Patrząc na zdjęcia, wydaje mi się, że Corio jest za wysoki. W książce było napisane, że był niski bo za mało jadł. Wydaje mi się to istotne w kontekście opowieści.
Specjalnie założyłem konto żeby Cię wyśmiać w sumie publicznie XD płaczące ksiażkary nad jakimiś elementami zmienionymi to jest esencja po prostu jakiejś takiej dennej nadgorliwości, której nigdy nie zrozumiem. Jak chcesz to samo co w książce to sobie ją przeczytaj jeszcze raz. A tak na poważnie, najwyraźniej w filmie w kontekście opowieści nie ma to znaczenia, bo film zawsze będzie okrojony względem książki, a pewne detale po prostu lepiej wypadną wizualnie jeżeli się je zmieni.
Z pewnością ludzie chetniej pójdą do kina widząc przystojnego wysokiego aktora zamiast jakiegoś kurdupla, bo tak było napisane w książce.
Cieszę się, jeśli poprawiło Ci to humor. :)
Tylko tak się zastanawiam... Nie odbierasz swojej własnej wypowiedzi jako wyraz swojego rodzaju nadgorliwości? Skoro, jak piszesz, specjalnie założyłeś konto na Filmwebie, aby, jak to ująłeś "wyśmiać mnie publicznie"? Nawet nie moją wypowiedź, tylko mnie, osobę, której nie znasz, o której nic nie wiesz, ale po jednym zdaniu wyrabiasz sobie opinię na mój temat?
Chciałabym móc powiedzieć, że Twoja wypowiedź wniosła coś w moje życie, ale niestety nie. Zmusza mnie tylko do refleksji - dlaczego tak bardzo Cię poruszyło to, co napisałam? Z Twojej poniższej wypowiedzi wnioskuję, że cenisz sobie naukę. Co jest bardzo spoko. Tylko, kurczę, hm... Nadal nie wiem, skąd taka reakcja.
Jeśli denerwuje Cię myśl o tym, że nie mogę się pogodzić ze zmianami względem książki, to spieszę z wyjaśnieniem, że tak nie jest. :) Możesz spać spokojnie. ;)
Niemniej zauważanie różnic i zwracanie na nie uwagi raczej nikomu krzywdy nie robi. Czy może jednak Ciebie to boli?
Pomijając w ogóle w kwestie uzasadnienia "był niski bo mało jadł" XD Patrząc z perspektywy biologii i genetyki to należy się cieszyć, że zmieniają takie głupoty kompletnie oderwane od ustaleń nauki, bo to po prostu jest kompletna bzdura.
z tego co kojarzę to w samej książce padło takie zdanie, że był niski bo mało jadł, kiedy to był dzieckiem za czasów wojny i w domu się nie przelewało. Osoby, które czytały książkę siłą rzeczy będą zwracał uwagę na pewne szczegóły, aż tak ci się nudzi, że musisz kpić sobie z jakiejś randomowej osoby w internecie tylko dlatego, że wyraziła swoje zdanie? Wow
A Katniss miała być wychudzona w oryginalnej trylogii, więc no, nie można mieć wszystkiego.