6,7 34 tys. ocen
6,7 10 1 33616
5,7 12 krytyków
Iceman: Historia mordercy
powrót do forum filmu Iceman: Historia mordercy

Główny bohater to postać tyleż dramatyczna, co bardzo pozytywna. Dla mnie najważniejsze, że
jednak w życiu rodzinnym bardzo się starał. Nigdy nie jest tak, że całe życie człowieka jest
kryształowe. Polak, który miał przez całe życie pod górkę. Dlatego rozumiem jego życiowe wybory i
postępowanie. Sam pewnie w wielu sytuacjach postąpiłbym podobnie. W sumie człowiek powinien
jednocześnie mieć zasady i jednocześnie być jak trawa. Mojemu synowi zaszczepiłbym właśnie
takie zasady.

Powiedz to rodzinom jego ofiar. Zresztą problem polega na tym, że tak go pokazał film, podczas gdy prawdziwy Iceman był sadystycznym potworem, który w wybuchach gniewu potrafił również nad rodziną znęcać się fizycznie i psychicznie (na codzień rzeczywiście będąc miłym gościem). Zanim został cynglem do wynajęcia zabił między 50, a 100 niewinnych osób dla czystej przyjemności. Również później potrafił maltretować swoje ofiary. Zmuszanie do modlitwy przed śmiercią tutaj trwa może z minutę, w rzeczywistości trwało pół godziny. Innemu kolesiowi strzelił w jabłko Adama i ten topił się we własnej krwi. Niektórych wiązał i zamykał w jakiejś jaskini, zostawiając na powolne pożarcie przez szczury, w dodatku wszystko filmował.

HARDBOILED_WRITER

Więcej:

https://www.youtube.com/watch?v=t2Ac5AFds7c
https://www.youtube.com/watch?v=yMF92cf20mM

Gdzie ocena, bo ciekawa opinia?

użytkownik usunięty
dannyboi

Dałem siedem. Słownie "7".

ocenił(a) film na 8

Rozumiem nietęgi żart, powodowany chęcią zaistnienia na forum, spotęgowany awatarem. Trolujesz od rodziców z domciu, czy masz na to czas w pracy?

użytkownik usunięty
taxipompey

Z plebanii.

ocenił(a) film na 8

Nędzna i tania prowokacyjka, współczuję ci.

użytkownik usunięty
taxipompey

Sam jesteś nędzy. Nawet nie musisz się starać, aby to udowodnić.

ocenił(a) film na 8

Współczuję.

w filmie postać jest naciagana, zobacz sobie dokument z facetem na którym wzorowano biografię tego filmu , zimny typ w filmie okazywał uczucia w tym dokumęcie mówi całkiem co innego "Richard Kuklinski - Wyznania mordercy" nazwa dokumetu, jest oczywiscie na you tube.