I uderzył grom

A Sound of Thunder
2005
4,7 4,0 tys. ocen
4,7 10 1 4017
I uderzył grom
powrót do forum filmu I uderzył grom

czytając opinie co niektórych mam nieodparte wrażenie, że całe dnie strzelacie bezmyślnie
w CSie, gdyż trzeba być niedorozwojem żeby nie doceniać tego filmu. Mogę śmiało
powiedzieć, że jest to jeden z lepszych obrazów Sci-Fi.

ocenił(a) film na 8
theart

O ile realizacja nie jest rewelacyjna to jednak cały film można naprawdę ocenić na bardzo dobry.
Poza tym świetny pomysł.
Wierzę, że ludzi oświeconych będzie kiedyś na tyle dużo, że nie trzeba będzie bronić prawd oczywistych takich jak tzw "efekt motyla".

ocenił(a) film na 10
italodrone

Podpisuję się. Świetny pomysł i ciekawie zrealizowany. Za trudny do zrozumienia dla niektórych, a dla mnie rewelacyjny. Praktycznie nie ma się czego przyczepić.

ocenił(a) film na 7
theart

Ocena stanowczo za niska . Ale co się dziwić skoro teraz ludzie patrzą tylko na efekty.

ocenił(a) film na 4
jarek217921

[spoiler] pomysl na film zajebisty. ale tyle niedorzecznosci bylo w filmie ze nie dalo sie ogladac. nie wspominajac juz o efektach (zwlaszcza woda jak w wagonie byli uwiezieni).
1. bendac w tunelu weszli do wody i za nimu ukazal sie potwor, zaatakowal dopiero jak przeszli 6 stacji metra i to zaatakowal przez szybe. i zabilo go to ze przygniotl go sufit. wszystko to nienaturalnie wygladalo.
2. to samo te malpy zmutowane calym stadem obeszly tego murzyna a nie scigaly reszty. to samo w laboratorium. bez sensu. stado drapieznikow atakuje az do skutku.
3. pojechali szukac tych kolesi ktorzy zdeptali motyla. akurat jeden z nich mieszkal obok i akurat byl w budynku. nie byl w pracy, nic go nie zabilo. niesamowity przypadek. tego drogiego tez bez problemu znalezli.

pozatym chodzac po ulicach nie bylo zadnych cial ludzi, zadnych wrakow ale to szczegol. ogolnie jakby ten pomysl na film lepiej wykonac to mogloby powstac arcydzielo.

ocenił(a) film na 7
vlodario

Wiem o tym jednak za pomysł ocena powinna być chociaż trochę lepsza .