Nie powalal jak inne czesci jak dla mnie to byla porazka ,nudny, jak n razie najslabsza czesc
zobaczymy coo bedzie w Part 2
Zgadzam sie z Toba w 100%. Nuda straszna a nota rosnie. Dziwi mnie jak sie ludzie zachwycaja czy pierwsza czesc skonczy sie na duszeniu czy na miotaniu sie po lozku. Rzeczywiscie, jedyny moment w filmie gdzie byla jakakolwiek akcja:)
To prawda a reszta, caly czas Katniss plakala, albo nagrywali i nic, jednyna akkcja to duszenie sie i miotanie
A czy w filmie ważna jest jedynie akcja ? Czy relacje między Katniss - Peetą oraz Prezydent Coin / Snow oraz ich strategie i zamiary nie były ważne ? Widocznie to nie twoje klimaty.
Za rok będzie i akcja i płacz Katniss.
mariuszj w zgadzam się w 100%, niestety ludzie którzy nie przeczytali książki i liczyli na dobre widowisko się zawiedli dlaczego, bo pewnie myśleli że pędzi to film typu "Piła", gdzie jest rozlew krwi i ciała. NIE! Film polegał przede wszystkim na ukazaniu EMOCJI ! Autorka książki jak i reżyserowie nie skupili się w tej części na akcji, a na emocjach jakie towarzyszyły głównym bohaterom, na ich cierpieniu, bólu .. tego to już chyba nikt z was nie zauważył ;) A szkoda, bo aktorzy spisali się wyśmienicie i choćby z tego względu należało by dać te 7/10 ! Jestem w 100% pewna że nikt z was tu narzekając na fabułę tak emocji by nie oddał ...A ja czułam się tak jakby naprawdę ta sytuacja dotyczyła Katniss i Peetę, i nie mogę się niczego doczepić, jako widz a zarazem ogromny fan.
Większości się wydaje że to historia o wymyślonych atrakcyjnych Igrzyskach przyszłości gdzie liczy sie wyłącznie akcja i nieskąplikowana przewidywalna fabuła a to jest anty-totalitarny i anty-wojenny film gdzie jednostka nawet jeśli zwycięży to i tak jest okaleczona na zawsze ...
Bardzo ładnie to ująłeś w słowa ! I chciałabym żeby przeczytały to wszystkie te osoby które dają ocenę 1 ! Bo najwidoczniej tego nie rozumieją, albo po prostu do tego nie dorośli :/ lub opcja ostatnia nie oglądali, ale lubią hejtować ... zachowanie takich osób jest po prostu smutne, bo nie umiem znaleźć innego słowa na takich ludzi