Sadze ze dosc ciekawie zrealizuja te ksiazke !
mam nadziej ze nie zawioda i w pelny ukaza magie !
Nie wiem czy czytales ksiazke czy nie ale sadze ze jest warta przeczytania :)
Zreszta warto czasem otworzyc sie na coś nowego moze sprobuj przeczytac jesli tematyka Ci nie pasuje to po prostu pozostaw to i juz :)
Czytałem trylogię i jestem jej fanem. Magia?
SPOILERY
Okej, skoro dla ciebie magią jest: śmierć 3/4 postaci, wojna, walka, brutalność, mało czasu na miłość, ukochany Katniss chce ją zabić,najlepszy przyjaciel Katniss prawdopodobnie zabił jej siostrę, matka uciekła ze świata by nie ulec znowu depresji, sama Katniss ulega depresji. Jedyne co może być nieco magiczne, to epilog i nic więcej.
Według mnie wspomniana magia książki może kryć się za tym, że potrafi naprawdę mocno wciągnąć czytelnika. Postacie, wydarzenia są na tyle dobrze zarysowane, że "magicznie" przenosi nas z naszego zwykłego życia do takiego, w którym coś się dzieje. To czy w powieści pojawiają się zaklęcia, zabijanie, czy depresja matki to już inna kwestia.
Ja tak nie interpretuje tego. chyba zaprzestane dyskusji, bo autor ma inne mysli
UWAGA SPOILER
Przecież to Coin zabiła Prim. To idiotyzm zwalać winę na Gale'a, dlatego, że zaprojektował tę bombę. Zaprojektował ją żeby zabijać wrogów, nie dzieci.
Kultury trochę... To, że nie potrafisz zrozumieć prostego określenia potocznego nie znaczy, że możesz się wydzierać...
Odpowiedziałbym... Ale nie mam pojęcia na co, bo nie potrafisz poprawnie napisać zdania...
[EDIT]
No to opowiedz mi to czego nie zrozumieć, ok? Czy może znów Ci to nie wyjdzie? :)
Moze rozwin o co Ci konkretnie chodzi z ta magia bo kazdy inaczej odbiera film czy ksiazke, a moze i ja dostrzege tam cos magicznego, ksiazki czytalam ;)