PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216763
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

O czym chcecie, by opowiadały piosenki do obydwu ,,Kosogłosów''? O jakich wykonawcach
marzycie?

ocenił(a) film na 7
chica_lobo

Patrząc na sukces drugiej części oraz to, że już w Catching Fire pojawili się znani wykonawcy.. Cóż, wyjątkowo możemy brać pod uwagę każdego muzyka :)

użytkownik usunięty
chica_lobo

Chciałbym znowu Coldplay'a :-D

chica_lobo

Mnie ciekawi, jak wyjdzie piosenka o wisielczym drzewie i kto ją zaśpiewa :DD

ocenił(a) film na 7
Izzy_

O ile ją dadzą, ale muszą to takie wzruaszjące :D

ocenił(a) film na 8
filmowy_laufer

Na stówę będzie :) Prawdę mówiąc, dla mnie mogłaby być ta wersja, gdyby twórcy dogadali się z tymi dziewczynami, które to śpiewają:
https://www.youtube.com/watch?v=uKrCE1aYz7o

ocenił(a) film na 7
Irma100

Własnie wstawiłem ten link tutaj.

Tak samo chciałbym :)

ocenił(a) film na 8
filmowy_laufer

Tylko trzeba by rozpisać linię melodyczną na Katniss i kosogłosy, ale sądzę, że dałoby radę.

chica_lobo

Ja także mam nadzieję na światowe sławy, Coldplay'a i bajeczną balladę o drzewie... Proponuję Miley Cyrus, Demi Lovato, Martinę Stoessel (w hiszpańskiej wersji ścieżki dźwiękowej) i ponownie Ellie Goulding; Gabrielle Aplin - w jakimś ślicznym, smutnym utworze, może o Prim lub Annie i Finnicku; Linkin Park - z mrocznym klimatem :>; mile widziani również mniej znani artyści - do tej pory ta formuła sprawdzała się doskonale - i patetyczny, epicki tekst o rewolucji i symbolice Kosogłosa ^-^

ocenił(a) film na 8
chica_lobo

chyba kpisz. To nie Disney.

ocenił(a) film na 7
czesiol

Miley i Demi już nie są w gronie Disneyowców :) Jakbyś nie zauważyłą mająjuż całkiem inne wizerunki :P

ocenił(a) film na 8
filmowy_laufer

Demi spoko, ale Miley nie dostanie angażu raczej :D Co do moich typów To Karen O, może Lana Del Rey, Florence the Machine ma ostatnio dobre filmowe kawałki, Kings of Leon.

A co do mojego brzmiącego na hejt tekstu, raczej miałem na myśli, że byłe disneyowe postaci niezbyt dobrze się reprezentują, co nie jest dobre dla samego obrazu :D

ocenił(a) film na 7
czesiol

Aha...no dobra ;P Lana na bank NIE :)

ocenił(a) film na 8
filmowy_laufer

Oczywiście tutaj zapisałem kasowe zespoły. Chciałbym Pearl Jam, Jacka White'a, Gotye, Arcade Fire też się sprawdziło w ścieżkach dźwiękowych do HG. Tak na prawdę dużo zespołów może wziąć udział, wiele zespołów/gwiazd ma na swoim koncie ballady czy też utwory, które mogłyby wpasować się do klimatu filmu. Choć tutaj nawet można nieco bardziej ruszyć tempo, gdyż pamiętajmy, że najazd na Kapitol był niezwykle dynamiczny, trzeba znaleźć coś między BUM, a Ciszą ;)

ocenił(a) film na 8
chica_lobo

Proszę, proszę, proszę, obyś się mylił/a!

ocenił(a) film na 7
chica_lobo

Coldplay, Ellie Goulding, może OneRepublic, Imagine Dragons, Katy Perry z jakimś smutnym wykonaniem, Elle Goulding no i Augilera <3

ocenił(a) film na 8
filmowy_laufer

Ellie i Imagine Dragons, moje marzenie <4
Pewnie znając życie ich nie usłyszymy w Kosogłosie xD

ocenił(a) film na 7
lexandra008

Nie byłbym taki pewien :P

ocenił(a) film na 8
filmowy_laufer

Obym się myliła, chociaż na ogół jak bardzo chcę jakiegoś wykonawcę na ścieżce dźwiękowej filmu na który czekam z niecierpliwością na ogół dostaję zupełnie co innego xD
Dobra, raz udało mi się zgadnąć, że My Blood Ellie Goulding pojawi się na soundtracku Niezgodnej i tak się stało :-p Chociaż moim zdaniem Beating Heart jest lepsze, ale nic nie pobiję Snow Patrol - I Won't Let You Go :D
A wracając do Kosogłosa byłoby świetnie usłyszeć Imagine Dragons... <4 Na nich najbardziej liczę :D

ocenił(a) film na 7
lexandra008

A ja na Ellie i Katy Perry, choć ta druga raczej nie będzie w sountracku.

ocenił(a) film na 8
filmowy_laufer

Nigdy nie wiadomo jak nas zaskoczą :P

chica_lobo

Imagine dragons, ed sheeran( za i see fire ) i może taylor swift.

Claudia606

Dokładnie - za ,,I see fire'' ^-^

chica_lobo

OneRepublic, Coldplay, Imagine Dragons i Ed Sheeran.

ocenił(a) film na 7
Patrytyczek

O tak zdecydowanie ta czwórka, byłabym wniebowzieta;)

chica_lobo

Florence and the machine :) i oczywiście Coldplay i Imagine dragons

ocenił(a) film na 9
narka11

A nie odnosicie wrażenia, że soundtrack w drugiej części pomimo zatrudnienia bardziej znanych wykonawców jest słabszy niż w pierwszej części? W Igrzyskach piosenki były obłędne, nie raz wzruszały, a w "W Pierścieniu Ognia" już są takie jakieś mdłe. Każda podobna do siebie i mało wpadająca w pamięć.

krzysio93

Również mam takie wrażenie. Piosenki do posłuchania całkiem spoko, ale wydają się takie strasznie lekkie, bez "duszy". Sam soundtrack w trakcie jakichś akcji w WPO za to był całkiem okej. Mimo wszystko - IŚ stał na lepszym poziomie według mnie. No i te piosenki z końcu filmu... coś niesamowitego.

Araulen

Również się zgadzam. Piosenki z pierwszej części są wręcz... Urzekające :) Rzadko czekam aż skończą się napisy końcowe, gdy ogladam jakiś film, ale IŚ jest oczywistym wyjątkiem. W WPO mam więcej zastrzeżeń co do soundtracku (do samego filmu nie mam raczej żadnych) i choć słaby nie jest, to według mnie nie może równać się z pierwszą częścią. Ciekawe jak będzie w Kosogłosie :)

krzysio93

Początkowo miałam podobne odczucia, ale przesłuchałam kilka razy i zauroczyły mnie totalnie. Myślę, że są na takim samym poziomie co w pierwszej części. Zwróćcie uwagę na teksty.
A co do samej muzyki instrumentalnej, Araulen, to James Newton Howard spisał się na paręnaście medali :>

narka11

Zdecydowanie Florence and the Machine. Moim skromnym zdaniem Florence jest mistrzynią w melancholijnych, smutnych i mrocznych tematach. Gdyby nie utwór "Breath of Life" w jej boskim wykonaniu film "Królewna Śnieżka i Łowca" nie byłby tym samym obrazem. Dlatego nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich zabraknąć na soundtracku do "Kosogłosa"

ocenił(a) film na 10
chica_lobo

Chciałabym żeby muzyka była
o cierpieniu (wiadomo co bd z Peetą + jak Katniss bd to znosić)
o walce (mieszkańcy dystryktów w końcu chcą coś zmienić)
o nadziei (Katniss jako symbol rebeliantów)
:)

meagi07

Popieram!!! ^-^

chica_lobo

Lana del Rey ^^ Byłoby bosko. Jest mistrzynią w wolnych i melancholijnych utworach. W tej części wolałbym postawić na ballady. W żadnym wypadku nie chciałbym Ellie Goulding.

ocenił(a) film na 7
chica_lobo

Na you tube jest filmik, dla którego ilustracją muzyczną jest piosenka "Dont deserve you" Plumb. Idealna.

ocenił(a) film na 6
chica_lobo

Szkoda, że ta piosenka została wykorzystana w "Intruzie", ale uważam, że Imagine Dragons - Radioactive byłoby idealne. Przeczytajcie tekst!
Idealnie pasuje do Kosogłosa i zawartej w nim rewolucji :) Niestety, tak się nie stanie....

ocenił(a) film na 8
chica_lobo

Oby nie Tylor Swift ale najbardziej to chciałabym Coldplay :)

ocenił(a) film na 7
Gienek16

Niestety pewnie żadnej z piosenek bezpośrednio nie usłyszymy w filmie. Jestem za Florence, Imagine Dragons, One Republic, Coldplay oraz Ellie Goulding :)

ocenił(a) film na 8
Pecia15

O tak Florence

ocenił(a) film na 7
chica_lobo

http://www.youtube.com/watch?v=uKrCE1aYz7o słyszeliście? Just f*ckin awesome :)

ocenił(a) film na 8
filmowy_laufer

Genialne. Pierwszy raz to słyszę. Właśnie czytam po raz kolejny Kosogłosa i po prostu nie zniosę tego, jeśli scenę tej piosenki potraktują po macoszemu w filmie. A mam nadzieję że w ogóle ją zobaczymy...

ocenił(a) film na 6
chica_lobo

Lana Del Rey, Hozier, Lorde, Coldplay, Muse (posłuchajcie Uprising lub Resistance), Woodkid, Birdy, Arcade Fire, OneRepublic, Imagine Dragons. Byleby nie było Goulding ;_;

użytkownik usunięty
MrMurder

Arcade Fire mogliby coś zrobić

ocenił(a) film na 8
chica_lobo

Behemoth i Cannibal Corpse.

chica_lobo

a mnie się marzy Paramore, Florence&The Machine, Taylor Swift (jak w pierwszej części) czy Adele, albo Elle Goulding :)