6,7 34 tys. ocen
6,7 10 1 33615
5,7 12 krytyków
Iceman: Historia mordercy
powrót do forum filmu Iceman: Historia mordercy

Z tego co zobaczyłem po zwiastunie coś mnie odrzuca od aktora grającego rolę Richarda. Dla
osób czytających książkę jest wiadome, że Richard miał 193 cm wzrostu i 130 kg. żywej wagi,
książka rewelacja film mam nadzieje że chociaż w 10% odda klimat książki i wywiadów w HBO.
Osobiście dla mnie Richard był w pewnym stopniu pozytywnym człowiekiem, tempił gwałcicieli i
zwyrodnialców. Tak od siebie bardzo żałowałem czytając książkę, że został aresztowany a później
otruty w więzieniu.

maciek343

Co ty bredzisz. Jaką ty żeś o nim książkę czytał i dokument oglądał. Chyba z 5 minut tego dokumentu. Człowieku ten koleś był socjopatą i mordercą bez skrupułów. Zabił by cię gdybyś w jego mniemaniu na niego źle spojrzał. Był wyprany z uczuć i mordował dla zysku.
szkoda ci się go zrobiło. Mi oglądając o nim reportaż rzygać się chciało.
Co zaś do jego wzrostu i wagi. To tak był wysoki, ale te swoje 130 kilo to miał później. Z początku zabijając dla mafii był dosyć szczupły.
Jedyna różnica, to to że był blondynem.
Tak po za tym może być dobry film.

maciek343

Michael Shannon to bardzo dobry aktor, więc o jego rolę mogę być spokojny. W filmie "Revolutionary Road" miał epizod, który trwał może z 5 minut w sumie, ale wręcz skradł ten film. Potem w "Boardwalk Empire" też bardzo dobrze wpasował się w graną postać. Po trailerze tego filmu też wydaje mi się, że dobrze zagra. Czekam niecierpliwie na premierę.

ocenił(a) film na 7
maciek343

dokładnie mam to samo odczucie co do aktora ...

ocenił(a) film na 8
maciek343

Gdzie można zobaczyć owy zwiastun o którym jest tu mowa ???

wilk6

http://www.youtube.com/watch?v=hdxKdtt1PjU

ocenił(a) film na 8
formiko

Dziękuję bardzo za link film prezentuje się kozacko i chcę a w zasadzie muszę go obejrzeć !!! Czy orientujesz się czy film wszedł już do kin ???