7,1 58 tys. ocen
7,1 10 1 57836
7,7 39 krytyków
Hot Fuzz - Ostre psy
powrót do forum filmu Hot Fuzz - Ostre psy

masakra ;(

ocenił(a) film na 1

czemu to ma tak wysoką ocenę?? :| najgorszy film na jakim byłam w kinie :|| ;( 1/10

ocenił(a) film na 9
pacy1988

bo to najlepszy film w tym roku, wreszcie inteligentna komedia! 9,9/10

ckdexterhaven

pacy1988,
przykro mi, że w życiu poszedłeś tylko jeden raz do kina. Postaram ci się załatwić jakiś bilet, żebyś docenił mistrzostwo "Hot Fuzz'a" :P. Film bardzo fajny i potwornie śmieszny. A ocena montażu zależy od gustu - mi tam się podobał ;).

ocenił(a) film na 9
pacy1988

prosze pana to jest istna kpina, niewazne. wystarczy spojzec na Twoja historie glosowania. mozna wyrobic sobie zdanie na temat gustu danych osob, a ocena filmu automatycznie sie poprawi lub spadnie.
w przypadku hot fuzz, bardzo inteligentna rozrywka tylko nalezy ja dostrzec w wielu scenach, bardzo podoba mi sie podejscie tworcow tzn. bardzo dobra znajomosc danego gatunku, ktory ma zostac osmieszony. kino na prawde dobre, kto ma watpliwosci niech sprawdzi sobie portal imdb slynacy z obiektywnych ocen filmow (na dzien dzisiejszy film jest na 113 miejscu).
polska niestety nie potrafi zrozumiec innego poczucia humoru niz prezentowany przez pseudo komedie mlodziezowe. jak dla mnie to zenada.

ocenił(a) film na 4
bornstubborn

"polska niestety nie potrafi zrozumiec innego poczucia humoru niz prezentowany przez pseudo komedie mlodziezowe. jak dla mnie to zenada."

O mój boże, podobał mi sie Pulp Fiction, w zasadzie kocham ten film. Hot Fuzzy jest dla mnie żałosny i mam argumentu ku temu. Jeżeli chodzi o humor angielski, znam ich prześmiewcze podejście do tematu "zbieżności przypadków". Z tego potrafiłem się śmiać. Ale tutaj hmm, nic nie było na tyle na poziomie, żeby mnie rozbawić. No może kilka motywów. Cała reszta na siłę wsadzona do pseudo efektownej mieszanki, i wyszła z tego wielka kupa :/ Oczywiście komedie to taka kategoria, gdzie są wyjątkowo duże zbieżności w gustach :) Więc rozumiem, że innym mogło lepiej podejść.

Nawiasem mówiąc, osoby którym ten film się podobał a zwłaszcza uznają za genialny, niech podadzą motywy, które ich rozbawiły.

ocenił(a) film na 9
pacy1988

Trzeba mieć wyrafinowane poczucie humoru jak ktoś lubi prostacki humor to mu sie nie spodoba :P

ocenił(a) film na 9
pacy1988

Zgadzam się z przedmówcami. Pacy, może lepiej idź do kina na kolejną część "Strasznego filmu". Hot Fuzz to angielski humor i żonglerka konwencją, a nie jakiś durny pastisz. Pozdrawiam

pacy1988

W sumie to nie dziwie się, że osobie która ogląda Magde M nie podobał się ten film. A jest genialny!!! I tyle

ocenił(a) film na 4
arrek_2

Mnie też film nie poruszył. Początek straszny :/ Zabawa kamerą, może i wzorowana na innych produkcjach, mająca charakter prześmiewczy ale moim zdaniem nie wyszło im. Za często urywane akcje, człowiek nie wie na czym oko zawiesić.

Mogło być bardziej widowiskowo, ale poszli na łatwiznę. Muzyka, to dupy. Nie wykorzystali potencjału w tym temacie. Zabawnych było może z kilka elementów, ale ogólnie całość przewidywalna (są jakieś granice, wiem że takie produkcje są przewidywalne, ale tutaj akurat mnie to raziło).

Jeszcze wspomnę, że nie oglądałem wcześniejszych dzieł reżysera, może dlatego nie wczułem sie w temat. Ale na pewno ta produkcja nie zachęciła mnie do obejrzenia czegoś innego spod ręki Edgara Wrighta.

ocenił(a) film na 7
michax56otk

generalnie to jest tak , że to nie jest typowa komedia. Tylko zwyczajnie film sensacyjny z elementami humoru, wyśmiewający filmy akcji.
To ja mogę tak samo powiedzieć, że krokodyl dandee, albo zabójcza broń mnie nie rozśmieszyła do łez, albo wogóle. Spodziewałem się komedii a dostałem jakieś pitu-pitu, ze strzelaniem i raptem kilka prawie-zabawnych tekstów Gibsona. A przecież zabójcza broń to przedewszystkim sensacja, dopiero potem humor. Takie właśnie tutaj ludzie mają dziwne podejście.

Na film trzeba iść z podejściem, że jest to film sensacyjny z humorem, będacy pastiżem i krzywym zwierciadłem filmów sensacyjnych. A nie na komedie, gdzie przyjdą ludki popcornowe tylko po to, zeby się pośmiać wkinie, ew. przelizać, wypić kole i wrócić. Pozdrawiam, tych którym się film podobał i tych którym się nie podobał, ale którzy postawili konktetne argumenty:)

ocenił(a) film na 10
Redgard

To jeden z moich najlepszych filmów - lubię filmy , w których odkrywa się sekret miasta jak w Hot Fuzz - Sanford . Nie zgadzam się z autorem "masakry" . Dałem ocenę 10/10. :).
Chyba najlepszy film,który wyszedł w tym roku .

ocenił(a) film na 9
Lampart_3

"To jeden z moich najlepszych filmów..."
o! a ile tych filmów zrobiłeś? ;) (no offence!)

ale dwa ostatnie zdania jak najbardziej prawdziwe!

ocenił(a) film na 10
ckdexterhaven

Super film!! Wreszcie film który mnie rozbawił(a to nie łatwe)! Pokazuje że można sie śmiać nie tylko (co jest ostatnio lansowane) wpadek podczas miłosnych podbojów, ale można zrobić inteligentną komedie sensacyjną w dodatku trzymającą sie kupy (nie wspomnę już ze główny bohater nie jest kompletnym idiota jak to zwykle miało miejsce w podobnych produkcjach co pokazuje całkiem nowe podejście do komedii)! Polecam wszystkim którzy czekają na inteligenty humor:)