Scenografia filmu to mistrzostwo aż miło było patrzeć na dworzec i nie tylko ,Może troszkę brakuje
filmowi jakieś szalonej przygody trochę akcja filmu mogłaby trochę przyspieszyć Jednak film też ma
swoją magie jego akcja jest taka płynna .Hugo to ciekawa opowiestka o magi i historii kina czy
filmu .Ale tez film nie porywa do końca jest wszystko ładne ciekawie prowadzone ale trochę też
przynudza.6/10
P.S Ostatnio coś się dzieje z tym Filmweb zacina się
Zgadzam się z Twoją opinią w 100%, film wizualnie piękny i magiczny ale fabularnie nieporywający... bez iskry.
Kurcze, też się trochę zawiodłem.
Jako hołd, film znakomity i nie ma co na ten temat dyskutować.
Jednak zawodzi jako kino familijno-przygodowe.
Scorsese to nie dawny Spielberg czy Zemeckis. Używa konwencji familijnej ale widać, że nie ma do tego wyczucia.
Nie porywa mnie ta fabuła. Akcja męcząca, poszczególne wątki nieciekawe. Dorośli bohaterowie (mimo dobrej
obsady) nijacy, powpychani na siłę. W niektórych momentach pewnie miało być śmiesznie, a wyszło...
Wizualnie film przepiękny i podejmujący ciekawy temat (twórczość Meliesa) ale to wszystko.
Może miałem inne oczekiwania. Liczyłem na przeżycie przygody. Liczyłem na magię kina, a dostałem film o magii. A to trochę różnica.
Mam dokładnie takie samo zdanie. Może to jakaś próba wejścia w świat dziecka oczyma scorsese. A poza tym chloe grace moretz z ADHD