PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 216 tys. ocen
6,7 10 1 215996
5,7 52 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

Nie wiem czy to prawda ale czy Kosogłos będzie od lat 16, jeśli tak to się cieszę bo będzie
brutalniejszy i klimat będzie oddany, bo tutaj w treaserze jest napisane 16+ i nie wiem czy to
prawdziwe info ????

ocenił(a) film na 8
tytan5017

Z treaserami różnie bywa, więc może być treaser od 16, a film od 12, więc tym bym się nie kierowała ;/

ocenił(a) film na 10
LadyCarmel500

Bez sensu bo w treaserach nie ma nic strasznego co by dawało nam 16+

ocenił(a) film na 8
tytan5017

Tak naprawdę jest, jeśli ktoś wie, na co patrzy :)

ocenił(a) film na 8
Irma100

Dokładnie :) Ja nie wiem, czm, ale zawsze jak oglądam treaser w którym mówią że Kosogłos zyje, mam ciarki xDD

ocenił(a) film na 8
LadyCarmel500

Albo kiedy się obejrzy te filmiki z obracającymi się postaciami Joanny i Peety... Kiedy człowiek wie, co im zrobiono, aby się tak zachowywali, dostrzega pewne szczegóły: zaciskane z bólu pięści, wzrok uciekający w górę, nerwowy oddech... SPOILER Byli tak potwornie torturowani... Nie tylko fizycznie, i nawet nie mówię o osaczeniu Peety, ale o tym, że był zmuszany do oglądania, jak torturują Dariusa i Lavinię...

ocenił(a) film na 10
Irma100

Ja wiem czytałem, trylogię kilkanaście razy :) Ale nie zwróciłem na to uwagi że takie może być przesłanie treasera :D Aj ja głupi :D hihihhihihi

ocenił(a) film na 8
tytan5017

Ja kilka, drugą część najwięcej razy :)

Irma100

Jak czasami, chciałem sobie przypomnieć fragment o "Drzewie wisielców" to w końcu skończyłem

ocenił(a) film na 8
filmowy_laufer

Tak, to wciąga :)

użytkownik usunięty
tytan5017

Raczej od 12. Powód?

Kasa, kasa, KASA!

ocenił(a) film na 8

Żeby tez ludzie np. w kinie zwracali na to uwagę. Mój brat w tym roku ma 11, a w zeszłym był w kinie na WPO, więc raczej większość ludzi nic sobie z tego nie robi.

użytkownik usunięty
LadyCarmel500

Dokładnie. Przecież na horrory puszczaja tez :)

Oni się jedynie trzymają 18+ no chyba że ktoś ma 17 i pół to wpuszczą ;)

Z oficjalnym teaserem trafiłeś w 10. Na filmwebie takie ogarniczenie wieku podali. Co jest śmieszne, gdyż pierwsze 2 teasery, gdzie tak naprawdę nic się nie działo, zero brutalności dla oka - zrobili +16. Ale nie ma co sobie tym głowy zawracać, pewnie tak tylko wstawiają ograniczenia by coś było... Ostateczny próg wiekowy to nie jest na szczęście.

użytkownik usunięty
Moncia21

Tak samo jest z WPO. Zwiastuny od 16 (WTF?)

tytan5017

To tylko nasze marzenia. Ponoć w scenach ze szpitala, nie było żadnej drastyczności ;/

filmowy_laufer

Ogarnij sobie cały zwiastun, jest krótki, za wiele scen nie zdradza.

Moncia21

Jakoś tak średni to wyszło, ludzie sobie siedzą w biedzie i tyle, nie ma zbliżen oprócz tych 3 osób.

filmowy_laufer

Dokładnie, na pierwszy rzut to tylko bieda.Oby to się w filmie rozwinęło, bo teraz jest to aż nadto wygładzone.

ocenił(a) film na 7
Moncia21

Co do ogarniania zwiastuna... Niby wiele scen nie zdradza, ale już wiemy, że sytuacja będzie przedstawiania nie tylko od strony Katniss. To dobrze, jej przemyślenia książkowe raczej nie wniosłyby zbyt wiele do filmów :D
PS. Dlaczego w rankingu youtube Kosogłos przegrywa ze zwiastunem 50 twarzy Greya? :(

Rose_Clementine

Może dlatego, że 50 twarzy Greya jest na yt już od 5 dni, a Kosogłos od wczoraj :) Hobbit też na razie gorzej.

ocenił(a) film na 5
tytan5017

Teasery i trailery nie mają znaczenia.
Po pierwsze mogę Ci zagwarantować, że film będzie pg-13 ze względów marketingowych. Przy innej wersji połowa fanek nie zostałaby wpuszczona do kina.
Po drugie w ameryce nie istnieje takie ograniczenie jak od 16. Jest pg-13 a potem R.
Po trzecie teasery i trailery muszą mieć ograniczenie wiekowe dla zasady, ale nie jest to oficjalny rating i nie ma nic wspólnego z tym co będzie potem.