PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=601988}
6,7 34 tys. ocen
6,7 10 1 33574
5,8 16 krytyków
Iceman: Historia mordercy
powrót do forum filmu Iceman: Historia mordercy

http://www.youtube.com/watch?v=L9yyBICQKTs

ocenił(a) film na 7
szywyr

To nie o tego Kuklińskiego chodzi

szywyr

http://www.youtube.com/watch?v=yMF92cf20mM
Richard Leonard Kuklinski ps. The Iceman (ur. 11 kwietnia 1935 w Jersey City, zm. 5 marca 2006 w Trenton) – amerykański gangster polskiego pochodzenia, płatny morderca rodziny Gambino. Szacuje się, że w przeciągu 30 lat zamordował ponad 200 osób.

Richard Leonard Kuklinski urodził się w 1935 roku w Jersey City w New Jersey, był drugim z trójki dzieci Stanleya i Anny Kuklinskich. Pochodził z patologicznej rodziny. Ojciec był alkoholikiem i często bił dzieci. Po śmierci starszego brata, zabitego przez ojca, zaczął popadać w konflikt z rodziną, wychowywał się na ulicy. W tym okresie pojawiły się u niego skłonności sadystyczne. Jego pierwsza ofiara to Charley Lane, lider sześcioosobowego gangu szkolnego, który znęcał się nad Richardem. Morderstwa dokonał mając 13 lat. Na zlecenie mafii zaczął zabijać w latach 60. Wcześniej zamordował około 50 bezdomnych.

W tym czasie Kuklinski prowadził podwójne życie, 25 lat był mężem Barbary Kuklinski i miał dwie córki. Oficjalnie pracował jako biznesmen.

Został schwytany przez policję w 1986 roku. Udział w schwytaniu mordercy miał detektyw z New Jersey Dominick Polifrone, który został umieszczony w strukturach mafii i przyjaźnił się z Kuklinskim. Dwa lata później sąd skazał Kuklinskiego na dwa dożywocia, co oznaczało możliwość wyjścia na wolność za dobre sprawowanie w 2046 roku. W więzieniu zabił jeszcze dwie osoby, skazane za przestępstwa seksualne na nieletnich. Zmarł nagle, prawdopodobnie z przyczyn naturalnych, lecz istnieje również podejrzenie, że śmierć była wynikiem zatrucia kadmem.

ocenił(a) film na 7
szywyr

Chyba jednak nie wiedziałeś. :) Ale pewnie teraz już wiesz.

bansuj_

Wydaje mi się, przyjacielu, że jestem poniekąd osobą, która wie lepiej o tym o czym wiedziała a o czym nie miała zielonego pojęcia. Pisząc "Wiem." wiedziałem, że wiem - stąd napisałem, że wiem. Wklejając link do Kuklińskiego moim zamiarem było nie pokazanie tego, że nie wiem, ale też nie tego że wiem - raczej w dupie miałem to czy ktoś pomyśli o tym czy wiem czy też nie. Niemniej jednak, z powodu zbieżności nazwisk przypomniałem czytelnikom tego forum o wspaniałej wypowiedzi. Zabawnej. Potraktuj to jako Offtopic.
Niemniej jednak to ja wiem, kiedy wiedziałem, że wiem a kiedy nie wiedziałem, że wiem a nie, że nie wiem kiedy wiedziałem, że wiem, lub też nie.

ocenił(a) film na 7
szywyr

"Cóż można powiedzieć"...

I nie spinaj się tak.

ocenił(a) film na 7
szywyr

Zamknij ryja bo już nie moge

69trip77

Ach, wspaniała elokwencja argumentacji kochanych użytkowników. Z przyjemnością, Panie 69trip77. Ambitny nick Pan ma, prawie równie tak jak ja.

ocenił(a) film na 7
szywyr

Dziękuję. Nie pozdrawiam. Żegnam ozięble.

szywyr

Oscar za tą wypowiedź, poprawiłeś mi humor stary! :)

kadim_filmweb

omg co za psychol!! Po co robic film o kims tak zlym i tak nienormalnym?? Czy nie ma ciekawszych ludzi na swiecie?? Czy nie lepiej pokazac kogos dobrego i prawego? Ale tych pedofili mi nie zal.

guga_buzka

Zły i nienormalny nie znaczy, że nie ciekawy.

guga_buzka

Świat atmomowo rzyga tęczą widząc prawych i normalnych. Świat nie jest normalny, chce czegoś tak samo nienormalnego jak Świat. A tak poza tym... To genialnym filmem jest Park Gorkiego i też jest opowieścią o zwyrolu i polowaniu, przepraszam... śledztwie. Mam nadzieję, że The Iceman będzie równie dobry.

ocenił(a) film na 10
kadim_filmweb

Polecam konferencję z Toronto: http://www.youtube.com/watch?v=ipFhnOaq0yw