PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10045279}

Hrabia Monte Christo

Le Comte de Monte-Cristo
2024
7,7 21 tys. ocen
7,7 10 1 20666
7,5 21 krytyków
Hrabia Monte Christo
powrót do forum filmu Hrabia Monte Christo

Jasne, że zwiastun może zmylić - ale wydaje się, że klimat jest, odtwórca głównej roli ma super spojrzenie i jeżeli nie zmienią mi zakończenia książki - to pisnę sobie w kinie z radości:)!!!

ocenił(a) film na 9
nan_s

Tak też tak myślę. W każdej adaptacji to zakończenie zmieniali i to mi się najbardziej nie podobało.

ocenił(a) film na 7
severussors666

Dokładnie - :)A jeszcze lepsze, kiedy w niektórych ekranizacjach z Alberta czynili syna Edmunda:), chociaż tu, w tym zwiastunie, tak dobrali aktorów - że pomyślałam, że znowu z tym wyskoczą:)!

ocenił(a) film na 9
nan_s

Albo wraca do Mercedes a nie zostaje Hayde lub całkowite pominięcie postaci księżniczki.

ocenił(a) film na 7
severussors666

Nigdy nie mogłam zrozumieć - dlaczego filmowcy nie widzą nic pięknego w postaci Heyde!!! Przecież dziewczyna jest młoda, piękna, o tragicznej przeszłości, Hrabia wyciąga ją z niewoli, mamy nieodwzajemnioną przyjaźń i miłość z jej strony, dziewczyna jest obok Hrabiego przez pół książki i ten ją przecież wybiera na koniec - a reżyserzy i tak każą Edmundowi wracać do Mercedes!!!

ocenił(a) film na 9
nan_s

Hayde jest wspaniała nawet chce umrzeć jak Hrabia chciał popełnić samobojstwo. Do tego jest integralną częścią zemsty Monte Christo.

nan_s

Niby problemem jest wiek ale dla mnie to niepojęte bo skoro dużo rzeczy zmieniają to mogą ich zrobić w podobnym wieku. Jestem wielką fanką tej postaci i gdy dowiedziałam się że postać Haydee pojawi się oraz zagra ją całkiem obiecująca aktorka to byłam wniebowzięta ale zdobywajac informacje szczecin podczas trasy promocyjnej jej postać raczej nie będzie jak w książce, podobnie jej relacja z hrabia ;/

ocenił(a) film na 7
JLaw

O, to rozczarowujące! Chciałam, żeby choć w tym trzymali się książki:)