PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=869}

Huragan

The Hurricane
1999
7,7 30 tys. ocen
7,7 10 1 29705
6,2 12 krytyków
Huragan
powrót do forum filmu Huragan

Jak za tak fenomenalną rolę mógł nie otrzymać oscara?! to jest po prostu żenujące, Amerykańska Akademia Sztuki i Wiedzy Filmowej - DNO!!
W życiu Spacey nie powinien tego oscara dostać, Denzel tylko i wyłącznie!!
A tak btw że książki nei prztłumaczyli to p

agahub37

Polać tej pani za tą wypowiedź! Kevin Spacey u mnie co prawda też ma 10/10 za aktorstwo, ale rzeczywiście Denzel zagrał Hurricane'a lepiej niż Spacey w American Beauty.

ocenił(a) film na 10
agahub37

PODPISUJE SIĘ POD TYM:)

ocenił(a) film na 10
deemc

dziękuje panowie :)

użytkownik usunięty
agahub37

ten film zawsze robi na mnie wrażenie. choć AB też jest filmem rewelacyjnym i nie potrafiłbym rozstrzygnąć, która z tych dwu ról została lepiej zagrana, choć skłaniałbym się ku Spacey'owi. Na pewno nie jest tak, że "nie powinien dostać Oskara". Zagrał genialnie, a fakt, iż podobnież można oceniać Washingtona nie prowadzi do wniosku, że KS na coś nie zasługuje. Zresztą obydwie role mają wspólny element przekroczenia siebie, zwycięstwa w sytuacji wydawałoby się, nie do przezwyciężenia. Najsilniejsze kraty, które Cię więżą to te Twojego umysłu.

agahub37

"Jak za tak fenomenalną rolę mógł nie otrzymać oscara?! to jest po prostu żenujące, Amerykańska Akademia Sztuki i Wiedzy Filmowej - DNO!!
W życiu Spacey nie powinien tego oscara dostać, Denzel tylko i wyłącznie!!"
a widziałeś co zrobił Spacey w AB?
jak zagrał kilka postaci w jednym filmie?
jak do każdej użył innej mimiki, gestykulacji, tonacji głosu?
czy tak się zafascynowałeś Denzelem, że z góry przekreślasz Kevina?

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

Oscary to dno, brawa dla Złotych globów i Niedźwiedzi

Denzel >>> Kevin

złote globy to tez kpina, zresztą to praktycznie zawsze dublet Oscarów
BAFTA>>Oscar=Glob

"Denzel >>> Kevin"
polecam odświeżyć sobie nie tyle AB co rolę Kevina, mistrzostwo, Denzel "tylko" świetny

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

Bahahahaha BAFTA to żałosne nagrody promujące Brytyjczyków, chyba nie myślisz sobie członkowie tego jury mieli tyle jaj aby nagrodzić czarnego aktora

Brytyjczycy>>>>>>>>>>>>Hamerykanie
choć filmy mają chyba jednak gorsze

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

Porównaj sobie nagrody przyznana za 2007 rok a przekonasz się że Brytyjczycy się nie znają.

a co Ci dokładnie chodzi?

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

żal

http://www.filmweb.pl/awards/BAFTA/2008

wiem o co chodzi, ale co masz konkretnie do zarzucenia?

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

to że jury nie ma gustu

ok to już wiem, ale która kategorią Ci się tak bardzo nie podoba?
Jeśli chodzi o filmy to oscary i globy są lepsze, jeśli chodzi o aktorstwo BAFTA.

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

najlepszy film - pomyłka, reszta może być. Tak jak wspominałem BAFTA woli nagradzać rodzime produkcje zamiast te najlepsze

owszem zgadzam się, że filmy czasami dobiera fatalnie, ale aktorskie kreacje nagradza lepiej od w/w oscarów czy globów (nie ma się czemu dziwić jak Brytyjczycy w aktorstwie są lepsi)

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

aktorskie nawet nie najgorzej typują, jednak przyznając nagrodę dla Spaceya zaliczyli wpadkę

Zaliczyliby wpadkę gdyby nagroda powędrowała do kogoś innego niż Kevin.

użytkownik usunięty

Taaaaaaaak. kiedy ostatnio oglądałeś AB? Może warto sobie odświeżyć i zmienić zdanie na temat filmu i Spaceya?

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

ogladałem film 2 razy: rok i dwa lata temu. dobie natomiast radze obejrzeć informatora i raz na zawsze się uciszyć

Groźny many :)
Al pewnie zgniótł tego robaka Kroła. Zagrał pewnie efektownie, jadąc na tej samej mimice, gestykulacji, głosie i tikach a ty się tym jarasz jakby to było niewiadomo co.

zresztą czemu mieli go nagradzać?
Kevin >>>>>>>>Denzel

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

bo był lepszy

No bez przesady, rola Denzela jakich wiele, nic szczególnego a film to zwykła amerykańska produkcja jakich tez wiele. Kevin? W AB po prostu genialny, aktorskie mistrzostwo świata.

ocenił(a) film na 8
agahub37

Co?? Huragan nie dostał Oscara moim zdaniem skandal.Tak samo jak z naszym filmem W Ciemności
Widać w komisji są rasisci albo temat jest śliski jak z Brokbeak Moutain