Pytanie tylko kto go zastąpi... Szkoda, bo Seymour Hoffman zdobył moją sympatię tą rolą
Według mnie nie będzie żadnych zmian. Z filmami to jest tak, że pewnie jeszcze przed premierą drugiej części Igrzysk mieli nakręconą dużą część scen kolejnego filmu. Pamiętajmy, że dużą część czasu zajmuje montaż itp.
http://variety.com/2014/film/news/philip-seymour-hoffmans-death-will-not-delay-h unger-games-finale-1201083110/
Mam nadzieję, że większość scen z udziałem Plutarcha została nakręcona. Naprawdę nie chcę, by ktoś inny wcielił się w tę postać ponieważ Hoffman okazał się (przynajmniej moim zdaniem) wprost genialny, niezastąpiony i dziwnie będę się czuła, widząc kogoś innego w tej roli.
A kręcili wszystko do obu części na raz czy na razie tylko do pierwszej części Kosogłosa? Jeśli to drugie, to tak czy siak w drugiej części będzie musiał być nowy aktor. Jeśli to pierwsze i wszystkie sceny nie zostały jeszcze nakręcone to myślę, że załatwią to komputerowo.
Nie mam pojęcia, ale chyba do obu jednocześnie, przynajmniej chyba zaczęli już kręcić do drugiej części. Bo wiem, że w czasie kręcenia zdjęć do W Pierścieniu Ognia już trwały prace nad pierwszą częścią Kosogłosa, więc jeśli szli takim tempem to podejrzewam, że coś już mają do drugiej części. Oby więc załatwili to komputerowo.
Z tego co wiem z wywiadów z Jennifer Lawrence, to nakręcili dopiero część początkowych scen. Zresztą rola Plutarcha jest bardzo ważna akurat w tych 2 częściach. Wydaje mi się, że będą je kręcić od nowa, a to nawet byłoby lepiej,b o nie wyobrażam sobie, że mieliby zmienić aktora w połowie filmu.
Jedno słowo: kurr....a
Philip był wprost stworzony do tej roli, nie widze nikogo kto by miał zająć jego miejsce
Bzdury klepiesz, zdjęcia mają się skończyć kwiecień-maj, a Philipowi zostało tylko 7 dni zdjęć. Będzie on już prawdopodobnie 2 drugiej części, ruszany efektami. Nie będą nic od początku kręcić, bo by zmarnowali kolejne pare milionów ;)
W sumie każdy pisze co innego na temat nakręconych scen więc moim zdaniem w I części Plutarch będzie "dorobiony" komputerowo jeśli nie nakręcili wszystkich scen z jego udziałem, bo byłoby kompletnie bez sensu wszystko usuwać i robić na nowo. A jeśli II część jest kręcona osobno to moim zdaniem tylko i wyłącznie nowy aktor. Tak jak nattalien napisała, to jest kluczowa postać w tej serii więc zapewne tak zrobią. Dla fanów jest to niezbyt wygodne bo przyzwyczaili się do postaci.
Naprawdę szkoda faceta...
Nie zapominajcie że S.Collins może coś dodac do fabuły i historia Plutarch'a może byc krótsza lub zmieniona - bo to jest ekranizacja a nie film dokumentalny.
No właśnie ekranizacja - czyli nic nie musi być wiernie odzwierciedlone. Jakby było wiernie to byłaby adaptacja ;p
Myślę, że jakaś drastyczna zmiana fabuły to byłaby już ostateczność. np. śmierć Plutarcha czy coś takiego. Jeśli chodzi o takie główne postacie to trudno przeprowadzić taki zabieg ze względu na fanów.
Zobaczcie, przecież nawet po śmierci Paula Walkera zdecydowano się pociągnąć jego postać do końca tylko z dalekiej odległości lub pokazując jego bardzo podobnego brata.
Ja mam pomysł. To co mają nakręcone niech dadzą, i dorobią jakiś wątek, że coś mu się stało itp. albo coś i operacja plastyczną sobie zrobił, i wtedy będzie bardziej wiarygodnie i będę to tolerował, bo ja nie lubię, jak zamieniają aktorów ot tak sobie, wtedy film u mnie traci ocenę.
Kręcono obie części jednocześnie. Z Hoffmanem nakręcono większość jego scen (jego rola była niemalże skończona), miał być na planie jeszcze przez 7 dni, daty premier niezmienione.
Tak BTW nie wierzę, że miał 46 lat, wyglądał na okolice 60.
To prawda wyglądał na 60 lat ! Też słyszałem że kręcili obie części jednocześnie ale ile do tej pory nakręcili - to jest zasadnicze pytanie ?
Właśnie przez narkotyki tak wyglądał. Mam nadzieję, że to pewna informacja bo zmiana aktora to byłaby porażka, a fizyczny brak aktora w scenie w której występuje jego postać daje dziwne wrażenie.
Lionsgate napisało że PSH miał już nakręcone wszystkie sceny z part 1 i miał wrócić na plan po przerwie na 7 dni aby nakręcić pozostałe sceny z nim w part 2. Więc tak to co @Badly napisał to prawda. Co zrobią dalej to nie wiadomo musimy poczekać na dalsze wiadomości. Ale raczej już nic nie zmienią i prawdopodobnie całe part 1 poszło już do montażu. Czas ich goni. A part 2 mają czas musimy poczekań z związku z tym jak z tego wybrną . Zastąpić go już raczej tego nie zrobią bo nie ładnie że tak powiem z ich strony by to było.
Pssst, jestem dziewczyną.
Wiecie, skoro scen z Paulem Walkerem w FF 7 nie wywalą, a nakręcili z nim bodajże połowę (niestety w tym przypadku to rzutowało przesunięciem premiery, ale cóż) to tutaj z Hoffmanem też by jak świnie nie postąpili. Tym bardziej, że niewiele im zostało. Dzisiejsza technika może zdziałać cuda. Pożyjemy zobaczymy.
A niby z jakiej racji mieli by przesuwać premierę... To nie główna bohaterka żeby takie coś robić... Sceny do Kosogłosa 1 na pewno są juz nakręcone... więc z tym problemu nie będzie a na rozwiazanie problemu kosogłosa 2 mają jeszcze rok więc dadzą radę
Napisali już w necie, że Hoffmanowi zostało 7 dni zdjęciowych, więc wiekszość ujęć z nim mieli i resztę dorobią komputerowo. O przesuwaniu premiery na razie się nie mówi.
Ta, szkoda faceta, swietny aktor. Ale jakos dajac sobie w żyłę nie pomyślał o fanach i osobach, które na niego liczą
No niestety nie pomyślał ;/ był po prostu uzależnionym człowiekiem i widocznie nie potrafił sobie z tym poradzić