6,7 34 tys. ocen
6,7 10 1 33615
5,7 12 krytyków
Iceman: Historia mordercy
powrót do forum filmu Iceman: Historia mordercy

1. Kiedy dokładnie jest polska i światowa premiera?? Wiadomo, że na trailerach nie warto się opierać, bo potrafią zmylić widza co do jakości całego dzieła, ale w tym przypadku naprawdę mam ciary, obsada może nie najwyższych lotów, ale solidna (zwłaszcza Ray Liotta), a i sama specyfika obrazu - dorosłe, krwawe kino z konkretną fabułą; mam nadzieje, że pieniądze na bilet nie pójdą na marne :)

2. Może nie jestem spostrzegawczy, ale nie zauważyłem w trailerze naszej rodaczki, ktoś może ją zauważył?? czy to kolejna epizodyczna, bardzo krótka rola czy może bardziej angażująca kreacja niż choćby w Largo Winch 2?

ocenił(a) film na 6
assassin47

1. Światowa premiera miała miejsce wczoraj w Wenecji. Kolejne pokazy także na festiwalach: w Toronto i Telluride. Obsada nie najwyższych lotów? Shannon jest jednym z najlepszych współczesnych aktorów, lecz bardzo niedocenianych (polecam Take Shelter, potężne umiejętności pokazał tam Michael). Ryder, Franco, Evans i Liotta - dają gwarancję dobrego aktorstwa.

2. Jej rola oczywiście jest jedynie rozdmuchiwana w Polsce. Na ekranie jest przez kilka sekund, nie wypowiadając ani słowa.

ocenił(a) film na 8
warzachew

Nie chodziło mi o to, że są słabi tylko niektórym mniej zatwardziałym kinomanom nazwisko choćby Shannona niektórym nie jest dobrze znane, ja oglądałem już parę razy tego aktora i jest bardzo dobry, Take Shelter nie widziałem, ale nadrobię zaległości :) a co do Weroniki Rosati to masakra jeśli jest jak mówisz :)) jeszcze dłuuuugo Hollywood będzie sceptycznie spoglądał na naszych aktorów, co jest niestety przykre, ale cóż co raz częściej pojawiają się takie "przebłyski" jak choćby tutaj, co dobrze prognozuje, a w serialu "Luck" troszkę więcej pograła :))

ocenił(a) film na 6
assassin47

Spoko :)