Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118139
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

...miał wywołać pianę na pysku u wszelkiej maści narodowców i prawdziwych Polaczków, jeśli miał spowodować, że pod tymi pustymi deklami zagotuje im się do temperatury wrzenia, jeśli miał być przyczynkiem do wylania wiader pomyj na reżysera, aktorów i całą resztę zaangażowanych w film to WARTO BYŁO!
Nic mnie tak nie cieszy jak wnerwiony Semka, Wawrzecki i cała ta banda ich zwolenników uzurpująca sobie prawo do bycia prawdziwym Polakiem i narzucająca innym swój własny światopogląd w sposób totalnie nie do przyjęcia.
Takie małe polskie talibki, srające i plujące na lewo i prawo.
Piszcie więcej i róbcie temu filmowi jeszcze większą reklamę.
Pozdrawiam matołki.

dillinger79

co racja to racja :)

dillinger79

Za "Polaczków" powinieneś dostać po ryju od swojego dziadka.

rafus49

Chyba, że był w PZPR to by było u was rodzinne.

ocenił(a) film na 7
rafus49

polaczki - płaczki

Viljar

Lewaczki dostają sraczki

rafus49

no popatrz, jeden z moich dziadków był ułanem, walczył w bitwie pod Bzurą gdzie dostał się do niewoli, potem wylądował na robotach ww Niemczech, przeżył bombardowanie Drezna i osiedlił się po wojnie na ziemiach odzyskanych. A drugi dziadek, walczył w zbrodniczej Armii Ludowej i brał udział w wyzwoleniu Kołobrzegu, a także brał udział w zaślubinach z morzem. Po wojnie zaś zajmował się umacnianiem władzy ludowej pełniąc poważną funkcję suwnicowego w PGR-e.
Co ciekawe, ten dziadek co walczył pod Bzurą, po wojnie już w latach 60-tych przyjął u siebie w gości i utrzymywał kontakty z Niemcami, których dom na Ziemiach Zachodnich dostał w przydziale. Mało tego, nawet był u tych Niemców w odwiedzinach!! On to był dopiero anty-polakiem.
Zrozumiałeś coś z tego ironicznego postu, inni coś zrozumieli? Czy jesteście za durni i mam to wam przetłumaczyć ??

dillinger79

W internecie to twój dziadek może być nawet papieżem.

fout

hehe
Nie mam zamiaru nic nikomu udowadniać, to nie w moim stylu;
ale ta właśnie nieufność, podejrzliwość i wiecznie szukanie spisków to cechy tych wszystkich prawdziwych Polaczków.
Tak więc, kompletnie mnie nie zaskoczyłeś taką odpowiedzią.

dillinger79

Przeczytaj swój poprzedni wpis a później napisz jeszcze raz, że nie zamierzasz nic nikomu udowadniać, bo to nie w twoim stylu.

ocenił(a) film na 1
dillinger79

Przecież tu nie chodzi o robienie reklamy... Chodzi o wywołanie dyskusji, aby ludzie zachwycający się tym knotem przejrzeli na oczy, że ktoś z nich robi idiotów ...

ocenił(a) film na 7
dillinger79

ależ mi się podoba Twój komentarz :)

ocenił(a) film na 1
Viljar

Polski reżyser nigdy nie zrobiłby takiego filmu jak Ida, gdyz dla Polaka najważniejszym słowem jest honor, a wzorem do nasladowania taki bohater jak np. książę Józef Poniatowski (polecam Jego biografię pióra słynnego historyka żydowskiego pochodzenia Szymona Askenazego). Po prostu jest skrajnie niehonorowo wywlekać w filmie takie ohydne sprawy, tylko po to żeby dostać żydo-oscara, to jest ohydne i skrajnie antypolskie, a kur...om, które w tym filmie grały, powinno sie ogolić łby na łyso. Po prostu żyd Pawlikowski (sam się przyznał do pochodzenia), poszedł "po trupach" byleby zaistnieć, jego poprzednie filmy przeszły bez echa, to była dla niego ostatnia szansa, nie pierwszy i nie ostatni, który zawarł pakt z "diabłem" byleby zaistnieć w żydo-holywoodzie.

seamen

Wklejasz te brednie gdzie się da....

Viljar

spoko,
możemy wypić razem piwo

dillinger79

Wypijcie je w Koniuchach:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_w_Koniuchach

ocenił(a) film na 7
Nancysek

a co zbrodnia w koniuchach ma do filmu ida i calego kontekstu wypowiedzi?

dillinger79

Czy w Koniuchach wymordowano "polskich talibków"?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_w_Koniuchach

dillinger79

Wstyd śmieciu, że cię polska ziemia nosi.