Najlepsza scenografia, może i faktycznie była całkiem fajna, deczko przerysowana ale za trybiki zegarki plus bo je uwielbiam
Najlepsze efekty specjalne, jeżeli chodzi o strasznie sztuczne widoki miasta to jestem w szoku, jeżeli o tą scenę z pędzącą lokomotywą to śmiech a jak o wszechobecną sztuczna parę to żal
Najlepsze zdjęcia, jeszcze nie widziałem Czasu wojny ale zapewne zjada ten film na dzień dobry
Najlepszy dźwięk, lubię tykanie bo jak wspominałem kocham zegarki no ale Oskar za tykanie i dźwięki zębatek?
Najlepszy montaż dźwięku, może ciężko zmontować tykanie
Tyle o nagrodach a co do filmu, bez bicia przyznam że po 42 min poszedłem spać, kolejnego dnia oglądałem kolejne 25 min a później zmuszając się resztę filmu gdyż był tak straszliwie nudny a historyjka w nim opowiedziana tak infantylna że no nie mogłem tego przeboleć. Udekorowanie filmu zawdzięczamy roli tytułowego Hugo który wszystkim rozkazuje jest tak arogancki że osobiście miałem ochotę mu przy.. i w dodatku tak sztucznie gra że no ręce opadają. Mógłbym sie jeszcze czepić paru innych rzeczy ale szkoda już czasu bo i tak wiele straciłem na ten film.
ps. zachwyconym filmem zazdroszczę że spędzili miło czas w kinie bądź przed telewizorem pozdrawiam :)
3/10