Jakie jest nastawienie Polaków do Żydów - widać nawet na tym forum.
Antysemityzm na całego.
I niejeden hejter z tego forum, gdyby żył w czasie II wojny światowej to na bank byłby niemieckim konfidentem albo szmalcownikiem.
Popatrzcie na poziom waszej nienawiści i wasz antysemityzm dziś, tu na tym forum.
A co dopiero działoby się gdybyście mieli możliwości do "wyżycia" się w realu?
To po co zaprzeczacie sami sobie?
I co z tego, że antysemityzm na całego? Każdy musi lubić żydów? Trochę tolerancji! To, że ludzie negatywnie się wypowiadają, nie znaczy, że od razu będę się "wyżywać".
Jeszcze lepiej mówić o tolerancji, a samemu nie tolerować antysemitów. To się nazywa hipokryzja. Natomiast moja poprzednia wypowiedź miała charakter ironiczny...
Średnio z filmem związane. :) Patrząc na to z jaką wdzięcznością Żydzi traktują naród, który najwięcej drzew w Yad Vashem posadził, to nie wiem, czy przypadkiem owym hejterom nie przyznać chociaż części racji i patrząc na późniejsze dokonania Wolińskiej śmiało mogę stwierdzić, że ani przez sekundę nie żałowałbym donosu na nią.
Już bardziej w tematyce filmu i bez gdybania:
Nie widzę nic dziwnego, że niektórzy odczuwają w pewnym stopniu dysonans, jak pokazuje im się film i wmawia, że to dzieło najwyższych lotów, który (powiedzmy, że w epizodzie) stara się przedstawić w pozytywnym świetle jednego z największych (a już na pewno jednego z najbardziej znanych) polskich zbrodniarzy komunistycznych. Fieldorf się w grobie przewraca.