Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118139
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Jakie jest nastawienie Polaków do Żydów - widać nawet na tym forum.
Antysemityzm na całego.
I niejeden hejter z tego forum, gdyby żył w czasie II wojny światowej to na bank byłby niemieckim konfidentem albo szmalcownikiem.
Popatrzcie na poziom waszej nienawiści i wasz antysemityzm dziś, tu na tym forum.
A co dopiero działoby się gdybyście mieli możliwości do "wyżycia" się w realu?
To po co zaprzeczacie sami sobie?

ocenił(a) film na 6
Perszing_pruszkowski

I co z tego, że antysemityzm na całego? Każdy musi lubić żydów? Trochę tolerancji! To, że ludzie negatywnie się wypowiadają, nie znaczy, że od razu będę się "wyżywać".

cityfox

hahaha, dobre.
Jak to fajnie usłyszeć gdy antysemici mówią o tolerancji...

ocenił(a) film na 6
Perszing_pruszkowski

Jeszcze lepiej mówić o tolerancji, a samemu nie tolerować antysemitów. To się nazywa hipokryzja. Natomiast moja poprzednia wypowiedź miała charakter ironiczny...

Perszing_pruszkowski

Średnio z filmem związane. :) Patrząc na to z jaką wdzięcznością Żydzi traktują naród, który najwięcej drzew w Yad Vashem posadził, to nie wiem, czy przypadkiem owym hejterom nie przyznać chociaż części racji i patrząc na późniejsze dokonania Wolińskiej śmiało mogę stwierdzić, że ani przez sekundę nie żałowałbym donosu na nią.
Już bardziej w tematyce filmu i bez gdybania:
Nie widzę nic dziwnego, że niektórzy odczuwają w pewnym stopniu dysonans, jak pokazuje im się film i wmawia, że to dzieło najwyższych lotów, który (powiedzmy, że w epizodzie) stara się przedstawić w pozytywnym świetle jednego z największych (a już na pewno jednego z najbardziej znanych) polskich zbrodniarzy komunistycznych. Fieldorf się w grobie przewraca.