PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124119}
7,5 361 tys. ocen
7,5 10 1 361468
6,5 30 krytyków
Hooligans
powrót do forum filmu Hooligans

4/10

ocenił(a) film na 4

Obejrzałem ten film zachęcony pozytywnymi wypowiedziami... no i niestety rozczarowałem się.

Przede wszystkim nie podoba mi się to bardzo naciągana historyjka i głupie moralizatorstwo.

Realizm tego filmu też pozostawia wiele do życzenia, np. bohaterowie filmu zaraz po bijatyce mają parę zadrapań i siniaków, które po jednym, góra dwóch ujęciach (czyli jak mniemam po 1, 2 dniach) w większości cudownie znika. O wybitych zębach lub choćby lekko zdeformowanym nosie nie ma w ogóle mowy. Nie chodzi mi o to żeby w filmie było mnóstwo krwi i wszędzie latały powybijane zęby, ale wstanie i chodzenie sobie jakby nigdy nic to lekka przesada.

ocenił(a) film na 10
Danniello

Widziałeś moze scene kiedy Bover ma rozwalona głowe a to Majora wioza do szpitala? Chodzi o to ze to twardzi mężczyźni którzy nie biegaja do lekarza z każdą głupotą..... skąd wiesz ze nie maja sztucznych zębów:D? Morał świetny. :) A co to realizmu...... nikt nie powiedział że to film dokumentalny. Co powiesz o realiźmie filmu hmm.... np. RING? Jak widzisz wszystko zależy od gatunku filmu i naszego gustu Pozdro =)

ocenił(a) film na 7
Danniello

Film calkiem calkiem, tylo zastanawia mnie tak wysoka pozycja w top 100.

ocenił(a) film na 10
Danniello

albo chce sie pokazać realizm albo świetny film chodzi mi o to że jeżeli graliby kolesie bez zebów i z połamanymi nosami to najprawdopodobnie gadaliby jak w W11