Nie czytałem jeszcze żadnej części ,ale oba filmy bardzo mi się podobały.
Także mam pytanie czy lepiej przed Kosogłosem przeczytać wszystkie części czy lepiej przeczytać 2
pierwsze części a Kosogłos po fimie ?
Pytam bo kiedyś przeczytałem wszystkie części Harrego Pottera ,a potem czekałem na film i cały
czas wiedziałem co się stanie i żadne sceny nie były dla mnie zaskakujące .A tutaj nie czytałem i
wszystko mnie zaskakuje jak w 1 i 2 części .
Lepiej przeczytaj całą trylogię. Ja pierwszą częśc przeczytałam po filmie - była bardzo zaskakująca dla mnie. Drugą część przeczytałam przed filmem i film wydawał mi się jeszcze bardziej zaskakujący, bo nie siedziałam na fotelu i nie gadałam : "O zaraz będzie scena, kiedy...", tylko przyszłam do kina bez żadnych oczekiwań, tylko, żeby obejrzeć ekranizację mojej ukochanej książki(chodzi o to, że nastawiłam się na zawód - niepotrzebnie). W filmie było fiele scen, które wymyślił reżyser, bo książka jest napisana tylko oczami Katniss, więc sceny ze Snowem były dla mnie nowe i świeże. A trzecią część- Kosogłosa, przeczytałam parę miesięcy temu. Z tego, co wiem dodali jakiegoś nową postać do filmu, która nie występowała w książce. Ma go zagrać Robert Knepper, który jest wyśmienitym aktorem, więc na pewno nas czymś zaskoczy :)
No to mnie przekonałaś :)
Ja z HP miałem to o czym napisałaś ,że moje oglądanie to było coś w stylu ,,zaraz będzie to ,a potem to" ,ale teraz dzięki Tobie mam na to sposób :)
Cieszę się, że pomogłam :)
Ja miałam tak samo, co do ekranizacji Intruza, Rubinrota i za każdym razem się rozczarowywałam. Pozbądź się oczekiwań, a będziesz się dobrze bawił w kinie :) Bo przecież o to chodzi, prawda? :)
Robert Knepper będzie grał dr. Aureliusa który opiekował się Katniss z końcówki książki, więc to nie jest żaden nowy wątek :)
Wiesz przeczytaj sb książke, bo jak już wiadomo dostaniemy jakiś nowy wątek z Robertem Knepperem, więc i tak się troche zaskoczymy :) A wgl Kosogłos jest baaardzo zaskakujący, szczególnie końcowe rozdziały :)
A i jeśli chcesz być zaskoczona to nie oglądaj trailerów i spotów do Kosogłosa (jeśli wyjda), bo ja wiele scen widziałem w spotach i nie zaskoczyło mnie zbyt dużo scen :/ Więc polecam przeczytać książki i nie oglądać materiałow do Kosogłosa ;)