6,1 19 tys. ocen
6,1 10 1 18691
4,3 6 krytyków
Horsemen - Jeźdźcy Apokalipsy
powrót do forum filmu Horsemen - Jeźdźcy Apokalipsy

...tego nie można zaliczyć do całej reszty bylejakich historyjek dla motłochu. Film b. dobry - kilka bardzo dobrych zwrotów akcji, ciekawy motyw haków i dobre przesłanie.

Kiedy laska wyciągnęła woreczek z wiadomą zawartością - świetne - sądziłem, że kolesiowi się to śni tylko a tu zonk, okazuje się, że to prawda! Byłem zaskoczony :)

Nie jestem takim bystrzachą jak wielu tutejszych krytyków, którzy już od pierwszych minut wiedzieli co się wydarzy :p ale i tak łatwo zauważyć analogię, iż każdy jeździec zabijał kogoś z rodziny, w której cierpiał, zatem faktycznie nie trzeba tu geniuszu dedukcji. Mimo wszystko podejrzewając zakończenie film ogląda się dobrze. Śmiem twierdzić, że to celowy zabieg - widz ma wiedzieć, że "wystarczy wejść do pokoju". To też jest dobry zabieg, kiedy znając rozwiązanie zagadki trzeba patrzeć na ślepotę bohatera, aczkolwiek można było na samym końcu zupełnie zaskoczyć przewracając wszystko do góry nogami...

Polecam umiarkowanym fanom gatunku, bowiem rasowi się wynudzą a zbyt delikatni będą zniesmaczeni. Pozdr.