Igrzyska śmierci: Ballada ptaków i węży

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes
2023
6,7 53 tys. ocen
6,7 10 1 52730
6,1 38 krytyków
Igrzyska śmierci: Ballada ptaków i węży
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Ballada ptaków i węży

Specjalnie przed obejrzeniem obejrzałem 4 poprzednie części i stwierdzam że mimo upływu lat od premiery tamte części miały w sobie to coś, klimat, niepokój, nawet pewne rzeczy które były bardzo przekoloryzowane pasowały do tego, chociażby stroje czy sam Caesar. Tutaj jakoś tego nie czułem. Katniss też świetnie oddawała emocje które w danym momencie odczuwała. Poza tym pewnych rzeczy było za dużo... za dużo śpiewania, zrobiła się jakaś ballada (w pierwszej części była jedna piosenka i miała niesamowity klimat), za dużo jakiegoś takiego melodramatu (rozumiem że był zamysł żeby pokazać jak zrodził się prawdziwy Snow) i za dużo Dawida Kubackiego ( nie ukrywam że non stop widziałem go w głównym aktorze :D)

czyjasniePanie

Zrobiła się jakaś ballada? Zobacz jaki tytuł ma ten film. Skoro nie czytałeś książki, to się nie dziwię, dlaczego tak reagujesz. Tam słowa śpiewanych piosenek miały duże znaczenie w określeniu tego co odczuwa bohaterka i można powiedzieć, że film przeniósł to dokładnie tak jak powinien.

ocenił(a) film na 7
Maniek2008

Owszem ale ja tylko zauważam różnicę, uznajmy że po latach to się zmieniło być może nabrało mroczniejszego klimatu, brudnego, ale to mi bardziej odpowiadało niż tytułowe ballady, stąd moja ocena

ocenił(a) film na 10
czyjasniePanie

Tytuł mówi jasno, „Ballada ptaków i węży”. Piosenki są bardzo ważne , oddają emocje Lucy Gray. Trzeba brać pod uwagę, że to były 10. Igrzyska Głodowe. Nawet sam Kapitol nie był na szczycie potęgi którą możemy zauważyć podczas 74. i 75. igrzysk.

ocenił(a) film na 7
krolowarhaenyratargaryen

Racja ale co te ballady miały oddawać Lucy Gray? Myślę że to nie ona była główną postacią a jednak Snow i jego emocje, żal, szacunek, miłość a na końcu zawód. Być moze będą kolejne części ale mimo wszystko wolałbym je w innym klimacie