PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216763
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

Effie w filmie

ocenił(a) film na 7

Czy jestem jedyną osobą, która uważa, że coś z Effie było nie tak? :D Ok, bardzo podobało mi się
to, że nadała ekranizacji trochę humoru , każde jej pojawienie się skutkowało uśmiechem na
mojej twarzy. Ale kompletnie nie pasuje mi połączenie Gale+Effie. Zawsze myślałam, że Trinket
jest za Peetą, znaczy wiecie "I'm so proud of my victors" itp. a w filmie co? Najpierw Effie wita się
z Galem na stołówce jakby się od wielu lat znali( w ogóle kiedy oni mieli okazję się poznać?!),
później przed wylotem do Dystryktu 8 Effie coś tam mówi do Katniss typu "ale przystojnego masz
partnera", byłam tym zaskoczona. Kolejna sprawa to łaskawe traktowanie jej przez mieszkańców
13 Dystryktu. Pamiętacie może, jak w książce Katniss odnalazła swoją ekipę z Kapitolu, w jakich
strasznych warunkach żyli i jak później społeczeństwo ją traktowało? Dlaczego więc do Effie się
nikt nie przyczepiał?, ona również pochodziła z Kapitolu a w dodatku każdego roku losowała
nazwiska trybutów! W dodatku słyszałam plotki, że w drugiej części ona ma zająć miejsce Śliskiej
Sae i tuż po wojnie opiekować się Kotną... to znaczy, że wprowadzi się do 12? Przecież będzie
już wolny kraj, spokojnie będzie mogła wrócić do stolicy....(na razie nie chce tego komentować,
bo są to plotki)

Sorki za tego posta, ale jakoś tak musiałam "wylać" swoje myśli ;)