PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32229}

Hrabia Monte Christo

The Count of Monte Cristo
2002
7,5 55 tys. ocen
7,5 10 1 55090
5,6 17 krytyków
Hrabia Monte Christo
powrót do forum filmu Hrabia Monte Christo

szczerze mówiąc ten film jest beznadziejny, czytałam książkę kilka razy, obejrzałam również inne filmy o Monte Christo i musze powiedzieć że ten jest najgorszy jaki zrobili. Gra aktorów jest delikatnie mówiąc słaba niewspominając już o tym ze nie wiele scen zgadza sie z ksiażką.
Oceniam surowo ten film ponieważ uwielbiam"Hrabiego Monte Christo"
i liczyłam na film który choć troszkę będzie jak ta książka, ale zawiodłam sie. Polecam natomiast serial

arachne1987

Rzeczywiście serial "Hrabia Monte Christo" chyba najwierniej ukazuje wydarzenia przedstawione w książce. Pomimo to oglądjąc go, nie odczuwałem takiej frajdy jaką przeżywałem czytając tą książkę. Trzy pokaźne tomy nie zachęcają do zapoznania się z książką ale uwierzcie mi, że są to trzy tomy przygód bez przynudzania, wypełnione intrygą, szczęściem i zemstą. Serdecznie polecam nawet gdy obejrzeliście już film.

arachne1987

Tez czytalam ksiazke kilka razy, zreszta jest jedna z moich ulubionych ;)
A ten film podobal mi sie najbardziej ze wszystkich adaptacji ;) A to dlatego, ze jest luzno zwiazany z ksiazka. Wiec ogladajac go nie nalezy porownywac, a napewno sie spodoba :) Oczywiscie o ile ktos lubi tego typu filmy ;)