Strasznie słaby film, fabuła oklepana, zero napięcia, aktorstwo niskich lotów, nie było w tym filmie totalnie nic za co można by go pochwalić. Przyznaję jednak że udało mi się kilka razy w życiu obejrzeć słabsze i dlatego ocena 3/10
Patrząc z tego co napisałeś wnioskuję, że nie udało ci się kompletnie zrozumieć treści filmu...
fabuła jest prost i jedynie co przekazuje to siłę i sposób działania propagandy. No świetnie ale po pierwsze ani to odkrycze ani dobrze zrozbione, rezyseria tutaj lezy i kwiczy. Zrobione jest to wszystko slabo. Zapewniam, że nie jest tu nic specjalnie do rozumienia w tym filmie. Jest prosty jak drut. A może mnie czymś zaskoczysz ? Natomiast Twoja ocena wskazuje, że albo jestes zaśłepionym fanem a taki typ wyluaczy każdy film albo był to pierwszy film w życiu - w obu przypadkach bym zrozumiał:]
Tak, zaskoczę Cie. Po pierwsze, dlaczego usiłujesz w tym filmie na siłę znaleźć jakieś przekazy na temat propagandy? Skąd wiesz, czy głównym celem reżyserów było jej pokazanie, czy po prostu zekranizowanie książki? Zresztą wydaje mi się, że wyszło im całkiem to na poziomie. Może spróbuj obejrzeć ten film bez doszukiwania się w nim wyższych treści i dopiero później ocenić całokształt. Jeśli zamierzasz oceniać film patrząc na jeden spieprzony (wg Ciebie) wątek to żaden film nie zasługuję na ocenę powyżej 5 (z paroma wyjątkami). I po drugie, jest to film dla młodzieży (w każdym razie w zamierzeniu), więc raczej trudno oczekiwać, żeby był majstersztykiem złożonym z aluzji i niedopowiedzeń.
tak czytam i czytam ale....zaskoczenia nie znalazłem. Widzę kolejny wpis fanatyka nie poparty żadnymi argumentami. Dlaczego część osób odnosi ten film do ksiązki. Samo dobrze odzwierciedlenie ksiązki już stanowi o tym że film jest dobry ? Litości. Film dobrze zrobiony pozwoli widzowi zrozumieć treść i książka nie ma tutaj żadnego znaczenia, stanowić może jedynie poboczny wątek. Jeśli oceniacie drodzy ten film na podstawie jak odzwierciedla ksiązkę to proszę powstrzymajcie się od oceniania bo wielu naprawdę ceni wskazniki w rankingach filmweb podejmując decyzję czy zobaczyć dany film czy nie. W ten sposób przekłamywana jest ocena i ta tutaj jest zawyżona.