O czym chcecie, by opowiadały piosenki do obydwu ,,Kosogłosów''? O jakich wykonawcach
marzycie?
Patrząc na sukces drugiej części oraz to, że już w Catching Fire pojawili się znani wykonawcy.. Cóż, wyjątkowo możemy brać pod uwagę każdego muzyka :)
Na stówę będzie :) Prawdę mówiąc, dla mnie mogłaby być ta wersja, gdyby twórcy dogadali się z tymi dziewczynami, które to śpiewają:
https://www.youtube.com/watch?v=uKrCE1aYz7o
Tylko trzeba by rozpisać linię melodyczną na Katniss i kosogłosy, ale sądzę, że dałoby radę.
Ja także mam nadzieję na światowe sławy, Coldplay'a i bajeczną balladę o drzewie... Proponuję Miley Cyrus, Demi Lovato, Martinę Stoessel (w hiszpańskiej wersji ścieżki dźwiękowej) i ponownie Ellie Goulding; Gabrielle Aplin - w jakimś ślicznym, smutnym utworze, może o Prim lub Annie i Finnicku; Linkin Park - z mrocznym klimatem :>; mile widziani również mniej znani artyści - do tej pory ta formuła sprawdzała się doskonale - i patetyczny, epicki tekst o rewolucji i symbolice Kosogłosa ^-^
Miley i Demi już nie są w gronie Disneyowców :) Jakbyś nie zauważyłą mająjuż całkiem inne wizerunki :P
Demi spoko, ale Miley nie dostanie angażu raczej :D Co do moich typów To Karen O, może Lana Del Rey, Florence the Machine ma ostatnio dobre filmowe kawałki, Kings of Leon.
A co do mojego brzmiącego na hejt tekstu, raczej miałem na myśli, że byłe disneyowe postaci niezbyt dobrze się reprezentują, co nie jest dobre dla samego obrazu :D
Oczywiście tutaj zapisałem kasowe zespoły. Chciałbym Pearl Jam, Jacka White'a, Gotye, Arcade Fire też się sprawdziło w ścieżkach dźwiękowych do HG. Tak na prawdę dużo zespołów może wziąć udział, wiele zespołów/gwiazd ma na swoim koncie ballady czy też utwory, które mogłyby wpasować się do klimatu filmu. Choć tutaj nawet można nieco bardziej ruszyć tempo, gdyż pamiętajmy, że najazd na Kapitol był niezwykle dynamiczny, trzeba znaleźć coś między BUM, a Ciszą ;)
Coldplay, Ellie Goulding, może OneRepublic, Imagine Dragons, Katy Perry z jakimś smutnym wykonaniem, Elle Goulding no i Augilera <3
Ellie i Imagine Dragons, moje marzenie <4
Pewnie znając życie ich nie usłyszymy w Kosogłosie xD
Obym się myliła, chociaż na ogół jak bardzo chcę jakiegoś wykonawcę na ścieżce dźwiękowej filmu na który czekam z niecierpliwością na ogół dostaję zupełnie co innego xD
Dobra, raz udało mi się zgadnąć, że My Blood Ellie Goulding pojawi się na soundtracku Niezgodnej i tak się stało :-p Chociaż moim zdaniem Beating Heart jest lepsze, ale nic nie pobiję Snow Patrol - I Won't Let You Go :D
A wracając do Kosogłosa byłoby świetnie usłyszeć Imagine Dragons... <4 Na nich najbardziej liczę :D
A nie odnosicie wrażenia, że soundtrack w drugiej części pomimo zatrudnienia bardziej znanych wykonawców jest słabszy niż w pierwszej części? W Igrzyskach piosenki były obłędne, nie raz wzruszały, a w "W Pierścieniu Ognia" już są takie jakieś mdłe. Każda podobna do siebie i mało wpadająca w pamięć.
Również mam takie wrażenie. Piosenki do posłuchania całkiem spoko, ale wydają się takie strasznie lekkie, bez "duszy". Sam soundtrack w trakcie jakichś akcji w WPO za to był całkiem okej. Mimo wszystko - IŚ stał na lepszym poziomie według mnie. No i te piosenki z końcu filmu... coś niesamowitego.
Również się zgadzam. Piosenki z pierwszej części są wręcz... Urzekające :) Rzadko czekam aż skończą się napisy końcowe, gdy ogladam jakiś film, ale IŚ jest oczywistym wyjątkiem. W WPO mam więcej zastrzeżeń co do soundtracku (do samego filmu nie mam raczej żadnych) i choć słaby nie jest, to według mnie nie może równać się z pierwszą częścią. Ciekawe jak będzie w Kosogłosie :)
Początkowo miałam podobne odczucia, ale przesłuchałam kilka razy i zauroczyły mnie totalnie. Myślę, że są na takim samym poziomie co w pierwszej części. Zwróćcie uwagę na teksty.
A co do samej muzyki instrumentalnej, Araulen, to James Newton Howard spisał się na paręnaście medali :>
Zdecydowanie Florence and the Machine. Moim skromnym zdaniem Florence jest mistrzynią w melancholijnych, smutnych i mrocznych tematach. Gdyby nie utwór "Breath of Life" w jej boskim wykonaniu film "Królewna Śnieżka i Łowca" nie byłby tym samym obrazem. Dlatego nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich zabraknąć na soundtracku do "Kosogłosa"
Chciałabym żeby muzyka była
o cierpieniu (wiadomo co bd z Peetą + jak Katniss bd to znosić)
o walce (mieszkańcy dystryktów w końcu chcą coś zmienić)
o nadziei (Katniss jako symbol rebeliantów)
:)
Lana del Rey ^^ Byłoby bosko. Jest mistrzynią w wolnych i melancholijnych utworach. W tej części wolałbym postawić na ballady. W żadnym wypadku nie chciałbym Ellie Goulding.
Na you tube jest filmik, dla którego ilustracją muzyczną jest piosenka "Dont deserve you" Plumb. Idealna.
Szkoda, że ta piosenka została wykorzystana w "Intruzie", ale uważam, że Imagine Dragons - Radioactive byłoby idealne. Przeczytajcie tekst!
Idealnie pasuje do Kosogłosa i zawartej w nim rewolucji :) Niestety, tak się nie stanie....
Niestety pewnie żadnej z piosenek bezpośrednio nie usłyszymy w filmie. Jestem za Florence, Imagine Dragons, One Republic, Coldplay oraz Ellie Goulding :)
Genialne. Pierwszy raz to słyszę. Właśnie czytam po raz kolejny Kosogłosa i po prostu nie zniosę tego, jeśli scenę tej piosenki potraktują po macoszemu w filmie. A mam nadzieję że w ogóle ją zobaczymy...
Lana Del Rey, Hozier, Lorde, Coldplay, Muse (posłuchajcie Uprising lub Resistance), Woodkid, Birdy, Arcade Fire, OneRepublic, Imagine Dragons. Byleby nie było Goulding ;_;