Przeczytałam gdzieś, że podobno tę część będą mogły oglądać osoby jedynie powyżej 17 roku życia,
a młodsi tylko za zgodą opiekuna. Nie są to oficjalne info, ale bardzo prawdopodobne.
Byłoby świetnie, nie ucinaliby tych mocniejszych scen, których powinno być wiecej we wcześniejszych częściach. .. ale wątpię by aż tak bardzo zajęli sie wiekiem. Producentom chodzi przecież też o kasę, a młodzi znacząco napędzają rynek filmowy...
Jak dla mnie wspaniale, bo nareszcie będą jakieś mocne sceny, a nie to co w Igrzyskach Śmierci, zwykła farbka jako krew.
Ja myślę, że zarówno ta część jak i druga będą na pewno +15, no bo w końcu jest tam tyle krwawych scen, że to w głowie by się nie mieściło, jakby do kin wprowadzili ten film +12.
Wg mnie zostanie pg13. Producentom nie opłacałoby się robić go w R bo to oznacza mniejsze dochody. Nie oszukujmy się większość ludzi którzy oglądali HG i CF mieścili sie w pg13. Jak dla mnie idealnym rozwiązaniem byłoby kręcenie w R i usuwanie krwi itp żeby sie zmieścić w pg13, ale nie odwrotnie! W ten sposób mielibyśmy 2 wersje i wszyscy byliby zadowoleni ;)
Budżet CF wynosił $130 000 000, a film do tej pory zarobił $777,924,000, tak więc wątpię, że cyfrowe usunięcie czegoś, bądź dodanie, czy nawet nagranie drugiej takiej samej sceny których i tak jest dużo, tak obciążyłoby budżet, że jest to niewykonalne.
Nie ma na to najmniejszych szans. Zejdźcie na ziemię. Jedynie co mogą zrobić to manipulować klimatem filmu. Powinien być mroczniejszy od WPO i będzie git :)