Nie wiem ile razy miałem stycznosć z Hrabia Monte Christo na erkranie może 2-3 razy .Książke w rece nie trzymałem nigdy.
Francusi postanowli wziąć na warsztat swoje najwieksze arcydzieło literackie jak tak to mogę nazwac tak .Podobno najnowsi Muszkieterowie za sekwany nie przyniosły sukcesów w tamtejszych kinach ,Co ja muszę zaznaczyć że mi sie film podobał.Jendak Francusi się nie zrazli i wzieli się za swe dzieło
,tylko tym razem pozbylisie gwiazd z za oceanu.No się udało w rewelacyjny sposób .Wyszło nowe kino przygody z intrygą dobre kino kryminalne,a bardziej bym powiedział thriller kostiumowy .Tu też muszę zaznnaczyć widowiskowy pojedynek na szable w otoczeniu pięknego parku i pałacu Hrabia Montre Christo to film czy powieść dla mnie o przerwanych marzeniach miłosci i zemscie.
Chociaż ja bym wolał to nazwać by utrzec nosa dać nauczkę złym ludziom .Może czasem warto dać komuś nauczkę ,ale chyba nie wolno się w tym zatracić by to cie pochłoneło i byś nie zapomiał ze jeszcze slońce wyjdzie dla ciebie.Czy Hrabia Monte Christo zemsta całkowicie go pochłąneła zapomiał o człowieczeństwie.Uwazam nie Hrabia jak mowiłem szukał Zemsty i wyrównia rachunku.Niestety chociaż wyrównał rachunki dał nauczkę swoim sprawcom .Niestety nie udało się uratować milości .I zostało mu tylko też jego wielka milość morze które może przyniesie mu cos napradę dobrego.9/10.