PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216763
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

Czy ktos orientuje sie mniej wiecej do ktorego rozdzialu w ksiazce beda rozgrywaly sie wydarzenia w 1 czesci?

ocenił(a) film na 8
valsmia

Póki co nic nie wiadomo, pozostają nam spekulacje ;] Ja sama mam nadzieję, że wybiorą naprawdę dobry i trzymający w napięciu moment.

ocenił(a) film na 7
valsmia

Z tego co zauważyłam (a mogę mylić się w swoich spostrzeżeniach) chyba najwięcej osób obstawia, że będzie to po słynnej scenie przytulania się Peety do szyi Katniss :)))

ocenił(a) film na 8
Rose_Clementine

To też mój typ -"czułe" spotkanie Katniss i Peety. I to gdzieś jest w połowie książki.

ocenił(a) film na 7
mariuszj1939

Patrząc na obsade można stwierdzic ze bedzie to juz po szkoleniach i po dostaniu sie Katnnis do drużyny 451. W obsadzie pojawiaja sie Leg1 i Leg2. Te dwie bohaterki pojawiaja sie dopiero w rozdziale 18. Dlatego tez ja mysle że bedzie tak że cala akcja w kapitolu to bedzie Kosoglos czesc 2.

asiula87

Kto w ogóle jest twórcą tej obsady?Gdyby było tak jak piszesz to dlaczego w obsadzie nie ma aktorów grających Jackson,Mitchella czy Homesa?

ocenił(a) film na 7
lucer

Tego nie wiem. ale to sa moje przypuszczenia.

asiula87

Albo ktoś pisze niesprawdzone informacje.
No i wogóle nie byłoby już co pokazywać jakby powstała ta drużynka w 1. części...była by nuda.

ocenił(a) film na 7
natalii03012000

Nuda?? no nie wiem. najlepsza czesc ksiazki bedzie w 2 czesci. Walka w Kapitolu śmierc Coin.

asiula87

No właśnie... i takie tam :D będzie bardzo (nie) przyjemnie :)
Jeszcze jakieś 1 1/2 roku, nie moge się doczekać do 2. części !!! Chociaż na 1. też mam już smaczek...hmm...

valsmia

Słyszałam coś, że został już zatwierdzony fakt, że I część skończy się na ataku Peety na Katniss przy pierwszym spotkaniu. :)

valsmia

A co jeśli zrobią nam psikusa i podzielą film w momencie gdy Katniss ma zastrzelić Snowa? Prawie na samym końcu :D

dastan3000

Druga część będzie o odbudowywaniu Panem i będzie się ciągnęło niczym Hobbit:Pustkowie Smauga. :D