jeszcze Luke Evans kompletnie nie potrafi grać. Popatrzcie na niego, gdy mówi „Jeśli przebudzisz tą bestię zniszczysz nas wszystkich” Hahaha. :

ocenił(a) film na 3
zarptak

Widzę, że większość dzisijszej młodzieży ma naprawdę duże kłopoty z kojarzeniem.

Tak więc wyjaśniam łopatologicznie. W trailerze mamy scenę gdy krasnoludy rozpaczliwie próbują zamnknąć drzwi za którymi jest wielki zły pies. A jak się nazywał wielki zły pies zamknięty za drzwiami w znanej i popularnej polskiej komedii niskich lotów? Tak zgadliście, nazywał się Rambo.

ocenił(a) film na 8
zarptak

takie upały to i sucho musi być^

ocenił(a) film na 6
zarptak

Brawa.

ocenił(a) film na 8
zarptak

A ja pozwolę sobie wyprowadzić cię z błędu. Wielki zły pies za drzwiami może i przypomina psa, czego powodem jest pewnie przepakowanie cgi i próba upodobnienia postaci do aktora. Jeśli zajrzeć do książki i jednocześnie nie spojlerować to w tym momencie tylko jeden zwierz się nasuwa i w żadnym wypadku nie jest to wielki pies, a raczej coś większego. I jeszcze jedno - ta scena sie nie dzieje w pałacu Thranduila.

ocenił(a) film na 6
Morinehtar

Przecież wiadomo że to Beorn.

ocenił(a) film na 10
zarptak

Kompletne bzdury. Dlaczego oceniasz smoka po trailerze, w którym go praktycznie nie widać? I już twierdzisz, że jest zły? To jakaś prowokacja!? A tego Rambo to też nie wiem gdzie widziałeś. W 40 sekundzie to ja widzę Legolasa. Co do gór to akurat Ereboru nigdzie na świecie w rzeczywistości nie ma więc jak go inaczej zrobić? Poza tym większość scen była kręcona w Nowej Zelandii.

ocenił(a) film na 10
zarptak

Piszesz koleś takie bzdury, że aż mnie nimi rozbawiłeś :-)
Do tego stopnia, że aż nie mam ochoty tych bzdur komentować (bo są śmieszne, wyssane z palca i żałosne) więc ograniczę się tylko do:
1. Bzdura
2. Bzdura
3. Bzdura
4. Bzdura
5. Bzdura
6. Bzdura
7. Bzdura
8. Bzdura
9. Bzdura

remiofthedead

Dokładnie.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Dzięki Kamilxx09 bo jako wielki fan widzę od dłuższego czasu że konkretnie się udzielasz na tym forum i nie dajesz się sprowokować na takie dziecinne bzdury. Mój szacunek do Ciebie jeszcze bardziej wzrósł. To co ten koleś pisze to jakaś paranoja!!! Typowa próba zaistnienia na forum (nudy w wakacje, brak dziewczyny, kolegów itp) a inni kolesie łykają takie pierdoły że krew zalewa!

remiofthedead

Dzięki za miłe słowa:) Niestety, są ludzie, którym zwyczajnie się nudzi i nie mają nic innego do roboty, jak zaśmiecanie forum. Kto to czyta, ten wie o kogo mniej więcej chodzi:D

ocenił(a) film na 9
remiofthedead

Sarkazm?

Kolpor

Zdecydowanie... bo innej opcji nie widze.