PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557619}
7,0 75 tys. ocen
7,0 10 1 75350
7,1 51 krytyków
Hugo i jego wynalazek
powrót do forum filmu Hugo i jego wynalazek

Jak to jest, że taki młody aktor ( czy już aktor? ) jest lepszy od naszych Mroczków itp.... To pokazuję jaka jest przepaść pomiędzy naszym kinem, a tym zachodnim. A może nie tylko kinem? Może także odbiorcą który ogląda takie beztalencia ? Jeden mały chłopiec zgrał w tym filmie lepiej niż Mroczkowie przez całe swoje życie..... to jest bardzo smutna prawda....

użytkownik usunięty
JustMe1984

przepraszam, ale obraziłeś młodego chłopaka, który bardzo się przyłożył do swojej roli, przyrównując go do nieprofesjonalnych Mroczków. Jego powinno się porównywać do aktorów jego pokroju :) z całym szacunkiem, ale to tak jakby porównać Natalie Portman do Kim Kardashian pod względem klasy i wytworności.
Co do rozbieżności między Polską, a Wielką Brytanią, problem tkwi zapewne tam, gdzie futbol. Talenty się marnuje, a warunków do rozwoju ani widu, ani słychu. Może się to kiedyś zmieni?

ocenił(a) film na 8

Myślę , że dobrze ich porównałem ponieważ zawsze myślałem, ze Mroczek gra jak dziecko...... A tutaj kurna nawet dziecko gra lepiej :) Ba lepiej to mało powiedziane :) Ale oczywiście rozumiem Twoje oburzenie... Masz rację.
Ps. Czy się to kiedyś zmieni? Mam nadzieję, że tak.....

użytkownik usunięty
JustMe1984

Mroczkowie nie są zawodowymi aktorami (nie będę zaliczał ról w polskiej telenoweli do wysiłku artystycznego ani aktorskiego), a Butterfield ma już na koncie angaż w "Chłopcu w pasiastej piżamie" filmie co najmniej dobrym. Kwestia talentu. Może gdyby kiedyś któryś z Mroczków stał się chłopcem Scorsese, to coś by z tego wyszło :D Ale musi iść z tym do Scorsese, bo w Polsce nie ma raczej szans na wielką karierę. Miesiące w teatrze może coś dadzą, ale tu chodzi również o promocję i docenianie prawdziwych talentów.

ocenił(a) film na 4

Mroczkowie nadają się najwyżej na wycior do armaty i teatr, ani Scorsese w ich przypadku nic by nie dał, oni po prostu się nie nadją,bo nie mają za krzty talentu ..pewnie mieli układy i jakis wujek ich wkręcił do showbizu,bo to jest Polska i tu układy są najwazniejsze...

ocenił(a) film na 7
JustMe1984

Po pierwsze Primo,... Asa ma talent... po drugie primo... jest anglojęzyczny, co nie jest bez znaczenia. Śmiem twierdzić, że nawet najbardziej utalentowane polskie dziecko, nigdy w życiu nie będzie zaangażowane do filmu przez Scorsese... czy też innego anglojęzycznego reżysera jego pokroju.... i tyle miałem do powiedzenia