PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216763
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

premiery.Mam nadzieję,że mnie pozytywnie zaskoczy.

JesyBray

Ja też nie mogłam się doczekać, więc zabrałam się za książki bo po prostu ta ciekawość by mnie zeżarła. Polecam ten sam sposób, bardzo ciekawa seria :)

bad_girl00

Dziękuję ;) . Już dawno zastanawiałam się nad przeczytaniem serii,a ty mnie jeszcze bardziej przekonałaś :)

JesyBray

Też polecam Ci ten tom książek.
Bardzo ciekawy. :)
bad_girl00 ma racje.

JesyBray

Powiem więcej, książki do tego stopnia mnie wciągnęły, że kilka dni po zakończeniu czytania nie dałam rady rozpocząć kolejnej książki. Byłam jakaś taka nieobecna dla ludzi, bo cały czas przebywałam w Panem. Kilka razy miałam ochotę rzucić się na te książki i czytać je od nowa, ale jednak trzeba zrobić przerwę, bo na zawsze zostanę w tym świecie i będzie bieda :p
Mam tylko szczerą nadzieję, że nie zepsują tych ostatnich filmów, bo 3 część jest naprawdę niesamowita.

ocenił(a) film na 8
JesyBray

Rozpocznij czytanie od I tomu bo część wątków jest w filmach pominięta lub pozmieniana.

JesyBray

Oby tak jak 2. bo była identyczna tak jak książka, brakowało tylko paru ,,mniejszych'' scen, ale sam/sama przeczytaj to się dowiesz.
Jeszcze raz polecam.

ocenił(a) film na 7
natalii03012000

Mniejszych? Jak dla mnie scena gdy tak naprawdę rozmawiają o koszmarach była dość ważna a nie uwzględnili jej. :(

Rose_Clementine

No tak i jeszcze spodkanie Katniss z dwojgiem ludzi z 8. dystryktu, tego mi najbardziej brakowało, i...i..., tej śmiesznej rozmowy Haymitch'a z Peetą, jak wruciła,... oraz jak Finnick wygłupiał się linką, no i jeszcze jak Kotna i Peeta ooglądali walki zwycięzców, a przedewszystkim Haymitch'a. Dla takich scen się żyje! :P Ale i tak 2. lepsza. :)