PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216757
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

"Kosogłos cz. I" jest tym dla trylogii Suzanne Collins, czym "Miasto 44" dla historii Powstania Warszawskiego...
Wstrząsająco zły... Nieznośnie drętwe postaci, dialogi, ujęcia, nawet łoś wygląda martwo, mimo, iż się rusza. Jennifer prezentuje się na poziomie horroru trzeciej kategorii. Coś strasznego. Straszliwie zaprzepaszczona ekranizacja rewelacyjnej książki. Nie oglądałem ekranizacji sagi "Zmierzch" ale podejrzewam, że jest równie porywająca. Przykro mi.

użytkownik usunięty
psyduck13

Ida oceniłaś na 8 słaby trolling zasłużyłaś na minusa

ocenił(a) film na 4

A dociera do ciebie, że ktoś może mieć własny gust, a "Ida" też do najlepszych filmów nie należy? Zdjęcia są ładne, fabuła już mniej.

użytkownik usunięty
Revieser

a nie dociera do ciebie to że skończyłem gadać z tobą trollu który przyszedł krytycznie ocenić jeden film w dodatku niesprawiedliwie?

mua trollu

ocenił(a) film na 4

Jakbym była trollem, oceniłabym ten film na 1, a oceniłam na 4. Sprawiedliwie czy niesprawiedliwie- według mnie sprawiedliwie, gdyż w moim mniemaniu "Kosogłos" to najgorzej sfilmowana część z serii. Pełno w niej wypełniaczy czasu, a jeśliby się je wycięło, powstałoby może z 30 min wartkiej akcji. Dużo mogłabym tak wymieniać, lecz na co tu moje starania, gdyż tak będziesz wyskakiwał ze swoim jedynym argumentem: "jesteś trollem, nie będę z tobą rozmawiał". Jak 10-latek.

ocenił(a) film na 4

Oceniłam na 4, nie na 1, choć mogłabym. Oczywiście, że sprawiedliwie, gdyż "Kosogłos" to w moim mniemaniu najgorzej sfilmowana część z serii. Pełno w niej wypełniaczy czasu, a gdyby je wyciąć, pozostałoby może 20 minut wartkiej akcji. Dzielenie "Kosogłosa" na 2 filmy niestety nie wyszło na dobre, lecz $ muszą się zgadzać. Dużo mogłabym tu wymieniać, lecz na co tu moje starania, gdyż i tak będziesz wyskakiwał ze swoim jedynym argumentem: "jesteś trollem, nie będę z tobą rozmawiał." Jak 10-latek.

użytkownik usunięty
Revieser

tak tak, pogadaj sobie "znaffco" na pewno wyszło lepiej niż rozciągnięcie Hobbita na trylogie.

ocenił(a) film na 4

Z takim podejściem w ogóle nie powinieneś mieć dostępu do filmweba.

użytkownik usunięty
Revieser

tylko ty tak sądzisz !

ocenił(a) film na 1

Nie rozumiem tego zlepku słów :/. Tak, "Idę" oceniŁEM na 8, gdyż do mnie akurat ta estetyka trafia, choć rozumiem i obserwuję, że nie jest to film 'fajny' i powszechnie lubiany. Ale co to znaczy (rozumiem, że to oddzielna myśl, choć znaki interpunkcyjne pomogłyby mi powiązać ją z wcześniejszą) "słaby trolling"?.. Bo jeśli trolling rozumiemy jako mniej lub bardziej uświadomione przez 'trolla' działania mające na celu wzbudzanie negatywnych emocji, to określenie "słaby trolling" będzie dla mnie pokrętnym 'komplementem', gdyż rzeczywiście pogłębianie dołka frustracji nie było moją intencją. Myślałem że (dość emocjonalnie, przyznaję) oceniam film. Ale jeśli uraziłem i naraziłem na roztrzęsienie, to przepraszam, postaram się być bardziej delikatny..

Z uszanowaniem, Robert M.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

.

psyduck13

Jest jeden plus ;) Muzyka jest dobra. Duży minus, że podzielili książkę na dwie części. Przegadany, mam nadzieję, że ostatnia część będzie lepsza.