najniższa nota. nawet uwzględniając rok produkcji i klasę do której ten film należy. zapewne osoby
które darzą go jakimś sentymentem zlinczują mnie ale ja liczyłem na coś więcej nawet w ramach
filmu typu "tak słaby, że aż kultowy". a może się nie znam po prostu więc chętnie poznam zdanie
kogoś kto znalazł jakieś obiektywne wartości w "Hotelu Siedmiu Bram".
Hotel siedmiu bram to generalnie klasyczny horror gore ,w którym niespójna i pozornie pozbawiona logiki nieco groteskowa fabuła stanowi istotę przekazu tego filmu .Mroczna atmosfera grozy ,drastyczne sceny gore czy dobre zakończenie filmu ,są niewątpliwie niezależnie od różnych gustów atutami filmu .Sposób narracji i brak przejrzystości tematycznej hotelu siedmiu bram można interpretować jako swoistą metaforę wszechobecnego chaosu symbolizującą piekło , namacalne bezcelowe zło pozbawione przyczyny Pewna symbolika [ ślepe oczy ]i nieprzenikniona tajemnica zła wpisuje się sensownie w nurt horroru metafizycznego , Wizualne wyobrażenie piekła w zakończeniu obrazu wieńczy sensowność tematu filmowego .Oglądanie tego horroru jest swego rodzaju wyzwaniem dla umysłu widza postrzegającego rzeczywistość tylko w fizycznym wymiarze .Według mnie reżyser mógł stworzyć horror bardziej zrozumiały i z ciekawszą wizją piekłą .Obiektywnie jednak oceniając film zasługuje na uwagę wszystkich miłośników horrorów i nadaje się co najmniej do dwukrotnego obejrzenia aby zrozumieć formułę symboliczną przekazu filmu .Najniższa ocena tego filmu na horror online to 7 , najwyższa 10 .Za same efekty gore uwzględniając rok produkcji i mroczny ,przytłaczający klimat grozy Hotel siedmiu bram zasługuje obiektywnie na co najmniej 4 punkty .