Hotel siedmiu bram

...E tu vivrai nel terrore! L'aldilà
1981
6,2 3,0 tys. ocen
6,2 10 1 2966
7,1 11 krytyków
Hotel siedmiu bram
powrót do forum filmu Hotel siedmiu bram

8/10

ocenił(a) film na 8

Kolejny bardzo udany, włoski horror od Lucio Fulciego. Ponownie mamy tu bardzo dobry, mroczny klimat i sceny przypominające senny koszmar. Można powiedzieć, że fabuła jest dość podobna do "City Of The Living Dead", bohaterzy znowu mają do czynienia z "bramą piekła", tym razem akcja dzieje się głównie w przeklętym hotelu. Film ma chyba jeszcze więcej mocnych scen niż wspomniany przeze mnie tytuł. Sceny gore są wykonane na wysokim poziomie, choć miałem wrażenie, że jednak trochę niepotrzebnie się przedłużały. Fakt, że fabuła jest prosta a scenariusz wydaje się być niespójny to jednak zachowany mamy tutaj znakomity klimat i świetną atmosferę grozy. Ponownie kuleje nieco gra aktorska. Tym razem pochwalę jednak bardzo ciekawe, sugestywne zakończenie. Charakteryzacja zombie jest bez zarzutów. Muzyka to po raz kolejny popis Frizziego. Dziwne, że momentami nawet nieco nie pasuje do konkretnych scen, a wręcz stanowi z nimi kontrast, to nadaje filmom Lucciego wyjątkowego, niepowtarzalnego nastroju jakiego nikt inny w horrorze nie stworzył. Moja ocena: 8/10.