PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216763
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

BOX OFFICE

użytkownik usunięty

Igrzyska mają na koncie już 275mln.

ocenił(a) film na 10

No i git

użytkownik usunięty
Gandalf_Szary_2

W USA tylko 123mln na Początek... To najgorsze otwarcie serii

ocenił(a) film na 10

No cóż szkoda że tak mało ale jak myślisz Hobbit to przebije?

użytkownik usunięty
Gandalf_Szary_2

W USA nie ma szans. Patrząc na wyniki Hobbita, a na poprzednie wyniki Igrzysk (ponad 400mln)

ocenił(a) film na 10

też mi się tak wydaje że raczej nie przebije mimo gorszych wyników Igrzysk w tym roku

użytkownik usunięty
Gandalf_Szary_2

Niezwykła Podróż - 303mln
Pustkowie - 258mln

ocenił(a) film na 10

BPA może mieć około 300 a ostatnia część Igrzysk może być też koło tego zobaczymy.

ps widziałeś ten syf tu na forum masakra

W USA może nie mieć szans, choć biorąc pod uwagę to, iż jest to ostatnia część jakiegokolwiek filmu osadzonego w Śródziemiu, można by spekulować.

Co do wyniku ogólnego ( globalnego ), każdy Hobbit notował wyniki większe niż jakakolwiek część Igrzysk, więc tutaj nie ma wątpliwości, że na świecie więcej zarobi Hobbit.

Pozdrawiam

użytkownik usunięty
MarekAntonivsz

Wiem, że na świecie Hobbit zarobi więcej. Zawsze zbiera tam ponad 600mln

Również pozdrawiam

ocenił(a) film na 9

Co nie zmienia faktu ze to najlepsze otwarcie roku w USA

użytkownik usunięty
mateusi91

Twórcy muszą się cieszyć ;)

Chyba do wypłacenia zwrotów za to co zobaczyli ludzie ;D

użytkownik usunięty
Troll_filmweb

Napisz zażalenie to Lionsgate i może Ci wypłaca.

Bardzo dobrze :)

użytkownik usunięty
narka11

Jak.na.pierwsza cześć ostatniej części bardzo dobrze ;)

użytkownik usunięty

Transformers był podobnym podobnym goownem dla pustaków i miliard zarobił więc nie ma się co podniecać.

ocenił(a) film na 5

Nie porównuj Igrzysk do tego czegoś...

użytkownik usunięty
WielkiMou

dlaczego? fabuła jest marna, gra aktorów drewniana to film dla prostych nie ukształtowanych umysłów. Jak obejrzysz 1000 filmów więcej i przeczytasz tak samo z 1000 książek może zrozumiesz o co mi chodzi i stwierdzisz, że to pseudo-dzieło marketingowej maszyny dla nastolatków.

ocenił(a) film na 5

Nie znam wszystkich dzieł tego świata, ale nie potrzebne mi to by wiedzieć, że poziom Transformers w żaden sposób nie zbliża się do Igrzysk. Na czym skupia się to coś, co ma na swoim koncie miliard ? Na nawalance, bezmózgiej demolce, która w żaden sposób nie ma nic wartościowego. Natomiast w Kosogłosie nie uświadczysz wybuchów, eksplozji itd. Ten film skupia się głównie na uczuciach, tyrani, jedności i rewolucji, ale tej w umysłach. Nie ma tu spektakularnych bitew, ja kupiłem ten film, po prostu podobał mi się.

Jeśli chcesz dyskutować o fabule, podaj przykłady. Akurat gra aktorska jest tu świetna, jak chcesz. Dla mnie ten film jest milion poziomów na nędznym dnem Transformers...

ocenił(a) film na 10

annagram a może się mylisz ? Może to właśnie ty jesteś tym niewykształconym dzieckiem jeśli twierdzisz ze gra aktorów denna, fabuła jeszcze gorsza ? Akurat muszę się stanowczo z tobą nie zgodzić, właśnie z fabuły można jak najbardziej wynieść porządne i przydatne wartości !! I wcale nie jest ona prosta, wręcz przeciwnie ! Zmusza oglądającego do wysiłku, do łączenia się w tym bólu, i cierpieniu .. Ma się wrażenie że aktorzy naprawdę przeżywają tą całą sytuację. Więc naprawdę nie poniżaj się tu i nie chwal się tym że dałeś te marny 1 pkt. bo stanowczo się z tobą nie zgodzę i pewnie większość osób, oglądających i wiedzących o co chodzi też !

użytkownik usunięty
meagi07

Moja nota jest wynikiem zawyżania noty przez gimbaze, która tworzy subkonta.
Wystarczy popatrzeć na konta chodora czy gadalfa, którzy naprodukowali sobie masę subkont by promować takie pseudo-dzieła jak igrzyska. co do wykształcenia widać, że sama jesteś młodą osoba, która myli doświadczenie życiowe z wykształceniem. Samo wykształcenie nie daje prawa do wydawania opinii lecz doświadczenie, które nabywa się z wiekiem i mnogością przeżyć kształtujących daną jednostkę oraz umożliwiających jej stworzenia masy porównań i odniesień.
Gdyby nie efekty i marketing film został by zaklasyfikowany do filmów klasy B i puszczany w kablówkach co tydzień.
Apel do nastolatków - zacznijcie czytać polską fantastykę gdyż miażdży swym poziomem te amerykańskie wypociny.

ocenił(a) film na 10

Znów się z tobą nie zgodzę, jako student historii widzę tam pełen obraz na różne sytuacje które miały miejsce nawet niedawno ! Nie tylko gdzieś a Amerykach ale nawet tu w Europie, czy również sytuację z filmu można przywołać do historii polski! Ja nie mówię tu że autorka opisuje historię polski, bo zaraz pojawią się osoby chętne skomentowania mojego postu, lecz jednie widzę w tych scenach odwołanie. Dlatego z całym szacunkiem do twojej opinii, ale nawet jeśli inni tworzą te sub konta ty powinnaś wystawić ocenę na taką jaką twoim zdaniem zasługuje ten film, a nie na taką żeby obniżyć ranking ;) Inteligentna osoba by nie była złośliwa ;)

ocenił(a) film na 8

W większości pierdzielisz glupoty - "nota wynikiem zawyzania przez" - czyli co to jest twoja ocena czy reakcja na inne oceny? Już po tym widać że twoje pozostałe wywody to tylko pseudo intelektualna papka. Sam sobie niestety zaprzeczasz.

Po co w ogóle z nimi dyskutujesz? Zaraz Ci wyjadą: "A no bo ty ksionrzki czy czytałeś i wogule..." Wielki Mou ocenił na 10 Titanic, Avatar na 9. Mariusz ocenił Grawitację na 8. Pewnie latanie na gaśnicy było baardzo realistyczne. Nawet nie warto dyskutować. Przekonałem się, że fani IŚ to tylko głupie nastolatki i trochę "wrażliwych" nastolatków...

użytkownik usunięty

Nie porównuj tego kału, cieknacego z ekranu do Igrzysk.