Ja też nie mogłam się doczekać, więc zabrałam się za książki bo po prostu ta ciekawość by mnie zeżarła. Polecam ten sam sposób, bardzo ciekawa seria :)
Dziękuję ;) . Już dawno zastanawiałam się nad przeczytaniem serii,a ty mnie jeszcze bardziej przekonałaś :)
Powiem więcej, książki do tego stopnia mnie wciągnęły, że kilka dni po zakończeniu czytania nie dałam rady rozpocząć kolejnej książki. Byłam jakaś taka nieobecna dla ludzi, bo cały czas przebywałam w Panem. Kilka razy miałam ochotę rzucić się na te książki i czytać je od nowa, ale jednak trzeba zrobić przerwę, bo na zawsze zostanę w tym świecie i będzie bieda :p
Mam tylko szczerą nadzieję, że nie zepsują tych ostatnich filmów, bo 3 część jest naprawdę niesamowita.
Rozpocznij czytanie od I tomu bo część wątków jest w filmach pominięta lub pozmieniana.
Oby tak jak 2. bo była identyczna tak jak książka, brakowało tylko paru ,,mniejszych'' scen, ale sam/sama przeczytaj to się dowiesz.
Jeszcze raz polecam.
Mniejszych? Jak dla mnie scena gdy tak naprawdę rozmawiają o koszmarach była dość ważna a nie uwzględnili jej. :(
No tak i jeszcze spodkanie Katniss z dwojgiem ludzi z 8. dystryktu, tego mi najbardziej brakowało, i...i..., tej śmiesznej rozmowy Haymitch'a z Peetą, jak wruciła,... oraz jak Finnick wygłupiał się linką, no i jeszcze jak Kotna i Peeta ooglądali walki zwycięzców, a przedewszystkim Haymitch'a. Dla takich scen się żyje! :P Ale i tak 2. lepsza. :)