PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10007534}

Horyzont. Rozdział 1

Horizon: An American Saga - Chapter 1
2024
6,4 7,4 tys. ocen
6,4 10 1 7360
4,7 28 krytyków
Horyzont. Rozdział 1
powrót do forum filmu Horyzont. Rozdział 1

Porządnie wykonany, widać, że przemyślany i dopracowane szczegóły. Właśnie te szczegóły dają jakość w filmach. Dobrze, że postanowili odejść od klasycznych westernów w których główni bohaterowie są snajperami szybszymi od cienia i dzięki temu wyszło ze smakiem. Tu po prostu nie trafiają, a jak zabijają to wpakowują kilka kul z bliska w przeciwnika tak jak to powinno naprawdę wyglądać. Czas zleciał mi szybko dzięki temu, że jest kilka historii, więc oglądałem z zaciekawieniem.
Zero jakichś poprawności , a kobiety kochają swoich mężczyzn, są marudne i krzyczą, a mężczyźni dbają o kobiety i starają się być dżentelmenami.
No i przede wszystkim bardzo dobra gra aktorska. Po prostu film wykonanie porządnie tak jak powinno się to robić.
Sceny zabijania są mocne, są martwe dzieci, więc jedynie pokusiłbym się o mocniejsze sceny miłosne. Tutaj troche mało pazura, a wydaje mi się, że byłoby lepiej. Zakończenie też mogłoby być troszeczkę inaczej wykonan np. w stylu cliff hanger bo druga część będzie już niedługo i tutaj według mnie pasowałby taki zabieg idealnie, ale to zakończenie mi nie przeszkadza.

ocenił(a) film na 1
albe

Przecież już na samym początku mamy scenę, w której ojciec bobasa dalej próbuje zabić strzelą Ellen, mimo że ta trafiła go DWA razy w tors.

użytkownik usunięty
religawojtek

A do tego ze strzelby na niedźwiedzie gdzie jednym strzałem rozerwało by chłopa. Oprucz tej sceny całkiem niezły film choć jak dla mnie stare łesterny są o niebo lepsze " Dobry, zły i brzydki ", " Za garść dolarów" to było kino te dzisiejsze to usypiacze.

użytkownik usunięty

zgodzę się co do tych starych westernów