PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216763
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

https://www.youtube.com/watch?v=k4e-qJdEAXo

ocenił(a) film na 7
justynawycz

Nie wab ludzi, że trailer. To teaser.

No ale trzeba przyznać, ze już ciekawszy. A kto to ta kobieta blond?

ocenił(a) film na 9
filmowy_laufer

To Joanna :)

Już zmienione, myślałam o jednym, napisałam drugie :)

ocenił(a) film na 7
justynawycz

Nie poznałem jej. Czemu ma blond? o.O

ocenił(a) film na 8
filmowy_laufer

Cukier lukier Kapitolu.

ocenił(a) film na 7
filmowy_laufer

Mnie się wydaje, że to ma być peruka, która zasłania jej ogoloną głowę. Tam trochę widać ciemnych włosów. Ale tak w ogóle to mi ona tutaj nie pasuje bo Johanna to taka buntowniczka i by szybciej dała się zabić nic stanąć obok Snowa.

IKnowWhatYouAre

Też mi się wydaje że to peruka. Nie byłam pewna czy dobrze pamiętałam, że Johanna miała ogoloną głowę albo jakoś dziwnie ścięte włosy jak była przetrzymywana w Capitolu. Uff jednak dobrze kojarzyłam :)

AAAAAaaaaa podoba mi się to co robią! To oczekiwanie, kampanie Snowa, teraz przerwanie... ach! jeszcze tylko jakaś propagita od 13 Dystryktu i jak w końcu puszczą trailer to im w ciągu kilku godzin stuknie 1mln na YT :D

ocenił(a) film na 9
IKnowWhatYouAre

każdy by się poddał po torturach, szczególnie okropne połączenie woda i prąd...

ocenił(a) film na 7
BitchesLoveCake

W sumie racja.

ocenił(a) film na 8
justynawycz

Chyba już rozgryzione zostało jak ma wyglądać piękny trailer do Kosogłosa, wydaje mi się, że będą jeszcze 2 ataki na antenę, a potem puszczą trailer. Więc jakoś w sierpniu powinniśmy otrzymać trailer.

ocenił(a) film na 7
czesiol

To jeszcze będą teasery? Myślałam, że już tylko trailer. Ciekawe czy na ComicCon dadza. Którego Comiccon?

ocenił(a) film na 8
IKnowWhatYouAre

23 lipca - 27 lipca
Ale nie wiem czy to tylko 4 dni, ale tak jest na oficjalnej stronie

ocenił(a) film na 7
czesiol

Teraz nawet wrzucili na oficjalnej stronie kapitolu "poprawioną" wersję ogłoszenia:
https://www.facebook.com/photo.php?v=540559532712979&set=vb.117405415028395&type =2&theater

ocenił(a) film na 8
Rose_Clementine

Świetne to jest. Takie przechodzenie z talerzem przy głodnym. Smaka robią na trailer i na film.

ocenił(a) film na 7
czesiol

Tylko, żeby nie przesadzili... Głodny może się wkurzyć i pójść do innej restauracji ;)

ocenił(a) film na 8
Rose_Clementine

Jeżeli taki posiłek jest tylko w jednej restauracji, a ma się na niego ochotę to nie ma przebacz ; )

justynawycz

Spoko jest :-) podoba mi się

użytkownik usunięty
justynawycz

Ach, naprawdę fajna kampania :D Teasery mogę sobie oglądać :D

justynawycz

Teaser lepszy od poprzedniego, ale co mnie bardziej zaskoczyło? Jakość! Robi wrażenie.

ocenił(a) film na 7
Moncia21

No, 4K po raz pierwszy spotkałem się z tym YT.

ocenił(a) film na 7
Moncia21

Tak! Regulowałam rozdzielczość a tutaj powyżej 1080 p

ocenił(a) film na 7
justynawycz

Czy was też przechodzą ciary przy zdaniu "Mockingjay lives". Za każdym razem tak mam. xD

ocenił(a) film na 7
filmowy_laufer

Tak! Do tego ta muzyka na samym końcu... Cóż, czyli jednak nie jestem sama :)
A zauważyliście ruchy głową u Peety? Już zaczyna mu "odbijać"...
Nie pasuje mi tylko te "opanowanie" u Joanny.. Czy nie powinna wyglądać mniej... pewnie siebie? W końcu po takich torturach...

ocenił(a) film na 9
Rose_Clementine

Mnie się wydaje, że może kazali jej tak wyglądać, żeby było widać, że nadal ma w sobie tę zadziorność. Jakby stała tak bezpłciowo jak Peeta , ludzie wiedzieliby, że ją torturują (i tak wiedzą, ale Kapitol nadal próbuje stworzyć iluzję idealnego kraju).

ocenił(a) film na 7
Rose_Clementine

A on tego nie robi w geście jakby ,,Nie, słuchajcie tego''? Niektórzy to odebrali jako komunikat do Katniss.

ocenił(a) film na 7
IKnowWhatYouAre

Dobra interpretacja :)

ocenił(a) film na 7
Rose_Clementine

Ale w sumie może być ich kilka. Albo to albo go uwiera to coś pod szyją albo coś mu się roi w głowie albo ma tik nerwowy po torturach.

ocenił(a) film na 7
IKnowWhatYouAre

Moim zdaniem to może być przed torturami Johany. Przez to że, Johanna przeniosła rękę na biodro zniszczyła tą perfekcję idealność. Takie mam odczucia XD

użytkownik usunięty
IKnowWhatYouAre

SPOILER!!!!
Jak myślicie w jakim momencie oni puszczają tę propagitę? Beetee mówi, że "Kosogłos żyje", jakby chodziło o akcję z bombardowaniem. Wtedy to Katniss miała powiedzieć, że żyje i czuje się dobrze, ale załamała się.... więc może zrobił to za nią Beetee? Ale w takim razie czemu Peeta i Johanna tacy jednak wymuskani i w miarę dobrze się prezentujący? Miało od Peety aż bić torturami i umęczeniem... Chyba, że jest to moment po tym jak Katniss dostała kulkę w ósmym dystrykcie, tylko że tego momentu chyba nie nakręcono (?) a Katniss była w propagicie przecież.
AAaa umęczą mnie te wątpliwości xD

ocenił(a) film na 7

No właśnie... Jeśli to jest gdzieś daleko w filmie to nie wyglądają na aż tak umęczonych. Katniss tak opisywała Peetę, że jawił mi się jako nieboszczyk. Ale pamiętajmy, że było wspomniane, że pierwszy wywiad Peety był puszczony dużo później niż w rzeczywistości bo potem nagle ukazał się w fatalnym stanie. Może te propsy tak samo. Ja się tylko boję, że te kawałki zastąpi wywiady z Peetą ;/

użytkownik usunięty
IKnowWhatYouAre

Też mi się wydaje, że ten pierwszy teaser to zamiast wywiadu z Peetą :( Ale drugi teaser powinien być już tą propagitą, gdzie Peeta wygląda źle. Mimo, że serce będzie mi krwawić, liczę na tragiczny widok Peety [!].

ocenił(a) film na 7

A jak tak czekałam na wywiad z Peetą.... ;/ Chyba, że te trailery są tylko na potrzeby promocji.

ocenił(a) film na 8
IKnowWhatYouAre

faktycznie. dwa delikatne ruchy głową, ni to w geście dezaprobaty, ni groźby.
dobrze! mam nadzieję, że w Kosogłosie Josh naprawdę się postarał i ta mimika będzie zdecydowanie na jednym z wyższych poziomów.
bo, jak to kiedyś ktoś dobrze określił, Josh baaaardzo dobrze pracuje głosem, umie nim wszystko wyrazić. nad postawą i mimiką pracuje i to widać. :) to tak btw było :d

a pomysł wypuszczania krótkich propagit jest ok, ale wolałabym już dostać coś konkretniejszego :c
z drugiej strony, to ciekawe, że w kosogłosie w ogóle jest mały udział Peety, tym bardziej na początku książki, a w filmie - bang! - na pierwszy odstrzał wypuszczają coś, co nie skupia się na Katniss, tylko właśnie na Peecie. ciekawa koncepcja.

ocenił(a) film na 7
little_egoist

Haha, to ja napisałam o tym głosie. Że Josh tak emocjonalnie mówił w tej scenie w jaskini, że obserwował Katniss i że Jennifer jest za to lepsza w mimice a bardziej gada jak automat ;D

ocenił(a) film na 8
IKnowWhatYouAre

no widzisz, to znaczy, że się zgadzamy :D

aaa, no właśnie, jeszcze jedna uwaga mi się nasunęła :) na 75. Głodowych Igrzyskach Johanna właściwie na każdym kroku podkreślała, że nienawidzi Snowa i Kapitolu, a chwilę później co - owieczka? siedzi u boku tego, którego nienawidziła, po jego stronie? i nie wiem właściwie, czemu mam się dziwić - że założono, że ludzie z Kapitolu i dystryktów są aż tak ogłupieni, że wierzą w propagandę Snowa, czy to znowu Snow nie umie logicznie myśleć i sądzi, że ludzie uwierzą w jego bajeczki?

ocenił(a) film na 7
little_egoist

Bo tonący brzytwy się chwyta. Politycy też często postępują absurdalnie. Wiesz, jak ktoś wyżej wspomniał. Po torturach prądem i wodą każdy by spokorniał.

little_egoist

Słuszna uwaga w ostatnim zdaniu.

justynawycz

Świetny ten drugi teaser. Johanna boska. Więcej się dzieje. Czekam na kolejny.

justynawycz

Na joshifer.com zwrócili uwagę, ze pręta delikatnie macha glowa na znak nie a Joanna tez ma agresywna postawę kiedy zakłada rękę na biodro :-)

sabciaa

Sorry za tego pręta miało być pręta ofc

ocenił(a) film na 7
sabciaa

Peeta ;)

Rose_Clementine

Się rozumie :-)

ocenił(a) film na 7
sabciaa

"Sorry za tego pręta miało być pręta" hehehe :)

filmowy_laufer

Ach ten podstepny slownik sie wkrada ;)

ocenił(a) film na 7
sabciaa

Czyzby z telefonu? ;)

filmowy_laufer

Tablecik :-)

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 7
justynawycz

Na stronie capitolu (zauważyliście końcówkę adresu w thecapitol.pn ? PN :D Panem... ) pojawił się plakat z tego teasera.

użytkownik usunięty
justynawycz

Ktoś na tumblr miał dobre spostrzeżenie: Pierwszy teaser "Together As One" zapowiadał hasła UNITY, PROSPERITY oraz SACRIFICE. Drugi teaser zatytułowano "Unity". Możliwe, że czekają nas jeszcze dwa - "Prosperity" oraz "Sacrifice".
SPIOLER !!! Jeśli to jest prawda, ostatni może zawierać ten wypadek z Peeta... = Sacrifice.

Ja jestem tylko ciekawa czy dadzą coś nowego na Comic con, czy wszystko będzie się opierać na teaserach.

ocenił(a) film na 9
Moncia21

zwiastun musi być bo co będą puszczać w tv, kinach itp. ?