PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216763
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

Na wstepie odrazu mówię ze to temat dla znających książkę, żeby potem ktoś tu d..y mi nie trul.

A teraz do tych co czytali - temat co byc moze bedzie zawierac cz I.

1. Jak myślicie pokażą jak torturuja Peete?

Wydaje mi sie że tak.

2. Znowu związane z Peeta, uważacie że pokaza jak go osaczaja?

Też mi sie wydaje ze tak. Filmy sa robione ze jest ukazany Kapitol, np. gdy Katniss jest już na Arenie
a Snow chce jej śmierci.

3. Ukazane dystrykty po wybuchu (to raczej oczywiste ze tak).

4. Jestem ciekaw opowiesci Fina o Snowie, powinien sie ukazać.

Nie mogę znaleźć nigdzie informacji czy film będzie 12+ czy 15+, a wydaje mi się, że od tego wiele zależy. Co do 1 to raczej nie pokażą tortur Peety. Jeśli już to pokażą jak dostaje po twarzy, trochę krwi, a jeśli już takie prawdziwe tortury, co wątpię by zdecydowali się pokazać, to liczyłabym bardziej na Johannę. 2. to myślę, że muszą to pokazać, choć wyjaśnienie tego wszystkiego trochę by zajęło i byłoby skomplikowane, więc podejrzewam, że jakoś to zmienią i nie będzie to to samo co w książce. 3. wątpię, by zdecydowali się pominąć początek książki, co oznacza, że możemy się spodziewać całkiem szczegółowego ukazania dwunastki. Nie wiem za to jak poradzą sobie z ósemką, boję się trochę, że zniszczą tę scenę. 4. to z pewnością byłoby coś interesującego i wiele wnoszącego, wiem też, że wiele osób po tej scenie w książce zmieniło swoje podejście do Finnicka. Mam nadzieję, że to pokażą, choć tu też się obawiam znacznie skróconej wersji. Mimo że podzielili to na dwie części, to wciąż jednak mają sporo ograniczeń i martwię się o wiele istotnych scen i wątków, a nawet jeśli niektóre nie są istotne to z pewnością ciekawe i fani książki z chęcią by je zobaczyli, a ci co nie czytali wiele stracą.

użytkownik usunięty
Trollvis

Mam nadzieje ze fajnie rozwina fabułę na dwie cześci.

1.nie
2.nie
3.tak
4.tak - skoro zaczeli z tymi sekretami to dokoncza

ocenił(a) film na 8

1. Tak, przynajmniej jakieś urywki, w formie jego wspomnień albo snów Katniss.
2. Tak, inaczej widz, który nie przeczytał książki, mógłby nie zrozumieć.
3. Raczej tak.
4. Myślę, że to nie będzie bardzo rozwinięta scena, ale jakieś wspomnienie powinno się ukazać.

ocenił(a) film na 6

1. Mam nadzieję, że tak. W książce tego nie było, ale w moim idealnym wyobrażeniu filmu była to scena obowiązkowa.
2. Tak, inaczej sezonowcy będą główkowali o co chodzi :DD.
3. Patrząc na poprzednie części to MUSZĄ pokazać!
4. Poruszyli sprawę w WPO, więc jestem bardzo ciekawa, jak to dalej rozwiną. :)

1 Tak
2 Tak
3 Tak
4 Tak
a tak po zatym nie wiem czy ktoś zauwarzył że przy ostatnim zwiastunie tym z wiadomośćą z dystryktu 13 był kwadracik z ograniczeniem 16+ więc mam nadzieje że film też będzie w tej granicy wiekowej :)

ocenił(a) film na 7
asiak98

To filmweb tak oznacza.

Dla przykładu:

Czarownica była od 12, a zwiastun od 16, Nimfomanka od 18, zwiastun od 16 xD

użytkownik usunięty
filmowy_laufer

Wolałbym zobaczyć film od 15

ocenił(a) film na 7

Ja bym wolał wszystkie części od 15 ;)

użytkownik usunięty
filmowy_laufer

Na to już za późno ;/

ocenił(a) film na 7

Niestety ;/

użytkownik usunięty
filmowy_laufer

Pozostają książki ;)

To ja może ogólnie. Na pewno niektóre "książkowe" sceny zostaną skrócone, bo niemożliwe jest, że będzie szczegół w szczegół. Po trochu przedstawią niektóre kwestie, albo nawet pominą co nieco - niestety. Była w jakimś temacie wzmianka o tym, że na zdjęciach z planu w Paryżu widać Peetę obok sióstr Leeg, a jego w tym momencie chyba być jeszcze nie powinno, według książki. Jak dobrze pamiętam, jedna siostra zginęła i w jej miejsce wysłano Peete...?
Być może tu już pozmieniali.

użytkownik usunięty
Moncia21

To już powinno być w drugiej czesci. Ale myślę ze już jedna zginie wtedy

Owszem, podałam jedynie dla przykładu. Może być tak jak piszesz, ale to nie zmienia faktu, że właśnie ta scena będzie ciut inna od tej z książki.

użytkownik usunięty
Moncia21

Mam nadzieję że zmienia akcje w tunelach... Collins po gówno tyle bohaterów tam usmiercila

ocenił(a) film na 7

Ksiązka nie miałaby takiego "uroku"

użytkownik usunięty
filmowy_laufer

Mogli zginąć ale nie wszyscy w tych tunelach. Finnicka serio bo jajo usmiercila

Finnick ma umrzeć i nie ma takie opcji że przeżyje.

ocenił(a) film na 7

A mnie gówno obchodzi ograniczenie wiekowe. Dzieciarnia ściąga sobie z neta przeróżne filmy dla dorosłych a w kinie tak restrykcja. zawsze z takich ograniczeń wiekowych wychodzi szajs i wiele ważnych rzeczy jest ominiętych.

użytkownik usunięty
IKnowWhatYouAre

I tutaj niestety masz rację...

ocenił(a) film na 7
IKnowWhatYouAre

No w sumie... ;/

IKnowWhatYouAre

A co ich obchodzi kto to ściągnie, dla nich się liczy ilość widzów w kinie

sabciaa

a spoko nie nie wiedziałam że to filbeck oznacza a to szkoda bo naprawdę chciałam żeby ta granica wiekowa była jakieś 15 16 lat wiadomo że nie pokarzą wszystkiego co w książce bo muśało by to trwac bardzo długo ( mi to by nie przeszkadzało no ale to jest nie realne) ale bardzo chciała bym żeby sceny bardziej drastyczne czy sceny walk (których raczej nie da się uniknąć przy ekranizacji tej książki) nie były zbyt wygładzone ze względu na granicę wiekową do kina wiadomo że wpuszczą 12 latki i mnie to nie obchodzi bo jak nie zobaczą w kinach to na necie i tyle :)

ocenił(a) film na 10

LUDZIE W PIĄTEK BĘDZIE ZWIASTUN! PODOBNO BĘDZIE I TO JEST PRAWDA. :)

użytkownik usunięty
LithienV

Szczerze to sie jakoś specjalnie nie nastawiam,

ocenił(a) film na 7

Ja też nie. Zwłaszcza, że tam są jakieś ograniczenia i trzeba być użytkownikiem Samsunga czy jakoś tak żeby zobaczyć tego dnia.

użytkownik usunięty
IKnowWhatYouAre

No chyba ich pogielo jak tylko dla użytkowników Szajsunga...

Niestety tak jest. Trzeba czekać na przecieki dobrej jakości...

użytkownik usunięty
Moncia21

Jak już co to ogladne w najwyższej

ocenił(a) film na 7

Coś takiego przeczytałam gdzieś. Lionsgate w tym roku przegina ;/ Za chwilę sierpień a film jest w listopadzie a trailera nie ma....

użytkownik usunięty
IKnowWhatYouAre

Myślę że to najbardziej dochodowy film Lionsgate w tym roku a oni w kulki sobie lecą

Hahha, ludzie czy wy myślicie że Lionsgate to idioci? Oni doskonale wiedzą co robią.

użytkownik usunięty
_Yuuto_

No właśnie częściowo tak

LithienV

Kiedys w koncu musi byc :)

ocenił(a) film na 10
sabciaa

Mi koleżanka pisała że w piątek ma być na tej imprezie to pewnie w sobotę już go zobaczymy. Ale zobaczymy :)

ocenił(a) film na 7
LithienV

Mi sie zdaje, że oni puszczą na Samsungach, a za godzinę w online, bo chyba zależy im na fanach :_

filmowy_laufer

No raczej :)

użytkownik usunięty
filmowy_laufer

Mam taka nadzieje...

filmowy_laufer

Oby tak było jak piszesz, aczkolwiek mogą to zrobić taktycznie. Czyli, przez cały weekend będzie możliwość obejrzenia tylko na urządzeniach moblinych Samsunga (w końcu po coś tak zrobili), a od poniedziałku udostępnią dla wszystkich.

ocenił(a) film na 7
Moncia21

Zakładam że będzie coś w tym stylu :)

Moncia21

Daje im najwyżej kilka godz :-)

A jet gdzieś info konkretnie na których modelach będzie ten zwiastu?

sabciaa

Tu jest opisane wszystko:
www. facebook. com/ notes/lionsgate/ lionsgate-and-samsung- to-debut-official-the- hunger-games-mockingjay- part-1-trail/ 10153005166346038

filmowy_laufer

Rok temu trailer w normalnej jakości pojawił się już godzine, dwie po jego premierze ^^ Nie spałem całą noc.