Holiday

The Holiday
2006
7,2 208 tys. ocen
7,2 10 1 207982
6,3 41 krytyków
Holiday
powrót do forum filmu Holiday

Polecam dwudziestą minutę filmu. Moment, gdy C. Diaz wybiera, gdzie chciałaby się wybrać. Chodzi o państwa i ich flagi.
Szkoda słów...

ocenił(a) film na 6
redven

właśnie ! nie rozumiem skąd te pytania w stylu "a Ty znasz geografię amerykańską ?" nie znam, ale kurde jakbym kręciła film to by się dowiedziała ! ludzie piszą szybciej niż myślą

redven

O wlasnie-do "powaznego filmu". A Holiday nie jest powaznym filmem! Toz to lekka komedyjka na czas swiateczny, zeby sie upajac klimatem i miloscia glownych bohaterow. Gdzie tu powazny film??? Cala scena trwa moze 3 sekundy, o co ten halas?

ocenił(a) film na 9
enbem

tragedia... niewiem jak do tego doszlo ;/ poprostu Polska jest nikim na swiecie.

Enemie

Z tego co widzę to tylko My i RPA maja zle flagi, nawet indie, cypr, estonia, łotwa czy luksemburg maja prawidłowe flagi

ocenił(a) film na 7
adamo0010

może to po prostu miało być Peru

ocenił(a) film na 7
wafel89

Fakt... Cóż za ignorancja...:/

Unimportant

Ja uwazam, ze to wielki spisek, wszechograniajacy caly swiat, na USA poczawszy :]

Caireann

Macie ludzie problem ;]<za krótki> <za krótki>

ocenił(a) film na 7
Dzamik

Brawo za spostrzegawczość :)
pzdr

ocenił(a) film na 6
adamo0010

Właściwie tylko nas zlekceważyli bo Z RPA jest tak sprawa że flaga jest stara, której już się nie używa ale kiedyś była flagą obowiązującą, a nam się dostało Peru. Pojawia się błąd również przy ostatecznym wyborze Amandy czyli Anglii, po pierwsze nie ma takiego suwerennego państwa, po drugie przy nazwie England pojawia się flaga Zjednoczonego Królestwa czyli Wielkiej Brytanii a nie Anglii.

jack_twist

O Boże bo to miało być tylko po to żeby było widać jakieś flagi, nie spodziewali się, że trafi się jakiś Polak który będzie specjalnie zatrzymywać i się przyglądał czy jego flaga jest prawidłowa...

Robaczek_12

Bardziej chodzi o poszanowanie flagi. Mając dostęp do informacji taki błąd jest niewyobrażalny. Wyobraź sobie co byłoby gdyby pomylili flagę Niemiec, Francji... Lepiej nie wiedzieć

Enemie

Nie zauważyłem tego podczas oglądania, ale dzięki "enbem" też to zobaczyłem. Po prostu mają nas głęboko gdzieś Polska nie będzie się nigdy liczyć ze względu na nasz pier****** rząd, który ma swoich obywateli za nic. Skoro nasz rząd nas nie szanuje to dlaczego inne kraje maja to robić. Jeśli ktoś w filmie zmieniłby flagę stanów to dopiero rozpętała by się afera. A polaczki wolą tego nie widzieć. Masakra. Pomijając ten rażący błąd i parę innych np. reklamę Hugo Bossa, film jest całkiem fajny, zabawny i daje pozytywnego kopa. Pozdrawiam.
PS: reklama to nie błąd, ale dziwnie to wyglądało.

gostekk

" Polska nie będzie się nigdy liczyć ze względu na nasz pier****** rząd,"
-
Tusk winny pomylki we fladze w hollywoodzkiej komedii romantycznej! Osmieszasz sie!

kasiak1983

Ty się ośmieszasz, ponieważ nie napisałem, że Tusk jest winny pomyłki w filmie. Nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Cześć.

gostekk

"Po prostu mają nas głęboko gdzieś Polska nie będzie się nigdy liczyć ze względu na nasz pier****** rząd, który ma swoich obywateli za nic. Skoro nasz rząd nas nie szanuje to dlaczego inne kraje maja to robić. Jeśli ktoś w filmie zmieniłby flagę stanów to dopiero rozpętała by się afera. A polaczki wolą tego nie widzieć. Masakra. "
-
Tusk jest prezesem Rady Ministrow, czyli rzadu. Tusk stoi na czele rzadu. A ty piszesz, ze nikt sie z nami nie liczy przez nasz rzad. Sugerujesz, ze gdybysmy mieli inny rzad, to swiat by sie z nami liczyl i nikt by sobie nie pozwolil na tak karygodne bledy w jakiejs hollywoodzkiej komedii. To jest dla mnie smieszne, ze mozna w taka pomylke wplatac rzad.
-
"Nie zauważyłem tego podczas oglądania, ale dzięki "enbem" też to zobaczyłem"
-
Rzeczywiscie strasznie razacy ten blad, skoro trzeba sie wpatrywac i zatrzymywac obraz, zeby go dojrzec. Przy normalnym ogladaniu nie da sie go wlasciwie zauwazyc, co sam potwierdziles.
-
Ps.
Nie znosze, gdy ktos wyraza sie o Polakach per "polaczki". Dla twojej wiadomosci - ludzie urodzeni w Polsce to Polacy. Nie "polaczki". Dopominasz sie o szacunek a sam wyrazasz sie o rodakach w pogardliwy sposob.

kasiak1983

Ok miałem nie odpisywać, bo widzę, że jesteś wszech mądra i uważasz się za Bóg wie kogo, ale poświecę te parę minut żeby Cię uświadomić.

"Rzeczywiscie strasznie razacy ten blad, skoro trzeba sie wpatrywac i zatrzymywac obraz, zeby go dojrzec."

Nieważne co trzeba zrobić żeby go dostrzec, ważne że jest. Raka też nie widać gołym okiem , a uważasz, że nie jest on szkodliwy? W takim razie niech wszyscy sobie wymyślają własne flagi dla naszego kraju, widać Ciebie by to nie obchodziło.

Nigdzie w moim komentarzu nie napisałem nic o Tusku widzę ,że sama masz z nim problem skoro ciągle o nim piszesz.
Takie małe sprostowanie Tusk jest premierem od roku 2007 a film powstał w 2006, więc koleżanko nie OŚMIESZAJ SIĘ.
Nie napisałem, że rząd jest winien pomyłki w filmie i sama się ośmieszasz wmawiając mi to oraz wyskakując z Tuskiem.

Dziękuję za skopiowanie mojego tekstu i cytowanie mi go, jednak ja doskonale wiem co napisałem. A Ty nadal wyciągasz błędne wnioski z mojego postu, więc nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Ta pomyłka to tylko jedna z wielu. Kropla w morzu rażących w godność narodową Polaków błędów, które występują w polityce, filmach i gazetach.

Polski rząd sam się ośmiesza i okrada swoich obywateli, a na dodatek ciągle wciska kit. Afery korupcyjne, "katastrofy" lotnicze, "zniknięcie" pieniędzy z budżetu państwa, dziurawe, topiące się od słońca, nowo wybudowane drogi, umowy śmieciowe, niska płaca, wysokie podatki itp. Włażenie w du** Obamie i pchanie się tam gdzie nas nie potrzeba, zamiast zająć się swoim krajem i obywatelami i to stawiać na pierwszym miejscu jako rząd. Dlaczego w żadnym z filmów, które oglądałem, a widziałem ich całe mnóstwo, nikt nie pomylił flagi USA, albo Niemiec, czy Rosji? Rozumiem, że są to potężne kraje, ale jeśli ktoś potrafi zapamiętać flagę Czech, czy Ukrainy, to dlaczego flagi Polski nie może zapamiętać? Skoro, ktoś umieszcza scenę w filmie z flagami innych państw, to powinien chyba kur** wiedzieć jaka jest ta flaga. Może przesadziłem, że rząd powinien wypowiadać się w kwestii jakiejś komedii, ale takie pomyłki zdarzają się często. Zrozum, że w świecie się nie liczymy i mogli by równie dobrze zamiast flagi dać podobiznę misia uszatka, a ty dalej byś uważała, że to normalne. Mam nadzieję, że coś dotarło do Cb. Jeśli chodzi o zwrot "polaczki", to mam na myśli Polaków, którzy nie są za swoim krajem, np Twój często wymieniany Pan Tusk jest dla mnie takim polaczkiem. Taką mendą złodziejską, która drugiemu rodakowi jest wroga. I na całym świecie są tacy ludzie zwani polaczkami, którzy nie pomogą rodakowi za granicą, tylko zaszkodzą i i w kraju to samo działają tylko na swoją korzyść za nic mając ludzi i swój naród. To są polaczki, a Polacy to Polacy. Oczywiście wedle prawa oni także są Polakami, ale murzyn urodzony w Polsce to też według Ciebie 100% Polak? Sam Tusk ma w dup** "swój" kraj i obywateli, jak prawie cały obecny rząd,. Pozdrawiam, mam nadzieje, że co nieco zrozumiałaś.

gostekk

Nie, niczego nie zrozumialam. Zaprzeczasz sam sobie. W jednym akapicie zarzucasz mi, ze bez potrzeby wyciagam Tuska, a w kolejnym sam piszesz na jego temat i to tylko zle. Pozwol, ze ja tez ci cos uswiadomie: w tym samym filmie zostala pomylona flaga Anglii, do ktorej zreszta wybierala sie glowna bohaterka, wiec nie tlumacz mi, ze tylko nasza flage sie ignoruje. I ten blad moze razic, bo nie trzeba sie przygladac i wysilac, zeby go dojrzec. I jakos nie slysze o pospolitym ruszeniu w Anglii ani o bojkotowaniu filmu. A co do flagi USA, to musisz byc chyba ignorantem, zeby nie wiedziec, ze w tym kraju z flagi robi sie nawet bikini i nikt z tego powodu do sadu nie idzie. I jeszcze jedno. Nie tlumacz sobie slowa "polaczek" i nie usprawiedliwiaj sam siebie, ze uzywasz tego pogardliwego sformulowania. Zreszta, widac, jestes bardzo dobry w obrazaniu nawet premiera swojego kraju ( zeby nazwac kogos "zlodziejska menda" trzeba miec dowody, a tobie sie wydaje, ze mozesz byc anonimowy i pluc zza monitora wlasnego komputera, takis odwazny???). I na koniec jeszcze jedno: "100% Polak"... Uwielbiam, wprost uwielbiam takie sformulowania. Zaraz dojdziemy do czystosci krwii i rasy. Chyba znam to z historii...

kasiak1983

Ok koleżanko. Jesteś super mądra i wspaniała. Super wiedząca i idealna. Pozdrawiam.

gostekk

Od początku widziałem w Tobie zwolenniczkę PO i Tuska, zacząłem o nim pisać, bo Ty pierwsza poruszyłaś ten temat, a teraz zganiasz winę na mnie haha, Po prostu jesteś śmieszna. Piszesz o takich pierdołach, o których wie nawet małe dziecko i wmawiasz mi, że jestem ignorantem. Ty za to jesteś tępa do kwadratu, nikt nie bojkotuje filmu , tylko osobę, która dopuściła się zniewagi, błędu, nadal nie umiesz czytać ze zrozumieniem, cofnij się do podstawówki (tak pewnie zaraz zaczniesz się chwalić jakie to masz wyższe wykształcenie, co mi totalnie zwisa). Czcij Tuska swego i zdradziecki rząd swój, w później uciekaj za granicę po "chleb" i dalej głosuj na Popaprańców. I od razu napiszę nie, nie jestem zwolennikiem jakiejkolwiek innej złodziejskiej partii. Ufam uczciwym ludziom, którzy zrobili by coś dla tego kraju, a póki co nie widzę nikogo takiego. Ja zaprzeczam sam sobie, dobra weź skończ bo naprawdę jesteś żałosna, a kto robi u nas pospolite ruszenie niemądra istoto? Film jest z roku 2006 myślisz, że w 2014 ktoś przykłada do tego większą wagę? Jesteś naprawdę żałosna i się ośmieszasz, dlatego, że uspokajasz wszystkich, wmawiasz, że przesadzają z oburzeniem i o co im chodzi. Porównujesz dyskusję na forum do pospolitego ruszenia hahahahahhaahhahahah. Weź się schowaj do szafy i nie wychodź. Nie napiszę już do Cb bo jesteś chamska i nie ma sensu z Tobą prowadzić jakiejkolwiek dyskusji, gdyż jesteś typem człowieka " nie dam sobie nic przetłumaczyć". Nie pozdrawiam. W moim pierwszym komentarzu wyraziłem swoją opinię i mam do tego prawo, za to widzę , że ty wszystkich usiłujesz nakłonić do swojego punktu widzenia, który jest błędny i masz zamiar wyśmiewać zdanie innych osób. Jesteś krótko mówiąc niereformowalna i zawsze musisz mieć rację , nawet jak jej nie masz. Współczuje Twojemu partnerowi, jeśli w ogóle takowego posiadasz, albo partnerce (nie zdziwiłbym się). Nie pozdrawiam. I nie mam zamiaru z Tobą dyskutować, gdyż szkoda moich nerwów na tak tępą istotę.

gostekk

:)))
Kilka madrych cytatow: " Ty za to jesteś tępa do kwadratu, "., "Weź się schowaj do szafy i nie wychodź. Nie napiszę już do Cb bo jesteś chamska i nie ma sensu z Tobą prowadzić jakiejkolwiek dyskusji, gdyż jesteś typem człowieka " nie dam sobie nic przetłumaczyć". Nie pozdrawiam.". Ale najlepsze jest to: " Współczuje Twojemu partnerowi, jeśli w ogóle takowego posiadasz, albo partnerce (nie zdziwiłbym się). " ZENUJACE.... Tym bardziej wjezdzanie na sprawy intymne i rodzinne.
-
Ja cie pozdrawiam i zycze powodzenia i szerokiej drogi!

kasiak1983

PS: Nie dziwi mnie, że niczego nie zrozumiałaś...

enbem

też czuję się zażenowana ignorancją Amerykanów... Wydaje mi się, że
znakomita większość z nich to zidiociali egoiści :/.

ocenił(a) film na 3
pumpkinhead

Ech, oglądałam ostatnio na przenośnym odtwarzaczu i z ciekawości zatrzymałam w tamtym momencie, by przyjrzec się właśnie czy jest tam Polska. A tu coś takiego! Weszłam tu, żeby o tym napisac, ale jak widac ktoś mnie uprzedził i to o prawie rok. :)

paulla_b

Ja chciałem zobaczyć czy Polska też jest na liście, no i "jest".

max_c

przecież oni zrobili to specjalnie bo nikt nie lubi polaków w USA hahahha

MPD

Prawda, lubią ich wtedy, gdy potrzebne im są głosy w wyborach polskiej społeczności w USA, albo kiedy trzeba posłać paru żołnierzy na wojnę, czy ukraść złoża narodowe, wtedy nas lubią i kochają, ale wiz to nie zniosą, ani pomocy gospodarczej nie udzielą. Moim zdaniem powinno być coś za coś, nikt nie musi uwielbiać Polaków, ale kuźwa niech chociaż okażą jakiś szacunek, który tak naprawdę należy się każdemu Państwu.

enbem

http://img169.imageshack.us/img169/2765/flagapopolando.jpg
jeżeli ktoś nie widział to tutaj screen :D
śmiechłam potężnie

ocenił(a) film na 7
rijah

Na konkursach historycznych, wiedzy o krajach anglojęzycznych czy angielskich są szczegółowe pytania o daty świąt i jakieś inne drobne szczegóły. Polscy uczniowie to wiedzą, a część z nich nie ma pojęcia czym był stan wojenny.
PS jakoś mnie ten błąd specjalnie nie zaskoczył. Life is brutal. Stańmy się Rosyjską prowincją to nas zaczną szanować ;P

ocenił(a) film na 7
enbem

hm.. ja bym tego nie zauważyła. ; DD cóż. mamy pecha. ^^

enbem

Histeryzujecie.

za krótki za krótki za krótki

ocenił(a) film na 9
enbem

dokładnie. ja widząc liste państw dla zabawy zatrzymałem w tym momencie i normalnie mnie zamurowało :|

ocenił(a) film na 9
enbem

Też zauważyłam ten błąd ;/ Nasza flaga wygląda następująco (od lewej do prawej) czerwony-biały-czerwony. Zal.pl

lady_girl

Żal to czlowieka ogarnia czytajac te pelne oburzenia i politowania komentarze! Juz przestancie sie podniecac ta flaga! Zalosne to jest naprawde. To wasze zatrzymywanie filmu, powiekszanie obrazu, przygladanie sie wlasnej fladze, kiwaniem glowa z politowaniem... itd. Ciekawa jestem, ilu z was zna flage jakiegos Azerbejdzanu, Kazachstanu ( bo tym jestesmy dla Ameryki ). Jestem przekonana, ze ZDECYDOWANA wiekszosc z was nie zna nawet flag naszych sasiadow! Przestancie sie juz podniecac, tylko wezcie sie za geografie.

kasiak1983

a jeśli ktoś poprosi cię o narysowanie falgi Azerbejdżanu to powiesz, ze nie wiesz jak wygląda czy walniesz cokolwiek na prostokącie?
Wyjaśnij jaki jest problem ze sprawdzeniem danej flagi?

cyniczny

Takie samo pytanie mozesz zadac kazdemu rezyserowi! Bo w kazdym filmie zdarzaja sie pomyłki. Dlaczego w filmie z XIX wieku pojawiaja sie zegarki? Dlaczego w jednej scenie wlosy badz krawat aktora zmieniaja sie kilka razy? Wyjasnij, jaki jest problem ze sprawdzeniem?

Ta scena nie jest kluczowa w filmie. Tam sie po prostu mialy pojawic zarysy flag, ale chyba nikt nie spodziewal sie, ze Polacy zaczna powiekszac ekran, zeby sie przyjrzec, czy aby na pewno dana flaga jest prawidlowa... To jest dziwny rodzaj widza, ktory ogladajac film szuka wpadek! Swoja droga, ciekawe, czy Anglicy tez tak sie oburzaja...

Rzecz nadaje sie co najwyzej do dzialu "Ciekawostki" ( choc niekoniecznie, bo "ciekawa" nie jest ), a nie do tego, by zakladac komitety i pisac listy otwarte!

Ale najbardziej uderzajace w tym wszystkim jest to swiete oburzenie! To nazywanie Amerykanow "idiotami" i doszukiwanie sie jakiegos spisku! To jest naprawde zenujace...

ocenił(a) film na 8
kasiak1983

http://www.youtube.com/watch?v=0i4GZzNj4Rk

to Ci polecam byś dokładnie obejrzała. strasznie się napinasz ,a wielu kwestiach nie masz po prostu racji.

magda__2

:))))

Z czym nie mam racji? Z tym, ze nie oburza mnie pomylka w przecietnym filmie, do tego w malo widocznym momencie? A moze nie mamracji w tym, ze rozsmiesza mnie wasze podekscytowanie cala sprawa?

ocenił(a) film na 8
kasiak1983

Oburzająca jest ignorancja Amerykanów. śmieją się z naszych wojsk , nie potrafią wskazać ,gdzie leży dane państwo, nie znają sławnych ludzi , tylko widzą czubek własnego nosa.
podekscytowanie sprawą? a to dziwne,że Polak może czuć się urażony ,iż zmieniono jego flagę? to jest część naszej kultury i symbol narodowy! widocznie takie rzeczy nie mają dla Ciebie takiego znaczenia jak dla innych, uszanuj to ,a nie się zaraz napinasz i starasz na siłę udowodnić swoje racje.

magda__2

"widocznie takie rzeczy nie mają dla Ciebie takiego znaczenia jak dla innych"

Dziecko, daruj sobie swoja zapierzałosc. Ciagle mnie to rozsmiesza. Bo to Polacy widza czubek wlasnego nosa. Tacy jak ty. Domagajacy sie na sile jakiegos wielkiego szacunku, bo my Polacy jestesmy naj. Nieprawda, nie jestesmy naj. Popatrz troche krytycznie na swoj narod. Symbole to inna sprawa. Najpierw oburzasz sie flaga, potem krytykujesz samych Amerykanow... Popatrz na siebie!

ocenił(a) film na 8
kasiak1983

dziecko? chyba Ci się coś pomyliło...
bezsensu jest z Tobą rozmowa, bo nawet nie umiesz bez spięć pisać. poćwicz jogę, zrelaksuj się dopiero pisz coś na filmweb ,albo po prostu usuń konto : )

magda__2

"albo po prostu usuń konto "

Zawsze bardzo mnie smieszy, gdy ktos na publicznym forum probuje mi zasugerowac,bym sie nie odzywala. Takie wskazowki sobie zachowaj dla... kogos innego.

Ty zarzucasz Amerykanom ignorancje, a ciekawa jestem co sama soba prezentujesz jesli chodzi o wiedze ogolna o swiecie, innych krajach.
Mowisz, ze Amerykanie sie z nas smieja, a sama smiejesz sie z nich. Hipokryzja. Zacznij od siebie.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
kasiak1983

tak tez uczynię, o najmądrzejsza :D!

"Zawsze bardzo mnie smieszy, gdy ktos na publicznym forum probuje mi zasugerowac,bym sie nie odzywala."
ACH,czyli nie jestem jedyna,ktora sugeruje ci przerwanie dyskusji?:) uroczo...

pozdrawiam cieplutko^.^

magda__2

dobrze, że przynajmniej swojej flagi nie pomylili:)

magda__2

Popieram.

magda__2

Zgadzam się z Tobą w 100% i pozdrawiam.

kasiak1983

zadaję je Tobie, co zrobisz? walniesz babola czy jednak upewnisz się jak to
wygląda?

Niestety filmy z USA (bardziej pasujące z Hollywood) dają pretekst właśnie
przez takie babole aby ich twórców nazywać nieparlamentarnymi słowami.

kasiak1983

A to dość przykre bo akurat o kim jak o kim ale o nas Amerykanie powinni mieć choć elementarną wiedzę przez wzgląd na m.im. Kościuszkę, który niewątpliwie jest częścią właśnie ich historii...ciekawi mnie czy jest on w ich podstawie programowej... chociaż z drugiej strony, nawet gdyby się o nim uczyli to nie jest to równoznaczne ze znajomością współczesnej flagi czy stolicy naszego kraju... jednak mimo wszystko napawa mnie smutkiem fakt tej kompletnej ignorancji i poczucia wyższości Amerykanów nad państwami Europejskimi, biorąc pod uwagę fakt iż nie byłoby współczesnych Stanów Zjednoczonych w takim kształcie gdyby nie Europa właśnie, nie mi oceniać czy to była dobra czy zła decyzja...

Co do błędu to czy nie mogli tego skopiować z jakiejś strony czy coś? Wiadomo, że pomyłki się zdarzają, nawet najlepszym, więc nie ma o co się tak obruszać, jednak też nie jest tak, że to w ogóle jest bez znaczenia, bo właśnie dbanie o takie, nawet najmniejsze detale sprawia, że do twórców filmów nabiera się ogromnego szacunku

assi1992

Z tego, co mi wiadomo Amerykanie znaja Kosciuszke i Pulaskiego, wlasnie dlatego, ze ucza sie historii swojego kraju, z ktorego zreszta sa bardzo dumni. Obydwaj wymienieni panowie sa bohaterami Stanow Zjednoczonych. Amerykanie czuja dume z wlasnego narodu i moze dlatego nam - Europejczykom, wydaje sie, ze sa aroganccy w stosunku do nas.
-
Przywolalas historie i stwierdzilas, ze wlasciwie to Amerykanie powinni miec do nas wiecej szacunku, bo gdyby nie Europa, to ich tez by nie bylo... Coz, co do tego nie mam zdania, nie bede gdybac, ale z tego co pamietam z historii, to Ameryke tworzyli banici z Europy, z Anglii. Wyrzutki i nieporzadani, niechciani obywatele Europy. Ameryka to zlepek imigrantow. Nie dziwi wiec fakt, ze od poczatku ucza dzieci w szkolach szacunku do flagi, do kraju itd. Jakie szanse na przetrwanie mialby kraj zlozony z wielu roznych spolecznosci, gdyby nie budowanie tej wlasnie dumy narodowej ( czy tez arogancji, jak wolicie ), dumy ze sie przynalezy do tego wlasnie narodu..?
-
Zamiast zajmowac sie takimi blahostkami i doszukiwac sie braku szacunku dla polskosci w filmie, przypomnijcie sobie, jakie afronty amerykanskim politykom zgotowali polscy politycy, najwyzszego szczebla. Mam na mysli prezydenta Kaczynskiego, ktory kazal czekac Condolizie Rice, a pozniej prychnal, gdy Tusk zaczal mowic po angielsku. To byl brak szacunku i kpina, a nie jakis blad w filmie!

ocenił(a) film na 8
enbem

Podziwiam naprawdę, że ktoś to znalazł :) w życiu bym nie zwróciła uwagi.

co do tych wszystkich komentarzy - zgadzam się że to drobna pomyłka jak każda inna. Gdzieś im się flaga zawieruszyła po drodze, a ciężko oczekiwać od od montażysty, że to później wyłapie. W końcu to takie malutkie... Dużo gorzej mają Anglicy. Ich flaga została znacząco powiększona, nie da się jej przeoczyć. Wyspiarze na pewno mieli ubaw oglądając :)