Jasne, że zwiastun może zmylić - ale wydaje się, że klimat jest, odtwórca głównej roli ma super spojrzenie i jeżeli nie zmienią mi zakończenia książki - to pisnę sobie w kinie z radości:)!!!
Tak też tak myślę. W każdej adaptacji to zakończenie zmieniali i to mi się najbardziej nie podobało.
Dokładnie - :)A jeszcze lepsze, kiedy w niektórych ekranizacjach z Alberta czynili syna Edmunda:), chociaż tu, w tym zwiastunie, tak dobrali aktorów - że pomyślałam, że znowu z tym wyskoczą:)!
Albo wraca do Mercedes a nie zostaje Hayde lub całkowite pominięcie postaci księżniczki.
Nigdy nie mogłam zrozumieć - dlaczego filmowcy nie widzą nic pięknego w postaci Heyde!!! Przecież dziewczyna jest młoda, piękna, o tragicznej przeszłości, Hrabia wyciąga ją z niewoli, mamy nieodwzajemnioną przyjaźń i miłość z jej strony, dziewczyna jest obok Hrabiego przez pół książki i ten ją przecież wybiera na koniec - a reżyserzy i tak każą Edmundowi wracać do Mercedes!!!
Hayde jest wspaniała nawet chce umrzeć jak Hrabia chciał popełnić samobojstwo. Do tego jest integralną częścią zemsty Monte Christo.
Niby problemem jest wiek ale dla mnie to niepojęte bo skoro dużo rzeczy zmieniają to mogą ich zrobić w podobnym wieku. Jestem wielką fanką tej postaci i gdy dowiedziałam się że postać Haydee pojawi się oraz zagra ją całkiem obiecująca aktorka to byłam wniebowzięta ale zdobywajac informacje szczecin podczas trasy promocyjnej jej postać raczej nie będzie jak w książce, podobnie jej relacja z hrabia ;/